Въпросът е: да ползвам ли това масло за 1.9 TDI ASV мотор? В допълнение да добавя, че колата се настъпва здраво. Сега съм с Кастрол пълна синтетика, но предвид цената
1.9 TDI ASV мотор да ползвам ли това масло ?
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
1.9 TDI ASV мотор да ползвам ли това масло ?
Колеги знам, че съществува такава тема но е доста разводнена затова искам да питам и ще съм благодарен ако някой с конкретни наблюдения ми отговори.
Въпросът е: да ползвам ли това масло за 1.9 TDI ASV мотор? В допълнение да добавя, че колата се настъпва здраво. Сега съм с Кастрол пълна синтетика, но предвид цената
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Re: Да ползвам ли това масло???
Евтиното излиза скъпо
аз лично не бих.
аз лично не бих.- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Кастрол пълна синтетика с отстъпка идва на цена близка до тая, която си снимал на Кауфландското.
-
sers
- Автомобил:
- Двигател:
Виж в продавалник , колко оферти има за кастрол мобил мотул , това масло НЕ.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
http://maslata.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-castrol-edge-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB-%D0%B5%D0%B4%D0%B6-5w40.html
12 лева по-скъпо, като спокойно може да го смениш (според мен) поне на 15 000 км. (ако не на повече). Кауфланд определено не си заслужава
12 лева по-скъпо, като спокойно може да го смениш (според мен) поне на 15 000 км. (ако не на повече). Кауфланд определено не си заслужава
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Щом разликата е толкова малка няма какво да му мисля
Благодаря на всички за отговорите
Благодаря на всички за отговорите

Ако мислите , че кастролите по 50-60 лв са истински , жестоко се лъжете. :D
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Аз съм на синия Мегуин и съм доволен. Вярно цената е висока, но всичко е както трябва 

- dlug
yanio написа:Ако мислите , че кастролите по 50-60 лв са истински , жестоко се лъжете. :D
Ако подкрепиш това твърдение с нещо по-сериозно мога да се замисля. Иначе е само вятър

- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
Колега от кауфланд и носни кърпички не ти препоръчвам да си купуваш, още повече масло. Както са казали отгоре "евтиното после излиза скъпо", казвам го от опит, не рискувай за 10 лева.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз не съм купувал масло за колата си от Кауф"енд"ланд , с изключение на двутактово ,което си го сипвам в нафтата .
Но в едно съм сигурен - всички "техни" масла са им оригинални - нямат ментак
Но в едно съм сигурен - всички "техни" масла са им оригинални - нямат ментак
Виж цените на кастрола в чужбина и цената тук. Като сметнеш , че трябва да имат и печалба реалната цена е .... :|
Занимавам се с моторни масла и знам за какво става въпрос. Една част от кастрола в бг представлява обработено използвано масло (за това го изкупуват :) )
Представител съм на не толкова известна марка масла и ползвам само тях, понеже съм сигурен от къде идват :)
Занимавам се с моторни масла и знам за какво става въпрос. Една част от кастрола в бг представлява обработено използвано масло (за това го изкупуват :) )
Представител съм на не толкова известна марка масла и ползвам само тях, понеже съм сигурен от къде идват :)
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
тука във форума маслото е 76лв.4л.Нали тука е оригинално.Става въпрос за кастрола.В един сайт го има и по 63лв.Ти какво масло слагаш и мислиш че е оригинално.въпроса ми е към теб "yanio"
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Да ползвам ли това масло за 1.9 TDI ASV мотор?
Аз също ползвам Кастрол масла , но странно защо си го купувам в пет литрови разфасовки - това в Немско . Четири литрови май не съм мяркал там 
- dlug
yanio написа:Виж цените на кастрола в чужбина и цената тук. Като сметнеш , че трябва да имат и печалба реалната цена е .... :|
Занимавам се с моторни масла и знам за какво става въпрос....
Виждам цените в чужбина и ги виждам тук. И да, от това което виждам цената на една единствена туба за крайният клиент в чужбина е същата като в Бг. А ти като се занимаваш с масла трябва да знаеш, че маслата не се купуват на цената на краен клиент в чужбина. И да, от това което смятам точно толкова трябва да струва маслото тук.
Върни се в “Дизелови агрегати”