Дистрибуторна капачка или?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
beloved
Автомобил:
Двигател:

Дистрибуторна капачка или?

Мнениеот beloved » Вто 21 яну 2014 10:16

Здравейте колеги,
имам следния проблем с джета 90г. - когато е валяло дъжд и е влажно колата прекъсва.
При подаване на газ прекъсва , гасне , после пак я паля и така докато не изчисти и не заработи
нормално.
От какво може да е? Казаха ми да сменя дистрибуторната капачка но видях , че не е навлажнена или да има пари.
Видях малко черен нагар отстрани.
Когато е сухо, не е валяло дъжд нямам никакви проблеми.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Дистрибуторна капачка или?

Мнениеот Dpop » Вто 21 яну 2014 10:46

Последна промяна от Dpop на Вто 21 яну 2014 10:51, променено общо 1 път.

dilov_1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dilov_1977 » Вто 21 яну 2014 10:49

Здравей колега аз сам с Пасат и имах точно същия проблем когато е влажно времето гърмеше плякалката на гаста и работеше на 2-3 цилиндара докато не загрее а тук във Враца дал Бог мъгла и беше цяло приключение да се кара.Тогава закарах колата на жичкаджия и по запалителната система беше проверено всичко проблема се оказа в една букса която влиза в делкото майстора я напръска с контактен спрей и след това с един спрей който е син като мастило кабелите които влизат в тази букса бяха също изолирани със скоч защото майстора каза че от там влизало влага.И о чудо забравих за проблема .Та тоя майстор каза че преди време дошъл при него Голф 2 със същия проблем тогава той изолирал дистрибуторната капачка с найлонов плик за да невлиза влиза влага в делкото и проблема е бил решен.Надявам се че съм ти бил полезен и ти желая скорошно решаване на проблема.

beloved
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beloved » Вто 21 яну 2014 16:52

Колеги, благодаря Ви, за бързите отговори.
Днес прекъсвайки си колата я спрях точно пред магазина за авточасти.
Реших да взема нова дистрибуторна капачка.
Колата преди да я сменя прекъсваше доста зле, след смяната прекъсването спря веднага.
Надявам се да съм решил проблема.
Сега чакам малко дъжд да видим какво ще стане. :smile
Казаха ми , че може да са свещите или кабелите но засега се оправи.
Ще пиша пак ако излезе проблема.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 21 яну 2014 17:47

Най-вероятно кабела от бобината, да има някъде пукнатина и да дава смущения! При мен прекъсваше по същия начин на дъжд, и със всичкия си акъл вдигам капака и почвам да намествам кабелите на сещите, помислих, че има някой подмъкнат и от това може да прекъсва, и тъкмо пипнах кабела за бобината и ме затресе здраво! Съответно така хванах проблема (или проблема мен) и смених кабела и засега да чукна на дърво проблем няма!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”