Какво ви е мнението за бастуните за волана

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ви е мнението за бастуните...

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 яну 2014 20:38

За какво им е да се мъчат да отварят вратите, един чук на прозореца и си вътре :no
С две думи да не решат, да я крадат, може направо да я качат/добутат на лебедка и нямаш кола

kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ви е мнението за бастуните за волана

Мнениеот kossis » Нед 19 яну 2014 20:40

Годините на темата доказват че все още сме същата Крадлива Нация !

Всичко се реже и троши, бута броня в броня и с колесар !

Въпроса е да респектираш апаша и да се откаже, или да се замота и да не успее да направи белята. Това е идеята. Няма невъзможни неща за Българският Джамбаз ! :beer

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 19 яну 2014 20:55

Нали идеята на защитното фолио е да нема Чук и си вътре - поне така е на клипчетата в нета :biggrin Иначе да ... решат ли да краднат нема спиране !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 19 яну 2014 21:19

Баси заглавитео, преди да отворя темата мислех, че се казва Какво ви е мнението за бастуните зад волана :mhihi :delete

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 20 яну 2014 12:22

Да това е идеята на фолиото за предпазване от счупване. Но не е казано че ще влизат през прозореца ! :Mr Green Fun

Бастуни сме всички, ама някой са цели "инвалиди" ! :Mr Green Fun :beer

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 20 яну 2014 19:16

приятел има такъв с вграден шоков датчик и много неприятна сирена. децибелите и честотата са отвратителни. досега не е имал проблем с взлом.

stefan_doc

"Щека" за заключване на волана

Мнениеот stefan_doc » Пон 20 яну 2014 19:33

Някой има ли представа тази джаджа дали въобще върши някаква работа?
На запад доста се продава /за ползване - не знам/, а у нас не съм я виждал сложена, за разлика от бастуните волан-педал.

Изображение

Тук има опция да се среже волана от двете страни, затова има и вариант, при който целият волан се покрива с пласмасов диск.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 21 яну 2014 10:24

Продава се. Аз го гледах и сплавта която обхваща волана е лека и не ми вдъхва доверие-чуплива е според мене.
Целият бастун е лек.
Ключалката е от типа-кръгла с пинчета в кръга (поне на тези които гледах- абе като на Ладата ми едно време- на резервоарната ми капачка- разбиха я за части от секундата.

Найстина бастуна които гледах- педали/волан-стоеше най арматурен, като катинар и с кръстат ключ. Но поставянето на джаджата към педалите си е разправия-трябва да уцелваш винаги педаладобре и да гледаш надолу.
Ако някой иска пак ще среже волана и ще го демонтира. Ключалката се пада странично и може да се строши със отверка.

И третият вариант е бастун минаващ надлъжно през волана- пак е арматурен-предимството му е че можеш да сложиш ключалката да гледа към километража и тогава номера с трошенето на ключалката става невъзможно-трябва да се кърти или реже волана.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 21 яну 2014 10:35

С ножица за арматура режат направо волана и си намираш само бастуна

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 21 яну 2014 11:09

:mrgreen

Кефят ме твоите крайни изказвания ! :mrgreen :beer

Представям си един съвременен Авто-джамбаз- ножица за арматура, меча лапа, лаптоп, кабели за ток и въже за теглене, сякакви отверки и шперцове. Разбирасе и каска- може моторджийска. :smile
Е разбирасе може да си ги вади от личното работно МПС. Но ако е истински Автоджамбаз, трябва да е в пълно бойно снаряжение, даже и една кирка да има- ако всичко останало не върши рабора да действа ударно и тотално -терминиращо с кирката ! :mrgreen :Mr Green Fun .

Като отреже волана, ще го кара като от Формула 1 или като на самолет.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 21 яну 2014 20:30

мноого ми е интересно тея професионалните джамбази,откъде взимат информация как се отварят и палят дори най-новите модели :confused

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 21 яну 2014 20:41

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 21 яну 2014 20:51

Нали това им е работата ... докторите нали требва да знаят най-новите лекарства или пък компютърните специалисти най-новите програми така и тия требва да знаят най-новата техника за крадене на коли . Това им е работата - като излезнат вечер да крадат отиват на работа както всеки един ходи на работа !

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 22 яну 2014 10:46

Че има доста способни факири в областта на незаконното присвояване на МПС, така е.

Обаче тия журналистите и медиите са изроди. Още със започването на филмчето се приписват едни направо магьоснически способности на едни хора, които са обикновени крадци, чупещи и трошешни всичко което им се изпречи на пътя. Демек обикновени разрушители ! Научават метода за отваряне на возило който е един и същи за модела и са Те, обаче ако се направят леки промени по даденото возило -директно факирите клякат !

Ключалките и катинарите са направени за нормалните хора да им показват че не им е работа да имат достъп до определени движими и недвижими обекти. А за крадците само оловото може да им покаже верният път.

Та те не са нито Динамо, нито Дейвид Копърфилд. И Медиите отново ги обожествяват, а нашата изпълнителна власт, принуждава хората сами да раздават правосъдие !

Разбираш ли крадеца само с поглед и с вълшебната кутийка освобождава от скорост, отключва волана, и даже после го върти наляво на дясно - необходимо е само да я тегли и да медитира отвън. Стига бе ?! :Mr Green Fun :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 22 яну 2014 11:21

Какво и как го правят нямам представа, дали със щанга или с вълшебна кутийка е без значение, факт е че автомобилите изчезват :smile
До сега не знам за автомобил който да не е могъл да бъде откраднат, решът ли че твоя автомобил им трябва, край!
Подобен лост или бастун за волана, според мен има смисъл само за дневно градско шофиране, ако ти се налага да спираш на много и различни места в града. Но за вечер ако колата ти стои на открито не мисля че ще има някакъв кой знае какъв спиращ кражбата ефект.
Така или инъче който е решил да ти краде колата, предполагам че поне няколко дена преди това ще я наблюдава, и като я види тая уйня на волана със сигурност ще дойде подготвен.
А да закачиш подобно нещо на кола за 100 хил.лв. си е направо :screwy , и в най добрия случей ефекта ще е че някой апаш може да получи стомашен спазъм от смях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”