Б5 реле - мигачи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Б5 реле - мигачи

Мнениеот dancing_niki » Сря 13 мар 2013 15:34

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пет 13 дек 2013 14:34

На моя Сеат Толедо 00г ми се появи проблема с релето. След "чистене" нещата се влошиха. Взех си от FUGO ново за 28лв с отстъпката. Оригиналното ми е с номер 1M0 941 509, WBS PA6 GF30 и муз. нотка. Новото не му видях номера. Най-вероятно е жабарско. На кутийката пише ERA Automotive Spare Parts. Съвместимост: VW 1J0 953 235J. Остана ми ненужно капаче за G4 мисля. Ако на някой му трябва-подарявам го.
11.jpg

Dias
Автомобил: Passat B5 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот Dias » Съб 18 яну 2014 18:16

Здравейте!

Искам да потвърдя за подобен проблем с моят Б-5. Мигачите спираха да пулсират и при включването на аварийни. Също така от време на време оставаха да светят непрекъснато, без да тактуват. Благодарение на написаното от всички по-горе и най-вече постът на andrey.anastasov, успях да отстраня проблема. Зачистих внимателно връзките с върха на отвертка, след което напръсках обилно цялото реле (платка, бобина, пластини) с един от онези спрейове, които са против ръжда и задържане на влага. След поставянето на релето, почти не се чува онзи звук от тактуване. Накратко, разминах се с разход 40-50лв. за ново реле и поне още 15-20 лв. за майстор.

Благодаря! :beer

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 14 юни 2014 21:00

При мен се получава нещо по интересно което не прочетох досега в темата,та да обесня.Имам пасат б5.5 от няколко седмици релето за мигачите си съка когато си поиска без някаква последователност в интервал или време случва се когато колата е на контакт или в движение,щом като подам мигач ляв или десен си работи нормално всички мигачи светят нормално дори и аварийните работят щом го натисна.Днес имах време да обиколя по моргите сложих едно реле но ефекта е почти същия,иначе щом го бутна в куплинга и го размардам спира за момент да цъка но пък нямам никакви мигачи явно няма контакт,незнам какво да правя,откачах светлините за евентоална отечка единствено не съм откачил ръчката за мигачите около волана там незнам как са пластините да не би от там да се получава цъкането.Ако някой има някаква идея утре пак ще се ровя пък дано открия нещо :scare3 :beer

Потребителски аватар
vra43v
Автомобил: VW Passat
Двигател:

Мнениеот vra43v » Вто 24 юни 2014 14:11

I4o_naskov написа:При мен се получава нещо по интересно което не прочетох досега в темата,та да обесня.Имам пасат б5.5 от няколко седмици релето за мигачите си съка когато си поиска без някаква последователност в интервал или време случва се когато колата е на контакт или в движение,щом като подам мигач ляв или десен си работи нормално всички мигачи светят нормално дори и аварийните работят щом го натисна.Днес имах време да обиколя по моргите сложих едно реле но ефекта е почти същия,иначе щом го бутна в куплинга и го размардам спира за момент да цъка но пък нямам никакви мигачи явно няма контакт,незнам какво да правя,откачах светлините за евентоална отечка единствено не съм откачил ръчката за мигачите около волана там незнам как са пластините да не би от там да се получава цъкането.Ако някой има някаква идея утре пак ще се ровя пък дано открия нещо :scare3 :beer

Колега имам същия проблем пробвах с ново копче, продължава да цъка когато си иска. Като пусна мигач работи съвсем нормално, проблема е че когато не е пуснат мигач се чува скърцане от копчето. Ако някой има обяснение за проблема нека пише. Благодарности.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Вто 24 юни 2014 17:35

vra43v написа:
I4o_naskov написа:При мен се получава нещо по интересно което не прочетох досега в темата,та да обесня.Имам пасат б5.5 от няколко седмици релето за мигачите си съка когато си поиска без някаква последователност в интервал или време случва се когато колата е на контакт или в движение,щом като подам мигач ляв или десен си работи нормално всички мигачи светят нормално дори и аварийните работят щом го натисна.Днес имах време да обиколя по моргите сложих едно реле но ефекта е почти същия,иначе щом го бутна в куплинга и го размардам спира за момент да цъка но пък нямам никакви мигачи явно няма контакт,незнам какво да правя,откачах светлините за евентоална отечка единствено не съм откачил ръчката за мигачите около волана там незнам как са пластините да не би от там да се получава цъкането.Ако някой има някаква идея утре пак ще се ровя пък дано открия нещо :scare3 :beer

Колега имам същия проблем пробвах с ново копче, продължава да цъка когато си иска. Като пусна мигач работи съвсем нормално, проблема е че когато не е пуснат мигач се чува скърцане от копчето. Ако някой има обяснение за проблема нека пише. Благодарности.

Аз още не съм го отстранил проблема понеже нямам време,мисля си дали няма да е от ръчката за мигачите но пък няма много логика,иначе реленцето го замерих и всички контакти му дават накъсо,а не трябва да е така :dummy :gruebel

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Вто 24 юни 2014 19:25

Намерих една тема подобен проблем само че на б5,то разлика почти няма с нашия модел,там се оказало лошчето за мигачите след смяна се оправил проблема с цъкането. :beer :love.vwclub

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 25 юни 2014 21:18

Днес се помъчих доста,намерих схема на инсталацията от братята руснаци но уви неможах да открия проблема,пробвах с ново бутонче за авариини но няма ефект,утре ще я карам на майстор ако може нещо да открие,ако не незнам какво е :dummy :scare3

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 27 юни 2014 17:42

Здравейте колеги най накрая при мен проблема с мигачите се реши.Оказа се че модула за централното е бил влажен,доколкото разбрах от техника това било слабо място при Пасат заради влага която остава в отсега на релетата под волана,другото което е лосчето на мигачите също не е работило както трябва и от там се получава цъкането на релето в бутона за аварайните светлини.Та цялата работа се оправи след смяна на лосчето за мигачи и подсушаване на модула за централното който имат връска помежду си,бутона за мигачите си е здрав.Надявам се да съм бил полезен. :beer :th_up :love.vwclub

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 28 юни 2014 4:22

Тук има много полезна цветна схема на цялата инсталация на Пасат б5.5 :love.vwclub
Името на Файла е този:
Volkswagen Passat B5.5 12/2000-05/2005: Электрооборудование кузова (rus.)
Volkswagen Passat B5.5 12/2000-05/2005: Электрические схемы (rus.) Цветные

А това е страницата на която може да го намерите.
http://vwts.ru/vw_passat5_5_3bg.html

Потребителски аватар
MiTko_e30
Автомобил: VW Passat
Двигател: 1.9 TDI 101

Мнениеот MiTko_e30 » Пет 31 окт 2014 11:09

Колеги здравейте,
четох доста обаче не видях подобен проблем като моя :)
Мигачите независимо дали съм дал на ляво или на дясно, мигат 3-4 пъти и спират! И само си играят с лосчето за да дам сигнал :) Та идеята ми е дали от лосчето, от релето, или от копчето за аварийните(както сте написали да ли да го махам да го чистя) :)
Благодаря предварително

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 08 ное 2014 20:07

Според мен е лосчето но ако можеш опиши по подробно проблема за да стигнем до някакъв извод :th_up

Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Мнениеот dika » Пон 12 юни 2017 9:56

I4o_naskov написа:Тук има много полезна цветна схема на цялата инсталация на Пасат б5.5 :love.vwclub
Името на Файла е този:
Volkswagen Passat B5.5 12/2000-05/2005: Электрооборудование кузова (rus.)
Volkswagen Passat B5.5 12/2000-05/2005: Электрические схемы (rus.) Цветные

А това е страницата на която може да го намерите.
http://vwts.ru/vw_passat5_5_3bg.html

Здравей колега. Аз имам абсолютно същия проблем като твоя. Мигачите си работят коректно, но когато са изключени релето си цъка както си иска. Пробвах с 3 бутона и няма промяна. Лесно ли се сменя лостчето? Така и така ще се сменя, дали пък не е добра идея да се пусне и темпомат :)
Идеи, препоръки? Благодаря предварително!

Върни се в “Passat”