Може ли да се направи двигател 2е(115) на карбуратор
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Re: Може ли да се направи двигател 2е(115) на карбуратор
слага се вакумно делко като му се прави втулка за блока че е по тясно на отвора 

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
ivansa78 написа:слага се вакумно делко като му се прави втулка за блока че е по тясно на отвора
Зъбчатките на паразитния вал и делкото пасват ли ?
-
май ги сменях то е лесно избиваш щифта и си готов
Джетата е готова и в движение вече :) върви перфектно. За зъбчатките да, избиват се и се слагат другите няма проблем в това , но трябва да се направи втулка там,че не ляга делкото хубаво върху блока. Други никакви проблеми нямаше, така че който реши може да се направи без да има никакви грешки :). Ако има въпроси пишете и ще ви кажа :)
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Обясни подробно операцията с делкото и изполваните части. Колектори, карб от кой модел и т.н. Може и снимки :)
- Стоян Стоянов
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABF
И на мен ми е интересно и аз искам снимки и малко повече инфо относно проекта.
Джетата ми е 87г карбуратор 1.6 75кс. Общо взето имаше проблем само с делкото и всмукателните тръби. За делкото споменах, че зъбчатките се избиват и се разменят, защото аз сложих делкото от 1.6. Над тях трябва да се прави втулка защото дупката на делкото на блока е по-широка от самото делко ( мястото точно където ляга делкото на блока ). А за всмукателните тръби направихме собственоръчно планки за да затвориме прорязаните дупки на главата за инжекторите и да си останат само дупките на всмукателните тръбите (направихме ги от ламарина 4мм за да не се кривят лесно). След това като се направят тези планки, монтирахме ги първо гарнитура от 2Е(за всмукателните тръби)след това силикон,планките и отгоре направо сложихме всмукателните тръби от Джетата пак със силикон и стегане яко :). А макет за изрязване си направих по модел на кривините на главата на 2Е, а самите дупки от тръбите на колектора. Всички части си съвпадат от Джетата 1.6 карбуратор на Пасат 2.0 115кс (динамо,водна помпа,стартер).Всички части които съм ползвал са от Джетата.Съединителя на Пасат-а е по-голям от този на Джетата, но няма проблеми в това, защото стана без проблеми. Ако нещо съм заправил, питайте, но това е като цяло :) Успехи !
Обаче снимката е много голям размер и не иска да ми я качи. Ако някой знае начин да ми каже за да я кача. Нейният размер е 1.12 МБ, а ми иска 512кб
-
ето и от мен http://dox.bg/files/dw?a=2574df1877 алиминиев е фланеца 3мм
Да, става и така, аз просто нямаше кога да го направят и за това го направихме от ламарина :)
-
как е с карбуратора с моно-то не върви много тромава е но става за евридейка 

Ами да ти кажа, перфектна е и върви много и не е тромава, а напротив :) не очаквах да е толко добър резултатът, но се получи наистина идеално и се радвам най-много за това че върви супер