Вътрешна изолация?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Re: Вътрешна изолация?

Мнениеот m135 » Пон 13 яну 2014 21:50

muns61 написа:Стиропор, колкото можеш да си позволиш като дебелина. Аз съм с 5 см. В старото ми жилище, дето сега живее синковеца, съм го слагал 1988 и до сега не е мръднал.

+1

Само да добавя, лепилото го разстилаш на гребен на цялата повърхност на стиропора и лепиш на стената. Не писа каква е основата /стената/, тя също трябва да се подготви за лепенето.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 13 яну 2014 21:59

liderass написа:Гипсокартон и вата, това е решението на казуса! Ще останеш доволен.

:th_up
а ако сложиш и външна изолация ще стане супер :beach

Потребителски аватар
jeriko
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000

Мнениеот jeriko » Пон 13 яну 2014 22:33

колега занимавам се професионално със строителство,най-добре става с картон и вата като не жалиш ватата,с фибран и стиропор пак става но после трябва да се пази много да не се чукне без да искаш,защото ще стане язвичка,мисля че стиропора и фибрана вече са отживелица за изолация отвътре,отделно че зависи стената колко е равна за да лепиш на гребен,а при картона това няма значение,ако имаш въпроси мога да ти помогна с консулт :beer :beer

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 19 яну 2014 15:05

Основата е варова мазилка :) Искам да направя изолация само на външната стена а другите само със същата мазилка или шпакловка. Смятам да окача и един таван със вата :)

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 19 яну 2014 20:01

Така е най-добре.Имам приятели които си сложиха фибран и сега съжаляват. :beer
DSC03487.jpg

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Чет 23 яну 2014 8:42

С малко закъснение,но все пак ще е от полза:
http://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=82&t=1507
Има доста изписано в темата и жокери,които не са за пренебрегване.Вземи под внимание мненията на academil и Flo,от горния форум! :c020
Колега,бетонни части,като стени,трегери,колони и т.н.,се изолират с фибран.Тухла и порьозни повърхности,със стиропор.
С каквото и да изолираш от вътре,за да не избива мухъл,се изолират и съседните стени.
Лично аз,бих го направил с гипскартон и каменна вата,или двойна минерална вата.Но,задължително вземи под внимание този съвет:

Топлоизолационните материали с по-висока плътност обикновено имат по-ниска паропроницаемост.
В случай на малка паропроницаемост е необходим монтаж и на паронепроницаема мембрана от вътрешната стена на стената.
Монтиране на обикновена топлоизолация от вътрешната страна само ще увеличи времето за достигане на влагата до видимата част на стената,
иначе ще си има винаги кондензация вътре в стената. Ако няма паронепропусклива мембрана, разбира се. И при съответните температури.
В случая на недостатъчна паропроницаемост без влагоуловител или принудителна вентилация няма да се размине - дори и с мембрана отвътре,
конденз от битова влага ще има при всички случаи, поне върху стъклата на дограмата.
Просто кондензацията няма да се осъществява вътре в стената. И да създава условия за развитие на мухъл.

В редовното проветрение му е майката! :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”