Здравейте,
Сдобих се наскоро с алармата от снимките. На нея пише Portman AM620.
Моля, ако някой знае, да каже кой кабел за какво е.
Ще се монтира на Г3 с пневматично централно заключване.
За мен е важно само да управлява централното и евентуално комфорт модула. Аларма не ми трябва.
Моля, ако някой може да обясни как се включват кабелите за централното, защото един приятел, който е поставял аларми преди 15 години, ми каза, че за пневматичното заключване трябвало да се режат кабелите.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Как да свържа тази аларма?
- darknessevil
- Автомобил: Passat B6 DSG 2009
- Двигател: CBBB 170hp
Re: Как да свържа тази аларма?
Ако знаеш кой кабел за какво е, т.е. на кой кабел се пуска волтаж при активиране и деактивиране на алармата, съответно за удължен период от време (това се програмира по указанията на алармата), то този/тези кабели се свързват към електроинсталацията на автомобила, която провежда напрежение при задържан ключ в позиция заключване или отключване.
С две думи - алармата се връзва така, че да симулира задържането на ключа и последвалото активиране на комфорт модула.
Ще е много добре да имаш под ръка ръководството, защото там пише кой кабел за какво е и как да се промени времето за пневматично или електрическо централно заключване.
С две думи - алармата се връзва така, че да симулира задържането на ключа и последвалото активиране на комфорт модула.

Ще е много добре да имаш под ръка ръководството, защото там пише кой кабел за какво е и как да се промени времето за пневматично или електрическо централно заключване.
- vw38670
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: AEE 1997
Re: Как да свържа тази аларма?
на първата снимка - буксата с 6 те крачета е за централното /релета/ малката с 3те крачета е евентуално за шоков датчик или диод ,голямата е за захранване на алармата,разни бутони по вратите,сирена,дайлер/ако има изход/, блокиране на запалване и разни други ,в схемата пише,ако нямаш в интернет има 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”