Passat 1.8 90кс RP протекла рейка, как да придвижа колата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 1.8 90кс RP протекла рейка, как да придвижа колата
Здравейте, колеги! Днес при тръгване от нас усетих силно виене при въртене на волана. Стори ми се,че си въобразявам, но след малко спрях и установих, че казанчето на хидравликата е почети празно. Прибрах колата, стремейки се да въртя волана възможно най-малко, погледнах под колата и видях, че явно маслото е изтекло от десният край на рейката. Тя си покапва по съвсем малко от повече от 3-4 години, но явно е дошъл краят и. Бихте ли ме посъветвали какво да направя, тъй като съм в София и в Петък ми предстои прибиране до Бургас. Имам около половин литър хидравлично масло в колата, дали ще стане,ако доливам. Има ли начин да се закърпи някак си теча, колкото да успея са се прибера, или да се изолира помпата, за да не се прецака. Също така някой може ли да ме насочи, кой е най-добрият вариант за ремонт и ориентировъчна цена. Ще карам колата още малко и мисля да се обновявам.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Текнала рейка, как да предвижа колата.
Продават добавки за спиране на теч на хидравлично масло. Колкото да се прибереш до Бс мисля, че ще ти свърши работа. Между 10 и 20лв са.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Най-добрия вариант е, докато си още в София, да идеш при майсторите до ТУ-София. Моята като изтече я пратих там - 170 лева, ремонт + 2 нови маншона и 1 година гаранция. Рейката си беше свалена от мен и за демонтаж и монтаж не знам какви са цените при тях. Но мисля, че там е най-добрия вариант. Ако си заинтересован, мога да ти дам телефон на мастора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой може ли да препоръча такава добавка?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Чел съм за, но не съм ползвал продуктите на Бардал, освен фюлериновата добавка. Обаче са скъпи.
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4292
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4292
-
- Автомобил:
- Двигател:
То даже аз бях оставил снощи воланът навит на дясно, от която и страна е протекло ударно. Може и това да е допринесло.....
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Каква е колата?При условие,че ти е не изправна колата,какво пътуване планираш,не мога да те разбера!
Ако по време на пътуването помпата остане без масло,може да блокира,да се скъса ремък,и да ти направи какви ли не проблеми на пътя!
Или ремонтирай,или купи друга(изправна) рейка!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е Passat 1.8 90кс RP мотор
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
намери една читава втора употреба от там ,и в сервиз смяна,това е моят горещ съвет.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е такъв пасат, махни ремъка на хидравликата и се прибирай в бургас.В движение ще се върти лесно.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И това докато кипне кочинята
На пасат с хидравлика, ремъка върти и водната помпа, генератора е с отделен ремък, иначе си прав че няма проблем в движение да се кара без масло.
Между другото намирах за около 50 кинта втора ръка рейка в продава, смяната не е кой знае колко сложна, ако имаш хубав ключ 18

На пасат с хидравлика, ремъка върти и водната помпа, генератора е с отделен ремък, иначе си прав че няма проблем в движение да се кара без масло.
Между другото намирах за около 50 кинта втора ръка рейка в продава, смяната не е кой знае колко сложна, ако имаш хубав ключ 18
-
- Автомобил:
- Двигател:
На този етап мисля да си взема някаква добавка, да долея и масло и да карам към Бургас, а там ще мисля какво ще правя....
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Въпроса е за колко време изтича маслото, щото при мен единия път като протече литър масло замина за 2 завоя, такъв теч от рейката ако успееш да го спреш с добавка ставам трамвай.
Друг вариант също е да си намериш шайба за водната помпа от пасат без хидравлика, сменяш само нея и ремък за генератор и водна помпа, хидравликата не се върти и няма шанс да блокира и да ти скъса ремъка.
Друг вариант също е да си намериш шайба за водната помпа от пасат без хидравлика, сменяш само нея и ремък за генератор и водна помпа, хидравликата не се върти и няма шанс да блокира и да ти скъса ремъка.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Забравил съм ,че ремъка върти и помпата, сори.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Добавката не е монтьор в шише,а ти искаш да караш 400км така...По-добре ремонтирай или смени рейката преди да тръгнеш на път.Ако изтече маслото на сред пътя (както ще стане 100% за толкова дълъг пробег и толкова течаща рейка), ще се ръснеш повече пари за пътна помощ и нова хидравлична помпа (тя като остане на сухо,докато спреш,ще е тотална щета), от колкото струва рейка + смяна за Пасат Б3. Рециклажа е около 160лв при свалена рейка и аз лично съм много недоволен от услугите и на катедрата по хидравлика в ТУ-София и от Жизет - Жан в Младост. Затова си правя рейките на друго място (зад Мак Доналдс на бул. Орион в Люлин).