Търси се следното нещо - сензор за мерене температура на газ (изпарен пропан-бутан) монтиран в тръба с външен диаметър 10-11 милиметра. Налягането е до 1.5-2 бара. За предпочитане е да е открит сензора, че да отчита по-бързо. Диапазано в който ще мери е от -15 до 70 градуса.
Интересува ме както готов вариант (от някоя кола ако има някъде нещо такова примерно) или подходящ сензор за монтаж в тръба (предполагам нещо на резба ще е най-лесно). Важно е да мери температурата на въздуха вътре, а не температурата на тръбата на която е монтиран.
Интересно ми е как при газовите уредби е решен проблема с температура на газта. Тия сензори дето ги монтират на самите рейки нещо не ми двъхват много доверие - газовата рейка се напича от мотора или охлажда от студеният въздух дето минава покрай него, а газта вътре на каква температура е - ходи разбери. Пак показват някакви що-годе вярни работи, ама мен ме имтересуват по-вярни :) .

IAT сензор монтиран на 10мм тръба?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: IAT сензор монтиран на 10мм тръба?
Самият Термистор е около 30ст! Някой Стругар да ти направи подходящ корпус ,който да се скрепи на резба.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”