Гражданска отговорност

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Гражданска отговорност

Мнениеот golfmaniak666 » Пет 17 яну 2014 0:42

Здравейте извинявам се ако съм объркал раздела,Та изтече ми гражданската и искам да си направя нова целогодишна но не успях да намеря брокер в сайта и за това направих темата.Та колата е голф 3 1800 1995г с номер C.няма каско и не искам каско.не искам зелена карта.ако има някой който прави за района на София или Преник нека пише да се разберем за цена :love.vwclub

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Гражданска отговорност

Мнениеот hooligans » Пет 17 яну 2014 0:51

Ето го твоят човек!
santo_trafficante

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 17 яну 2014 9:47

hooligans написа:Ето го твоят човек!
santo_trafficante

:th_up Няма по-добър :exclaim

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Пет 17 яну 2014 10:09

R@do написа:
hooligans написа:Ето го твоят човек!
santo_trafficante

:th_up Няма по-добър :exclaim

:th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 17 яну 2014 10:21

SDI Имат офис във всеки по голям супер

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 17 яну 2014 10:24

Може и онлайн. Аз от години си правя през нета.

Потребителски аватар
Minjares
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Minjares » Пет 17 яну 2014 12:54

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=283282

Колегата Dragon е твоя човек.

Успех.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 19 яну 2014 15:44

Първо проверяваш в сайта на SDI коя застрахователна компания ти дава най-добра оферта.
Много зависи от кубатура на колата, къде е регистрирана, стаж, участие в ПТП и др.
По мое наблюдение тази година БУЛИНС предлага много добри условия защото само те дадоха нормална цена за близнаците ми, които имат малко повече от година стаж плюс разсрочване без оскъпяване.
После потърси посочените форумни брокери, но не разчитай на отстъпка защото премията им е малка, а и те са хора и хранят семейство. Отстъпки се правят при Каско.
Успех. :biggrin

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Вто 04 мар 2014 23:09

Да не отварям нова тема,имам едно питане.И аз като много колеги вероятно имам две коли,като едната се ползва целогодишно,но другата"за забавленията"я ползвам в най добрия случай 3-4месеца лятото,като съответно правя номера с първа вноска и след като изтече срока си я прибирам в гаража и така до догодина.Преди няколко дена обаче получих писмо от "Гаранционен фонд"че не съм платил следващата вноска и заплаха за глоба от 400-600лв май пишеше.Та въпроса мие да им се връзвам ли,при положение,че колата си стои в гаража или да им платя вноската?В смисъл има ли някакво законово положение в тази ситуация.За спамерите знам,че ГО е задължителна,но аз все пак не измекярствам да карам колата без валидна такава.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 05 мар 2014 2:16

Преди две-три години получихме и ние такова писмо за колата на приятелката ми, която тогава не се караше. Пишеше, че ако не платиш ще ти снемат колата от движение служебно.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 05 мар 2014 8:55

palikari написа:Да не отварям нова тема,имам едно питане.И аз като много колеги вероятно имам две коли,като едната се ползва целогодишно,но другата"за забавленията"я ползвам в най добрия случай 3-4месеца лятото,като съответно правя номера с първа вноска и след като изтече срока си я прибирам в гаража и така до догодина.Преди няколко дена обаче получих писмо от "Гаранционен фонд"че не съм платил следващата вноска и заплаха за глоба от 400-600лв май пишеше.Та въпроса мие да им се връзвам ли,при положение,че колата си стои в гаража или да им платя вноската?В смисъл има ли някакво законово положение в тази ситуация.За спамерите знам,че ГО е задължителна,но аз все пак не измекярствам да карам колата без валидна такава.

По закон караш, не караш колата трябва да има ГО. Но толкова много хора, включително и мотористи, къде карат само по 5-6 месеца си плащат 1 или 2 вноски и си джиткат. Лошото е, че са ти пратили писмо т.е. не си от тези минали метър. Поразучи въпроса с глобите и санкциите и ако не ти е голяма гражданската си плати. В смисъл аз бих платил следващата вноска и бих избегнал евентуалните разправии. Другия вариант е да видиш колата дали можеш да я пре-регистрираш друга категория. Там състезателна, специална ли как се водеха. Но пак трябва да видиш как стои въпроса с ГО и дали с новата категоризация можеш да караш по нормалните пътища.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 05 мар 2014 9:46

Относно писмата от Гаранционен фонд - имаме тема, където въпросът е дискутиран обширно:

:arrow Проверете дали имате валидна ГО! Писмо от гаранционен фонд

Върни се в “ОФФ-Топик - други”