Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
Много неща няма да са ти ясни отначало :) че и след това. Ако се заключват вратите,дишай спокойно и не барай нищо,че е много пипкава работа
точно за това питам,защото я заключвам само с ключа и всеки път ми прави мизерии.Някой път се заключва само шофьорската,някой път всичките,някой път се отключва само шофьорската друг път всичките и незнам какво става.Като я заключвам от багажника се заключва всичко и се отключва всичко.От предна дясна немога да пробвам защото сигурно патрона е прецакан и се върти безконечно а пък задна лява е умряла съвсем,до нея няма никви тоци.Даже не свети бутона за стъклото и неработи.Въобще голяма трагедия.Ако някой може да ми ги оправи тези неща естествено срещу заплащане ще се свържа с него.
Благодаря предварително и весели празници
Благодаря предварително и весели празници
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
търси vaskoto1 или тук при тези http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
По принцип тия неща не са много сложни и сам да си ги оправиш,но все пак се обърни към някой,който е отварял врата и знае.Изброените лица са отремонтирали такива неща стотици пъти и се ползват с "майсторско" име тук,така че ще ти свършат работа.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="Milanov"]Едно добро решение на колегата icoosl с GOLF 4
Поставил е бутона на тапата за ремонт на външната дръжка.
Ползвал е бутони с цена 6 лева.
Off Тия ключета са от вратите на Шарандилниците и Алхамбрите. Ном 6N0947563
По моргите вървят по 4-5 лв. Гумения маншон лесно пада при закачане.
Поставил е бутона на тапата за ремонт на външната дръжка.
Ползвал е бутони с цена 6 лева.
Off Тия ключета са от вратите на Шарандилниците и Алхамбрите. Ном 6N0947563
По моргите вървят по 4-5 лв. Гумения маншон лесно пада при закачане.
- kopsa
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
kopsa написа:Здравейте колеги и аз имам странен проблем с предна дясна и задна лява врати не ми работи нито централното нито машинката за ел стъклото,нито командването на огледалото,индикаторите не отчитат, че има отворена врата,общо взето нищо по електрониката на двете врати не работи,а на другите две абсолутно всичко си е наред ,може ли всичко да е от микроключетата в бравите ,на диагностика показва,че няма връзка с модула на предна дясна и задна лява врата
Всичките проблеми с отключване и заключване,проблема с огледалото,проблема с стъклото се оказа просто прецакана платка на ел.машинката на стъклото и сега проблема е решен с машимка втора употреба.
някои знаели продаватлисе бравата на багажника за пасат б5.5
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
продава се , струва около 40-50 лева
Здравейте колеги!
Включвам се и аз към многото тук с проблемните микрета, ако изобщо при мен са виновни те.
Кокалата е пасат В5.5 2001г.- седан. Преди го правеше по-рядко, но вече почти всеки път не свети плафона без значение коя врата отварям, заключвам отключвам от ключа заработва (понякпога са нужни няколко цикъла за да сработи), но за известно време, след като я покарам малко отварям пак не свети.Всичко останало си работи, забравих да споемена че индикацията за отворена врата на таблото работи, лампата на кората и зумера за фаровете също, само плафона не.
Ще бъда благодарен, ако някой колега даде съвет.Благадоря предварително!!!
Включвам се и аз към многото тук с проблемните микрета, ако изобщо при мен са виновни те.
Кокалата е пасат В5.5 2001г.- седан. Преди го правеше по-рядко, но вече почти всеки път не свети плафона без значение коя врата отварям, заключвам отключвам от ключа заработва (понякпога са нужни няколко цикъла за да сработи), но за известно време, след като я покарам малко отварям пак не свети.Всичко останало си работи, забравих да споемена че индикацията за отворена врата на таблото работи, лампата на кората и зумера за фаровете също, само плафона не.
Ще бъда благодарен, ако някой колега даде съвет.Благадоря предварително!!!

- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Според мен имаш проблем с комфорт модула.
Явно е мокрен.
Има теми по въпроса, виж той в краката ти, лоши връзки.
Ако е бутона, няма да работи зумер и плафон под вратата, той е един за всичко.
Явно е мокрен.
Има теми по въпроса, виж той в краката ти, лоши връзки.
Ако е бутона, няма да работи зумер и плафон под вратата, той е един за всичко.
- thewolf
- Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
- Двигател: AVB
Здравейте колеги,
и аз да се обадя. Преди няколко дни вратата на пасата започна да не се затваря като хората, бутам по-силно, но пак неще. След още някой ден започна и да неще да се отваря
. А сега, май вече е късно щото хич не се отваря и стои затворена. Помоооооощ!
Цъкам с дистанционното всички щифтчета там за заключването изскачат нагоре, значи уж е отключена колата, ама като дръпна дръжката няма никакво съпротивление, докато като сравних с останалите врати имаше съпротивление при отварянето. Сега колата стои отвън със затворена врата и не мога да я карам. Спадам ли към този същият проблем с въпросните микрета или проблема е друг? Искам да разбера, ама не мога да я отворя по никакъв начин. Може ли да сваля корите, докато е във затворено състояние? Или пък да ми дадете съвети как да я отворя тая врата, без да чупя нищо разбира се, ако може, ако не имам вария и един голям чук наблизо, ама дано нещата да станат по Хултурният начин :)
Помагайте, щото не мога да ходя на работа така, ще ми се смеят колегите
че сигурно и с пръст ще ме сочат :)
Забравих да кажа, прочетох темата, но не ми стана ясно точно дали това е проблема при моят пасат. Пробвах по-грубия метод, но мойта е малко инат и неще се отваря. Ако има по-специфично място, където трябва да се удря, казвайте :)
и аз да се обадя. Преди няколко дни вратата на пасата започна да не се затваря като хората, бутам по-силно, но пак неще. След още някой ден започна и да неще да се отваря

Цъкам с дистанционното всички щифтчета там за заключването изскачат нагоре, значи уж е отключена колата, ама като дръпна дръжката няма никакво съпротивление, докато като сравних с останалите врати имаше съпротивление при отварянето. Сега колата стои отвън със затворена врата и не мога да я карам. Спадам ли към този същият проблем с въпросните микрета или проблема е друг? Искам да разбера, ама не мога да я отворя по никакъв начин. Може ли да сваля корите, докато е във затворено състояние? Или пък да ми дадете съвети как да я отворя тая врата, без да чупя нищо разбира се, ако може, ако не имам вария и един голям чук наблизо, ама дано нещата да станат по Хултурният начин :)
Помагайте, щото не мога да ходя на работа така, ще ми се смеят колегите

Забравих да кажа, прочетох темата, но не ми стана ясно точно дали това е проблема при моят пасат. Пробвах по-грубия метод, но мойта е малко инат и неще се отваря. Ако има по-специфично място, където трябва да се удря, казвайте :)
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Проблема при теб е механичен, не е в микретата. Трбява да се отвори вратата и да се разглоби, за да се види къде точно е проблема.
Да проблема е в лостовете или жилата.
Я кажи и от вътре ли не можеш да я отвориш ?
Ако не можеш и от вътре и от вън, вече си е проблем. Щото и кората няма как да свалиш и става сложно. Вътре под кората е жило което се задейства от никелираната дръжка.
А за външната дръжка мисля че са лостове.
Значи има начин да я отвориш, обаче как ?
А с ключалката и ключа не може ли механично като го завъртиш до край да се отвори ?
Остава с метална шина да се бърка между кората -отвътре или отвън и да се отвори джамбазката. Ама трябва и човек с опит.
Я кажи и от вътре ли не можеш да я отвориш ?
Ако не можеш и от вътре и от вън, вече си е проблем. Щото и кората няма как да свалиш и става сложно. Вътре под кората е жило което се задейства от никелираната дръжка.
А за външната дръжка мисля че са лостове.
Значи има начин да я отвориш, обаче как ?
А с ключалката и ключа не може ли механично като го завъртиш до край да се отвори ?
Остава с метална шина да се бърка между кората -отвътре или отвън и да се отвори джамбазката. Ама трябва и човек с опит.
- thewolf
- Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
Ни отвътре, ни отвън, а ся де? Някой да познава автоджамбази в Осло? или трябва да прилагам моя метод, а именно
. Ако трябва да го карам на сервиз да ми я отворят то:
и тогава
. Така че май оставаме с първобитният вариант
. ужас. Колеги, помагайте с идеи, пробвах, ама това със закачалката ми се вижда малко като за по филми ахахахха, такава шина иначе нямам.
Ако икарам уплътнението на джама от външната или от вътрешната страна няма ли да стане? де си види нещо си?
Аз помислих, че просто се е износил апарата на вратата и реших да помръдна закопчалката на самото купе малко към вратата, за да може да се затваря. Да, затвори се, ама както се затвори, така и няма се отвори повече
Бахти късметлията съм за.би

Ако икарам уплътнението на джама от външната или от вътрешната страна няма ли да стане? де си види нещо си?
Аз помислих, че просто се е износил апарата на вратата и реших да помръдна закопчалката на самото купе малко към вратата, за да може да се затваря. Да, затвори се, ама както се затвори, така и няма се отвори повече
Бахти късметлията съм за.би
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”