Некоректен потребител Ivo.B

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
G60

Некоректен потребител Ivo.B

Мнениеот G60 » Пон 20 яну 2014 21:31

Проблемът ми с този колега " http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=286726 " е следния:

Поръчах от него комплект кожени кори за вратите предни + задни,в интерес на истината той ми каза ,че едната кора е счупена,и след като ми обясни какво точно е счупено се разбрахме да ми ги прати. При доставката забелязах ,че ги няма капаците за тонколоните на 3-те кори само единия беше на лице,а не са обикновени черни а зелени и няма как да намеря такива така ,че си беше проблем. Освен капаците го нямаше и плафона на единия джоб. Звъннах му и му казах за липсите и той обеща да изпрати и останалото което бил забравил. Първоначално ме мота две седмици,всеки път все УТРЕ щял да ходи при колата и да ми праща нещата,не му давах много зор защото ми каза ,че бил на работа и все нямал време. Както и да е на края на първата седмица му се обадих и на 4-5-я път ми вдигна и каза ,че бил на работа и затова не вдигал ама щял да отиде УТРЕ(пак :)) да ми вземе частите...казах му ,че няма проблем и освен тия неща искам да ми прати и ел стъклата с инсталацията ивсичко останало там да си измисли цена и да ги праща с останалите части към мен. Отново обеща за УТРЕ и край,оттогава спря да ми вдига телефона. Звънял съм му поне 100 пъти и от двата си номера но или не вдига или ми затвяря,звънях му по различно време за да може да го хвана като не е на работа ама се оказа ,че за тоя човек няма събота няма неделя нон стоп е на работа :mhihi Накрая му пратих СМС да се обади или да вдигне като звъня и да се разберем като нормални хора а не да се крие като лалугер по поляните на които той отговори ,че не се криел а бил имал работа и не можел да се обади нямал време... а да пише СМС-и има :gruebel
Освен това написа ,че при първа възможност ще ми се обади ама май пак забрави :beat_butt2 Изчаках го пак цяла седмица да благоволи да звънне но си останах само с чакането и накрая реших да му звъня отново,звънях поне 5 пъти и най накрая на 6-я ми вдигна някакъв каратист и каза "Момчето дето го търсиш вече не е на този номер сега е мои и не знам какъв е новия му номер" Много странно как пък разбра кои съм и кого търся при условие ,че и думичка не бях казал още :dummy
Както и да е,явно с тоя няма да се разберем човешки :rolleyes
Пуснах темата за да имате едно на ум като търгувате с него :exclaim Не ,че ме е прекарал за кои знае какво не е голяма загуба но все пак поне малко колегиалност да беше проявил. Ако ми беше вдигнал като му звъня поне веднъж и да беше казал: "Ей виж кво няма да ти пратя останалите неща" по нямаше да ме е яд ама като почна с циганските номера вече се изнервих.
Още веднъж не му се доверявайте много много icon_idea

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Re: Некоректен потребител Ivo.B

Мнениеот lubo007 » Пон 20 яну 2014 22:33

аман от тарикатчета :newsm66

Потребителски аватар
Powerplay
Автомобил: VW GOLF III
Двигател: ABF 1996
Контакти:

Мнениеот Powerplay » Пон 20 яну 2014 23:05

към Автора - с коя фирма ти ги прати тия неща ?
Ако си пазиш бележките от "куриера" може да си потърсиш правата.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 21 яну 2014 10:28

Е как точно може да ги потърси и от кого?

Потребителски аватар
Ivo.B
Автомобил: VW GOLF 3 GTI Color Concept
Двигател: 2.0 GTI 115

Мнениеот Ivo.B » Вто 21 яну 2014 12:06

Колега искам само да ти кажа, че не ми е много приятно да ме заплашват по телефона, че ще ме плюят по форумите. Ходих до колата, но при катастрофата капаците на колоните са изпадали по шосето и само този беше останал(не са зелени - аз ги боядисах в зелено, най-обикновени са си). Относно телефона, това ми е служебен телефон и ни ги размениха с колегата. Не ти вдигах, защото в моята професия имам страшно много работа и непрекъснато летя по министерствата в София и се разправям с глупаци. Няколко пъти като ми натегна телефона ме злепостави пред началника ми, защото звъниш на аларма при положение, че ти затварям, защото не мога да говоря за момента. Искам да те помоля да не обиждаш "каратиста", защото освен колега ми е и близък приятел и се пали много лесно. Бях го предупредил, че това е твоят номер и затова знаеше, че си ти. Нямам възможност всеки ден да ходя до колата при положение, че в момента съм и пешеходец, а София не е като Горна Оряховица.

Колегата на който му е писнало от тарикатчета- първо опознай човека и случая и после говори кой какъв е ;)

Потребителски аватар
Ivo.B

Мнениеот Ivo.B » Вто 21 яну 2014 12:18

И до колкото знам ти си единствения който смята, че съм некоректен и ме заплашва със смс-и. Като искаш толкова много да се видим и да се разберем както ми написа в смс-а заповядай :)

Потребителски аватар
Ivo.B

Мнениеот Ivo.B » Вто 21 яну 2014 12:23

Powerplay написа:към Автора - с коя фирма ти ги прати тия неща ?
Ако си пазиш бележките от "куриера" може да си потърсиш правата.

ЕКОНТ и имаше отбелязано преглед преди да ги вземе! Да ми ги беше върнал като не му харесват ;)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 21 яну 2014 12:31

След като си признаваш ,че не си вдигаш телефона защото си зает.
И знаеш че ги няма частите.
Това седмици наред, не само той си мисли че си лъжец.

Потребителски аватар
Powerplay
Автомобил: VW GOLF III
Двигател: ABF 1996
Контакти:

Мнениеот Powerplay » Вто 21 яну 2014 12:39

Като не можеш да извършиш това , за което ти се плаща по добре не се захващай.
Предупреди колегата - за да бъде спокоен , че ще му свършиш работа след "n" време.
Няма значение , черните точки се трупат доста по бързо.

Начините да си потърси правата са много = щом щъкаш постоянно по София , предполагам си куриер , повече от ясно трябва да ти бъде как може да ти върне стоките (стига да става въпрос три цифрена сума "над 100").

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 21 яну 2014 12:40

Аз само едно не мода да разбера, как имате нерви и време да се занимавате с подобни цигании, и за някакви 20-30лв. да се излагате пред суматя и народ (визирам търговеца) :smile
Тук кой крив че обещава едно а праща друго, или кой прав че не си погледнал пратката а я взел на юнашко доверие, не знам!
Прави ми впечатление от тази и подобни на тази теми че се клецате един други за смешни пари от рода на 20-30-50лв.Съвсем отделен е въпроса че си купувате един на друг боклуците, пък после се жалвате че това или онова било счупено или липсвало!
Научете се бе хора, детайлни снимки, подробно описание, преглед на пратката преди плащане и т.н. и всичко ще е на ред.

Последна промяна от forski на Вто 21 яну 2014 14:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Вто 21 яну 2014 12:43

Абе умник, що не си казал още в началото, че липсват и ги нямаш, а не сега да разтягаш локуми, че били изпаднали, нямаш ги и т.н., като дори първо му казваш, че ще му ги пратиш "утре".
Аман от "по-умни". :no

Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladimirov26 » Вто 21 яну 2014 12:44

forski написа:Аз само едно не мода да разбера, как имате нерви и време да се занимавате с подобни цигании, и за някакви 20-30лв. да се излагате пред суматя и народ :smile
Тук кой крив че обещава едно а праща друго, или кой прав че не си погледнал пратката а я взел на юнашко доверие, не знам!
Прави ми впечатление от тази и подобни на тази теми че се клецате един други за смешни пари от рода на 20-30-50лв.Съвсем отделен е въпроса че си купувате един на друг боклуците, пък после се жалвате че това или онова било счупено или липсвало!
Научете се бе хора, детайлни снимки, подробно описание, преглед на пратката преди плащане и т.н. и всичко ще е на ред.

+ 1 :th_up

Потребителски аватар
Ivo.B

Мнениеот Ivo.B » Вто 21 яну 2014 12:52

След като отидох до колата преди 2 дена тогава видях, ще липсват, а и колегата ми каза още в началото, че за предните кори му трябват само кожите, но му предложих да му ги пратя целите ;)

И не не съм куриер! с Обществени поръчки се занимавам, но няма да навлизам в подробности, защото нямам право.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 21 яну 2014 12:57

Колега , следващият път остави пратката в офиса , докато ти изпрати нещата.
Все пак има една седмица да направи това .
Ако ли не.....да се спасява и да си плаща две доставки.
Единствената грешка ти е , че си се доверил.
Това ме навежда на мисълта..до къде стигнахме.....доверието да е равно на грешка :screwy

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 21 яну 2014 13:58

Ivo.B написа:След като отидох до колата преди 2 дена тогава видях, ще липсват, а и колегата ми каза още в началото, че за предните кори му трябват само кожите, но му предложих да му ги пратя целите ;)

И не не съм куриер! с Обществени поръчки се занимавам, но няма да навлизам в подробности, защото нямам право.

След като видя че липсват обади ли му се на колегата да му кажеш ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”