Стар дизел - „за“ и „против“

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

Заслужава ли си дизел „на старо“ (10 г.)?

Да, заслужава си
117
62%
Не си заслужава, по-добре бензин
17
9%
Вземай бензин и слагай газ
40
21%
Не мога да преценя
10
5%
Друго (моля, уточнете)
4
2%

Общо гласове: 188
Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Стар дизел - „за“ и „против“

Мнениеот vaiper 1 » Чет 16 яну 2014 20:59

:biggrin Тук голяма дискусия много мнения хе някои ме разсмяха доста :biggrin
Аз за мен стар дизел сметка няма :wink
Ако карам само до работа и някъде примерно извън града в седмицата 1 път и лятото за мен бензин :wink
Ако съм разносвач някакъв или имам транспортна фирма и минавам мн км да но чисто нов дизел до 5год и се продава :biggrin на 400 000км

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 16 яну 2014 21:02

Ми първо ондата ми е само 114 коня,но пък не е тежка и сравнена с Поло Класик СДИ,Леон 1.9ТДИ,и Ауди 100 1.9 бензин си е динамична,пак казвам-говоря за себе си! За мен 0-100 за 10 секунди е прилично време,все пак не съм тръгнал да се самоубивам,просто ми е достатъчно като тръгна да изпреварвам-просто да мога да го сторя сравнително бързо!

А от това с доходите няма смисъл,по случайност имам и по-нова кола(Леона)която ми е и подарък между другото,просто понеже на някой друг му омръзна тази кола и предвид парите пръснати за закупуването и реших да я задържа и я поддържам в безупречно състояние както всяка моя кола. Никога не хвърлям много пари за кола,да не кажа,че колите си ги купувам за джобни пари,защото няма да повярвате но общо взето е така.
Обаче като купя кола сменям 4 гуми,всички,ремъци,филтри,ролки,накладки,масла(включително скоростна кутия и спирачна течност),ако има нещо по окачването се прави и карам колата докато не навъртя поне 50 000км с нея или не взема друга по други причини и до този момент с тази практика от моя страна още нито една кола не ме е оставила на пътя,а пък съм сменил около 30 автомобила,като в тази бройка влизат и колите на жената де...
С други думи предпочитам да карам стара кола но кола на която мога да разчитам и ми е по джоба! Имам много добър приятел,взе си R-class,2008-a година наскоро 320CDI,ми кара го вече около 3 месеца и още не е минала през сервиза за обслужване дори-било му скъпо(звънях в Мерцедес и ми казаха 1900 и нещо си лева,понеже сервизната история си я имат в базата данни) и щял да я кара така засега,взе си гуми втора употреба.Като го питах защо ми каза-''Ако се счупи взимам друга и така,няма да харча пари за нея,достатъчно похарчих за да я купя''! Та луди хора има навсякъде...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 31 яну 2014 22:55

Вълчан написа:Заглавието е малко подвеждащо.....какво значи стар дизел 2004 като тогава са по нови разработки които се прилагат доста години напред...по скоро за 15-18 год дизели да се сравнява....

Съгласен,... 10 годишен дизел така зададено е 2-ро поколение комън рейл... а май става въпрос за предкамерни дизели тук...

20ст..

Дизела и бензина в града имат почти еднакъв разход. Дизела е по - икономичен на дълъг път. Т.е. ако минаваш под 20к на година - бензин-газ и квото искаш.. ако над 20к дизел. Ако нямаш пари за нито едното - колело или рейс ползвай, в краен случй влак.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 31 яну 2014 23:10

НарКол написа:Здравейте колеги!

Икономията на гориво избива ли поддръжката на стария дизел? По-скъпа ли идва поддръжката на един 10 г. дизел спрямо бензиновия 10 г аналог? :deal

За това става въпрос, но темата от 2004г. отиде в 94-та че и по-назад, и за сега стария предкамерен дизелов двигател е по на далавера и води в резултата с/у бензиновия такъв :exclaim
Ако се върнем още малко по-назад може и парни локомотиви да започнем да сравняваме :mhihi
Просто автора на темата не е взел под внимание малката подробност че в България " десет годишен и стар автомобил " са взаимно изключващи се понятия :wink

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 31 яну 2014 23:20

НарКол написа:Здравейте колеги!
Икономията на гориво избива ли поддръжката на стария дизел? По-скъпа ли идва поддръжката на един 10 г. дизел спрямо бензиновия 10 г аналог? :deal

По-скъпа е.На бензиновия какво да му се развали?Най-много някоя бобина да изпляска.
Иначе за нова,бих взел дизела.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 02 фев 2014 0:03

Ivan_GT написа:Прочетох до тук и ми стана смешно от споровете ви.
Лятото правихме една екскурзия - 480 км. извънградски,с 2 коли бяхме- Ауди А3 афн и голф 3 абф с Г.И. ....за този пробег аудито изгоря 58 лв. нафта а голфа 46 лв. газ(замерването беше пълно-пълно),карахме плътно един след друг през целия път........правете си изводите!

По този твой пост какво да разбираме,че газта е по икономичка с 24лв на 1000км така ли/ Еми сметни колко км трябва д аизминеш докато избиеш тези 1000лв първоначална инвестиция 40 000км.То до тогава колата може и да си решил да я сменяш :Mr Green Fun . Ако сметнеш малко по-разумно и се замислиш малко като си вземеш кола и и сложиш ГИ трябва д акараш 40 000км докато го избиеш от икономията спрямо дизела(това,което си дал то за равносметка) и чак след това си по-икономичен от дизела. Имаш сметка ако си я купил с ГИ,но пък и там нали се сещаш че и е скъсан задника от каране.
Кой каквото иска това да кара.Нямам намерение да се кача никога повече на бензин.За твое сведение 3 дни докато колата ми беше в Бокса карах Голф 4 1,6 бензин :thumb_down Няма такъв мършав мотор.Хем не върви хем излапка повечко от 13л бензин за 89км градско каране. С 30лв нафта минавам почти двойно(150-160км) А за вървеж няма смисъл да говорим никакв априлика,за килограмите също,аз съм с комби ,а това беше двуврато.

Върни се в “Дизелови агрегати”