Няколко проблема и въпроса...

Техническа и сервизна информация за Passat
AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Няколко проблема и въпроса...

Мнениеот AMIGO » Чет 28 дек 2006 18:00

1. Имам проблем със запалването сутрин (Пасат комби '96 1.6):? Още преди 2-3 месеца го забелязах, когато започна да става студено, но сега е почти всяка сутрин, независимо дали колата стартира на газ или на бензин :? :evil: Понякога запалва чак на шестото-седмото превъртане и като че ли е задавена, чува се и припукване от ауспуха :cry: Акумулатора е в ред - два пъти го проверявах. Понякога колата сама гасне след като е поработила на място няколко минути или пък като реша да дам газ, независимо дали е на бензин или газ :cry: Какъв може да е проблема? :cry: :cry: Освен това много харчи според мен - под 16-17 л на 100 газ в града не пада :cry: :cry: :x А има и чистачка на компа, и някакво допълнително приспособление уж да оптимизира режима на подаване на газ :cry: :cry: Потресен съм от тая кола :cry: Досега само ядове имам с нея откакто я имам вече половин година :x А изглеждаше в перфектно състояние :roll: :x :?

2. Днес сутринта се появи пък следния проблем: електронните цифри, които отчитат изминатите км и на часовника, започнаха да се виждат само частично и не може да се разбере 3 ли е изписано или 5, 1 или 7 и т.н. Какво може да е станало, на електричар ли да карам колата да я види, дали е някаква скъпа повреда? :? :cry: Дали може да има някаква връзка с алармата, при която също се появи проблем, но преди 2-3 седмици - понякога колата автоматично се заключва след като отворя вратата на шофьора, но не запаля в следващите 20 сек :?: :? Този проблем обикновено не се явява, ако е отворена първо задна врата :? :?

Потребителски аватар
aminohus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

?

Мнениеот aminohus » Чет 28 дек 2006 21:48

За въпрос номер едно незнам ,не разбирам от двигатели там ще помогнат другите момчета.
Аз също имах такъв проблем и си го реших със смяна на бендикса,и също си оправих кабела за температурния датчик ,който е за студеното.
Втория въпос : свали си панела с дисплея(LCD ли е или LED)
{течни кристали или светодиодна}
Ако е светодиодна явно има суха спойка в платката.Ако е течни кристали - лентовия кабел или проводящата гумичка за дисплея.
Отвори и ги изисти - малко профилактика :077:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Няколко проблема и въпроса...

Мнениеот Winner25 » Чет 28 дек 2006 23:34

AMIGO написа:понякога колата автоматично се заключва след като отворя вратата на шофьора, но не запаля в следващите 20 сек :?: :? Този проблем обикновено не се явява, ако е отворена първо задна врата :? :?

По този въпрос - нач вероятно бутончето за плафона на шофиорската врата ти прави проблем. Към него е вързана и алармата. Затова като отвориш и задната врата няма проблеми. Може да видиш дали всеки път като си отваряш вратата ти святка лампата.

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Пет 29 дек 2006 0:11

AMIGO написа:1. Имам проблем със запалването сутрин (Пасат комби '96 1.6):? Още преди 2-3 месеца го забелязах, когато започна да става студено, но сега е почти всяка сутрин, независимо дали колата стартира на газ или на бензин :? :evil: Понякога запалва чак на шестото-седмото превъртане и като че ли е задавена, чува се и припукване от ауспуха :cry: Акумулатора е в ред - два пъти го проверявах. Понякога колата сама гасне след като е поработила на място няколко минути или пък като реша да дам газ, независимо дали е на бензин или газ :cry: Какъв може да е проблема? :cry: :cry: Освен това много харчи според мен - под 16-17 л на 100 газ в града не пада :cry: :cry: :x А има и чистачка на компа, и някакво допълнително приспособление уж да оптимизира режима на подаване на газ :cry: :cry: Потресен съм от тая кола :cry: Досега само ядове имам с нея откакто я имам вече половин година :x А изглеждаше в перфектно състояние :roll: :x :?

:idea: свещи :!: :lol:

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Пет 29 дек 2006 9:58

Благодаря за отговорите. :) За съжаление аз съм автотехнически доста бос :? :oops: Свещите по принцип са сменяни с много добри преди около 5-6 месеца, не са ли нови все още? Дали може да е от някой кабел или пък някоя да е зацапана? :? На тоя пасат достъпът до свещите е направо отвратителен! :x
Що се отнася до това дали дисплеят е LCD или LED - не знам :oops: прилича ми на циферблатите на електронните часовници :lol: :? Май след Нова година ще трябва да я закарам тук-таме, за да я видят :? :cry:

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Съб 30 дек 2006 14:37

и аз имах подобен проблем с паленето сутрин оказа се датчика за студено палене намира се на един фланец то4но пред двигателя те са 2 син и 4ерен та синия е за студено палене

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 30 дек 2006 14:39

AMIGO написа:Пасат комби '96 1.6?

датчика е един и не е като при тебе-макар че може би и той е в картинката.
диагнозата ти е вярна-описанието грешно. :wink:

Върни се в “Passat”