Здравейте Колеги,
Нов съм в форума и като цяло, нов в света на VW. Преди два месеца закупих VW Bora 2003-та година (Доста търсене, докато намеря подходящата) но в крайна сметка, късмета ми се усмихна, както се казва се преродих с нея :)
Колата си дойде с фабричното радио VW Radio Beta, за съжаление няма CD Player, CD Changer или USB, а някак си не ми се дават 200лв за carlink. Но пък от друга страна ми се иска от време на време, да мога да си пусна флашката (Като изключим, като вариант трансмитер, никога не са ми харесвали). Търсих, тук там - какви са най-оптималните възможности нито една от тях не ми хареса. Мислех си да сменя радио-то с някакви от стандартните по магазините, но тогава ще изгубя така сияещите светлини от таблото, които така перфектно пасват на интериора :)
Така, така малко се отплеснах. Да минем направо на въпрос, разгледах eBay и си помислих следното, дали пък все пак не мога да сложа OEM оригиналните радиа, само че за по-новите модели т.е. http://www.ebay.com/itm/OEM-Car-Radio-for-VW-Volkswagen-Tiguan-Jetta-Passat-with-CD-USB-SD-AUX-/181300845890?pt=Car_Audio_Video&hash=item2a365f5d42&vxp=mtr
И въпроса, има ли възможност, това да се монтира, така че светлините и всичко останало като функции на сегашното да се запазят. И ако има, насочете ме към човек който може да свърши тази работа в София, разбира се срещу заплащане.
Поздрави!

Bora - Смяна на фабричното радио
- miko
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 2.3 V5 AGZ 1999
Re: Bora - Смяна на фабричното радио
за 2din ще ти трябват доста повече от 200лв, читавите тръгват от 5-600 нагоре + 100ина лв за монтаж ако не можеш да си го монтираш сам. Цвета на бутоните се сменя от настройките, но не всички го имат като опция.
Като цяло желанието ми, не е да сложа цялостна GPS навигация с всичките и функции, а просто оригиналното OEM радио което, както каза е 2din. Поради тази причина, търся информация, може ли да стане, и ако да, как?
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
kostov13 написа:Като цяло желанието ми, не е да сложа цялостна GPS навигация с всичките и функции, а просто оригиналното OEM радио което, както каза е 2din. Поради тази причина, търся информация, може ли да стане, и ако да, как?
Щом си с Beta предполагам че имаш само предни говорители! Ако решиш да си с Бетата мога да ти предложа ОЕМ чейнджър с 6диск за табло точно за VW 1999-2004г. с бутони в червено както бетата и монтажа ще го направиш сам и с моя помощ безплатно, защото е елементарно лесно! Последната снимка:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=395526
Благодаря ти, но за напред съм замислил да си сложа и задните два говорителя. Но има го и това, че ми се иска да има USB, а не толкова CD.
За мое нещастие намерих оригинално OEM радио с USB, Bluetooth и AUX, но на някаква извънземна цена: http://www.ebay.com/itm/VW-Volkswagen-MK4-MP3-Radio-Volk-L-Bluetooth-GLI-R32-Passat-Golf-Jetta-OEM-NEW-/291059113143?pt=Car_Audio_Video&hash=item43c4799cb7&vxp=mtr .
Все още си мисля, как може да стане (и дали е възможно, разбира се) да се вгради радио-то което показах по-горе в Bora-та. Дали някой би ми дал, схемата на свързване на аудио системата на MK5 примерно, както и тази на MK4?
За мое нещастие намерих оригинално OEM радио с USB, Bluetooth и AUX, но на някаква извънземна цена: http://www.ebay.com/itm/VW-Volkswagen-MK4-MP3-Radio-Volk-L-Bluetooth-GLI-R32-Passat-Golf-Jetta-OEM-NEW-/291059113143?pt=Car_Audio_Video&hash=item43c4799cb7&vxp=mtr .
Все още си мисля, как може да стане (и дали е възможно, разбира се) да се вгради радио-то което показах по-горе в Bora-та. Дали някой би ми дал, схемата на свързване на аудио системата на MK5 примерно, както и тази на MK4?
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Разглеждаш някакви нестандартни модели в ибей, внимавай да не попаднеш на американски тунер и после ще имаш usb и mp3, а радиа няма да имаш!
Китайския модел в първия ти пост няма РДС на радиото тоест няма да изписват имената на станциите!
А колкото от Мк5 на Мк4 освен че Кан няма да ти пасне, няма и да стане на таблото! Едните са заоблени и се закрепят с болтове, а другите правоъгълни (мк4) те си щракат със пластините които имат!
Китайския модел в първия ти пост няма РДС на радиото тоест няма да изписват имената на станциите!
А колкото от Мк5 на Мк4 освен че Кан няма да ти пасне, няма и да стане на таблото! Едните са заоблени и се закрепят с болтове, а другите правоъгълни (мк4) те си щракат със пластините които имат!
Това в първия пост, го дадох за пример, тоест да се добие представа за модела. За заоблените ръбове - знам, точно заради това се питам, дали може да се напасне, посредством пластмаса или нещо подобно, свързването не е кой знае какъв проблем, дори да е различно, стига да си пише, кой кабел - за какво е. Като цяло съм наясно, че ми се иска да постигна с малко пари, нещо което принципно струва повече, но пък мерака се заплаща!
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Колега заоблените за MK5 и нагоре освен връзката за кабелите имаш и CAN H и Can L, е това няма как да излъжеж за малко пари, после и преходника за антена тип факра, с една дума нещо за МК5 няма да стане на МК4 или и да стане няма да е евтино!
Поздрави!
Поздрави!
- miko
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 2.3 V5 AGZ 1999
Друг вариант е адапторна касетка, с нея можеш да си пускаш музика от телефон, таблет, mp3 плеър. Струва двайсетина лева
- Прикачени файлове
-
- images.jpeg (3.14 KиБ) Видяна 2977 пъти
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”