АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ

Мнениеот doaiena » Пон 30 дек 2013 9:34

http://www.kat.mvr.bg/

От ИААА са поети ангажименти за спешна промяна на разпоредбите на чл. 26, ал. 3, 4, 5, 6 и 7 от Наредба № Н-3/18.02.2013 г., както и регламентирането на гратисен период за собствениците на МПС с монтирана газова уредба преди влизане в сила на наредбата. Предвижда се удостоверяването на допълнително монтирани газови уредби в МПС да се извършва от пунктовете за периодичен технически преглед.

Новите разпоредби от 02.03.2014 г. в Наредба № Н-3/18.02.2013г. по отношение монтирането на газови уредби на автомобилите и тяхната последваща проверка ще касаят само ППС, които се дооборудват с газови уредби след влизане на изискванията в сила.

Няма да се налагат санкции на собственици на ППС, които са оборудвали автомобилите си с газови уредби преди влизане на новите изисквания в сила и притежават валиден документ за преминат първоначален или периодичен технически преглед.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 31 дек 2013 15:34

Iezekil написа:Ето по въпроса за пълната глупост,долу последната точка
http://www.kat.mvr.bg/

И кое му глупавото, че някой първосигнално тръгна да се спасява поединично както винаги досега в тази държава и се охарчи безхаберно с едни 20лв за талон потривайки доволно ръце как сега ще шибат тези които не са си го менили щастлив че на неговия задник му се е разминало пък стана така че се е минал. Това ли му е глупавото? Или като са му написали в талона газ бензин неговата уредба е станал по-легална , по-безопасна, по по най?
Че те утре могат със задна дата и един секс да ни впишат като задължение. Това никъде го няма по света. Да си редовен до един ден и изведнъж да станеш нередовен от следващия. Говоря конкретно за този казус защото тук не става дума за изискване за смяна на техническо оборудване или части с цел повишаване на безопасността а за безмислена бюрократична бумащина коята с нищо не промяна статуквото освен с едни грешни 20или 30лв отново за сметка на обикновенния човечец.

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Вто 31 дек 2013 16:50

Цитат:
Новите разпоредби от 02.03.2014 г. в Наредба № Н-3/18.02.2013г. по отношение монтирането на газови уредби на автомобилите и тяхната последваща проверка ще касаят само ППС, които се дооборудват с газови уредби след влизане на изискванията в сила.

Няма да се налагат санкции на собственици на ППС, които са оборудвали автомобилите си с газови уредби преди влизане на новите изисквания в сила и притежават валиден документ за преминат първоначален или периодичен технически преглед.

А многото газови които са слагани без документ, купувани втора ръка или нещо подобно? Пълна глупост с нищо не подобряват безопасността, само събират пари както се досетихме всички още като излезе тази тъпотия.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 31 дек 2013 17:20

varna написа:

А многото газови които са слагани без документ, купувани втора ръка или нещо подобно?

Доколкото разбрах в такива случаи сега е достатъчна една декларация от собственика и ще ти издадат нов талон, така, че ако нямаш документи сега е момента да си узакониш уредбата.
Колкото за подобряването на безопасността - изобщо не ми се коментира. Забелязал съм, че никакви хартийки (та били те и ламинирани) не влияят на безопасността или други качества не само на газовите уредби, но и всичко, което ни заобикаля. Хартийките са просто начин да се смучат парички.

cv1atanas1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cv1atanas1 » Съб 18 яну 2014 21:07

Колеги аз закупих колата на старо декември месец и тогава я регистрирах.В големия талон не пише такива работи.Ако си мислят че след два месеца ще им дам 30лв.да я преригистрирам жестоко се лъжат.....

:death

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Пон 20 яну 2014 10:06

Смених талона мамицата им, отне ми час и половина и 22 лв.
Много ме е яд, но не ми се рискуваше март да чакам цял ден по опашки, всеки ден карам градско и извънградско между 50 и 100км., и най-лошото нямам никакъв документ за инсталацията.
Очаквам поредната простотия която ще измислят- ОСТАВКА, ОСТАВКА

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 фев 2014 13:09

TiL написа:ДОбре де аз се чудя дали имам всички документи. Имам гаранционна карта за ГИ-то, имам и някаква книжка за бутилката с печати а-у която уж се води паспорт. Та това ли са необходимите документи? И какво ще стане ако след 2-3-5 години съм още с въпросното возило и ми се наложи да сменя бутилката примерно? Зачудвам се дали да не ида да си сменя талона и да си спестя евентуални главоболия в бъдеще.

:th_up :th_up :th_up вероятните бъдещи неприятности( и пари!) могат да са несравнимо по-големи, отколкото тези по смяната на талона....за 22 лв си купуваш спокойствие....мисля,че евтино го дават!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 11 фев 2014 13:32

90те години имаше едни много популярни продавачи на спокойствие :newsm66 :newsm66 :newsm66
Сегашните им държавни колеги дали са по-добри с нещо :gruebel
Или всъщност продавачите са абсолютно същите :rolleyes

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 11 фев 2014 14:05

Е,сега са с костюми,преди бяха с анцузи :mrgreen
Иначе са си същите рекетьори.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 фев 2014 22:04

ktamen написа:90те години имаше едни много популярни продавачи на спокойствие :newsm66 :newsm66 :newsm66
Сегашните им държавни колеги дали са по-добри с нещо :gruebel
Или всъщност продавачите са абсолютно същите :rolleyes

Всеки път,когато по някакъв(макар и не най-добрият начин) се прави опит да се въведат някакви(макар и не толкова добри) правила,някои от нас почват да си мерят п...шките и акъла...И понеже всички сме големи тарикати накрая резултатът е....като оня виц за Вуте...."Погледнал се Вуте гол в огледалото и казал:А леле Вуте що си убав и умен,влюбих се в тебе и ще вземем да ти теглим една патка".... тъй от много тарикатлък и самочувствие накрая сами си удряме по една патка....после Европата,Хамериканците и руснаците ни били виновни....
Извинявайте за спама .... :redface ...Ама в моя 55 годишен живот ми е писнало от тарикатлъци!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 12 фев 2014 0:46

joker написа:Всеки път,когато по някакъв(макар и не най-добрият начин) се прави опит да се въведат някакви(макар и не толкова добри) правила,

Ключови в случая са думите, които си поставил в скоби.
Всеки път когато някой държавен "орган" сътвори някаква дивотия е въпрос на граждански дълг тази дивотия да бъде отхвърлена от обществото.
Точно послушното приемане на всевъзможните идиотизми, които ни спускат "свише" е причината България да е за окайване отвсякъде.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 12 фев 2014 0:57

ktamen написа:
joker написа:Всеки път,когато по някакъв(макар и не най-добрият начин) се прави опит да се въведат някакви(макар и не толкова добри) правила,

Ключови в случая са думите, които си поставил в скоби.
Всеки път когато някой държавен "орган" сътвори някаква дивотия е въпрос на граждански дълг тази дивотия да бъде отхвърлена от обществото.
Точно послушното приемане на всевъзможните идиотизми, които ни спускат "свише" е причината България да е за окайване отвсякъде.

Комсомолци!

nobreak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nobreak » Пон 17 фев 2014 12:46

"Новите разпоредби от 02.03.2014 г. в Наредба № Н-3/18.02.2013г. по отношение монтирането на газови уредби на автомобилите и тяхната последваща проверка ще касаят само ППС, които се дооборудват с газови уредби след влизане на изискванията в сила.
Няма да се налагат санкции на собственици на ППС, които са оборудвали автомобилите си с газови уредби преди влизане на новите изисквания в сила и притежават валиден документ за преминат първоначален или периодичен технически преглед."

Това го пише на сайта на http://www.kat.mvr.bg/, така че проблем не виждам за колите с монтирана вече газова уредба, стига да си има паспорт и да е минала преглед.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Пон 17 фев 2014 13:36

nobreak написа:Това го пише на сайта на http://www.kat.mvr.bg/, така че проблем не виждам за колите с монтирана вече газова уредба, стига да си има паспорт и да е минала преглед.

Дребна, но значителна корекция колега:

стига да си има паспорт ИЛИ да е минала преглед

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 20 фев 2014 16:06

вчера и аз монтирах уредба на моята кола. всичко е ново и направено според изискванията. имам гар. карта на компонентите и паспорт за бутилката. за съжаление няма как да се освободя ,за да отида до кат в момента от работа. дали да се притеснявам? годишният ми преглед е далеч,а този периодичен или първичен преглед на газта къде се прави? както едно време в сервизите за газ ли?

Върни се в “Автогазови уредби”