Пасат В5 автоматик - проблем със светлините за заден ход

Техническа и сервизна информация за Passat
cpekov
Автомобил: Passat B5tdi-avtomatik
Двигател: AHU-1997g

Пасат В5 автоматик - проблем със светлините за заден ход

Мнениеот cpekov » Чет 16 яну 2014 19:28

Някой знае ли кое командва задните светлини при включена задна скорост на Пасат Б5-АВТОМАТИК,компютъра или датчик на скоростната кутия, и ако е датчик коя букса на кутията е? На същия принцип като при механичните кутий ли е или не?Благодаря предварително.

STOYAN_
Автомобил:
Двигател:

Re: СВЕТТЛИНИ ПРИ ЗАДНА СКОРОСТ Б5-АВТОМАТИК-ПРОБЛЕМ

Мнениеот STOYAN_ » Чет 16 яну 2014 20:49

Колега и при мен е същия проблем, само че съм с Голф 4 - 1.9 101 к.с. Реши ли проблема?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: СВЕТТЛИНИ ПРИ ЗАДНА СКОРОСТ Б5-АВТОМАТИК-ПРОБЛЕМ

Мнениеот niks76 » Чет 16 яну 2014 21:49

скоростния лост

cpekov

Re: Пасат В5 автоматик - проблем със светлините за заден ход

Мнениеот cpekov » Чет 16 яну 2014 22:11

Несъм решил проблема,при мен всъщност няма проблем,смених си скоростната кутия със механична щото беше автомат и ми остана само да свържа задните светлини за задна скорост,защото при ръчната кутия знам коя е буксата за тях ама на автоматика незнам.Правих няколко опита да премоста разкачените букси от авт.кутия но не светкът вообще,niks76 пише,че е на скоростния лост,там има 2 букси но несъм се сетил и тях да премоста да пробвам.

cpekov

Re: Пасат В5 автоматик - проблем със светлините за заден ход

Мнениеот cpekov » Пон 03 фев 2014 10:49

Къде на скоростния лост niks76,там има 2 букси,едната е с 4 крачета и мисля,че е за лампичките на циферблата около скоростния лост а другата е с 2 крачета и мерих с мултицета двете крачета и има постоянна верига,не трябва ли да има верига на включена задна скорост(R) само?Да не би да не е на същия принцип като при механичните кутии(там нали знаеш,датчика прави верига на минусовия кабел на светлините на включена задна скорост).Преди да сваля авт.скоростна кутия всичко си беше ОК.,и сега всичко си е ОК,само,че незнам кои кабели са за тези прословути светлини на задна скорост,не ,че не мога да си карам така ама ме дразни,искам всичко да си е наред по колата...........

Последно избутана от cpekov на Пон 03 фев 2014 10:49.

Върни се в “Passat”