Компютър от Поло АЕЕ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Компютър от Поло АЕЕ
Здравеѝте колата е голф 3 1.6i 75 коня. Някои от вас знае ли, дали може да се сложи компютър от Поло със същият двигател и дали трябва задължително да се взима и имобилаизера и чипа на ключа или има и друг начин без тях. Промяната се налага заради скапаните обороти на празен ход които са 630 а при Полото със същият двигател са над 800.Моля ви за компетентни мнения от хора които знаят или са пробвали този начин на смяна на комп.Благодарности.....
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Компютър от Поло АЕЕ
Да, може да се сложи, за имобилайзера или прехвърляш кутийката + чипа в ключа или даваш комп-а да го "хакнат" и да няма имобилайзер, при което става и без имо-то. Процедурата за "махането" на имобилайзера, не знам колко струва.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако го намериш компютъра заедно имобилайзера и чипчето в ключа,ще тръгне.
Ако е само компютър ще трябва както ти каза колегата да се премахне.
Четох някъде,че запоявали нещо в самата кутийка и вече колата ще може да работи със всеки компютър.
Мисля,че тая екстра струва около 70 до 100 лв.
Ако е само компютър ще трябва както ти каза колегата да се премахне.
Четох някъде,че запоявали нещо в самата кутийка и вече колата ще може да работи със всеки компютър.
Мисля,че тая екстра струва около 70 до 100 лв.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Пробвай с имитация за включен компресор към компа на Голфа. Подават се +12в на 2 крачета /в Аутодатата ги има, не помня кои бяха, но съм го правил преди 7х някъде.Довечера мога да проверя на кои крачета беше/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да това го знам на пин 33 и 35 на компа само че,по интересното в случая ми е как всъщност се свързват тези директни плюсове към компа на колата и от къде се взимат.И друг път съм задавал този въпрос във форума но отговор така и не получих.Мислите ли че,при студен двигател при така направеното свързване няма да пали на доста по високи обороти от нормалните 1200 при студен двигател 

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Пали си нормално. Вземат се от след контакт. 6 мес. беше така Голчо на съпругата ми.После сваляне почистрване основно и адаптация след съветване
и се закрепи.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да ми обясниш по подробно моля те.Стъпка по стъпка за да мога и аз да го реализирам.Тези кабели как се захващат за пиновете и не пречат ли да се вкара буксата после.Извини ме ако нещо бъркам.Трябва ли да посетя маѝстор или не е чак толкова сложно.Дросел клапата ми е чисто нова VDO-siemens 

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Взех щифтовете от познат аларнаджия. Имаше инсталации и избих щифтовете оъ куплунг за компа. Разтворих малко щифтовете и запоих о проводници 0,1-0,15 мм2 гъвкави тефлнови /стари руски вече не помня точното наименование , но смътно е МГТФ.Зачистих обвивката на снопа и от 1 проводник, който има + при контакт го заголих леко с поялника и ги запоих към него.После W 963. Не помня вече към кой извод ги свързах - беше отдавна., а много лоши и тежки моменти ме сполетяха оттогава. По Аутодатата можеш да се ориентираш , на кой друг извод има +12В на контакт.
П.П. Аз не помня вече как преди няма още 2г си правих осветлението на таблото на вана, а ме питаш за нещо преди 7-8г
П.П. Аз не помня вече как преди няма още 2г си правих осветлението на таблото на вана, а ме питаш за нещо преди 7-8г
Последна промяна от kris11 на Нед 26 яну 2014 12:44, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за бързия отговор 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”