най-добрата халогенна крушка?!
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Не разбирам горния пост, старите са изгорели, не са светили вече силно..?
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Горния пост е продължение на по-горния
Светят слабо, даже ненормално слабо. Подозирам, че проблема може да не е само в крушките. Или фаровете с лупи са по-капризни 

- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
понеже и аз не схванах особено, да попитам:
смяташ, че NB unlimited светят слабо ли?
или какво?
общо взето чакахме отзиви как се представят гореспоменатите крушки
смяташ, че NB unlimited светят слабо ли?
или какво?
общо взето чакахме отзиви как се представят гореспоменатите крушки
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Извинявам се за неясните си писания. Ето какво исках да кажа:
Относно старите крушки (които сe оказаха OSRAM Cool Blue):
- Светят твърде слабо след 1.5 г употреба. Не успях да направя снимка за сравнение, тъй като не минах през достатъчно тъмно място, за да има смисъл да се снима. Светлината на тези стари крушки буквално е като на габарит, ползвах халогенните вечер, за да виждам нещо пред колата. Когато ги купих и монтирах, светеха много добре и надалеч.
Относно новите OSRAM Night Breaker Unlimited:
- Не съм карал на тъмно и не знам как светят все още. Ще кача снимка при първа възможност.
Искам да попитам колегите с повече опит - дали фаровете с лупи са по-капризни спрямо тези без? И дали е възможно от надрана и леко помътняла пластмаса на фара да пречи дотолкова, че да се получи описания по-горе ефект на слаба и разсеяна светлина?
Относно старите крушки (които сe оказаха OSRAM Cool Blue):
- Светят твърде слабо след 1.5 г употреба. Не успях да направя снимка за сравнение, тъй като не минах през достатъчно тъмно място, за да има смисъл да се снима. Светлината на тези стари крушки буквално е като на габарит, ползвах халогенните вечер, за да виждам нещо пред колата. Когато ги купих и монтирах, светеха много добре и надалеч.
Относно новите OSRAM Night Breaker Unlimited:
- Не съм карал на тъмно и не знам как светят все още. Ще кача снимка при първа възможност.
Искам да попитам колегите с повече опит - дали фаровете с лупи са по-капризни спрямо тези без? И дали е възможно от надрана и леко помътняла пластмаса на фара да пречи дотолкова, че да се получи описания по-горе ефект на слаба и разсеяна светлина?
Лупата мисля че е по непретенциозна и насочва по добре светлинният лъч. Поради което е по добър вариант и за Ксенонови крушки и за Халогенните. Но за да свети добре трябва и крушката да свети сносно.
Естествено ако стъклата на фаровете са матирали, това ще виляе и на излъченият светлинен сноп в отрицателна посока.
Чета ви мненията за тия скъпи и сини крушки. Очевидно за да се направят по силно светещи, производителите ги правят по мощни и съответно по малотрайни. А да не говориме че синкавият отенък не е добър за мокро и мъгла.
Аз лично на фаровете за мъгла бих сложил Жълти халогенки, но модата ги е спряла от производство. А на фаровете са си екстра и стандартните ми. Тия сините -лично аз бегам далече, ако ще да са невероятни и мощни.
Естествено ако стъклата на фаровете са матирали, това ще виляе и на излъченият светлинен сноп в отрицателна посока.
Чета ви мненията за тия скъпи и сини крушки. Очевидно за да се направят по силно светещи, производителите ги правят по мощни и съответно по малотрайни. А да не говориме че синкавият отенък не е добър за мокро и мъгла.
Аз лично на фаровете за мъгла бих сложил Жълти халогенки, но модата ги е спряла от производство. А на фаровете са си екстра и стандартните ми. Тия сините -лично аз бегам далече, ако ще да са невероятни и мощни.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега, това не е китайско менте. Крушката е синя или по-точно половината, но свети почти бяло. Дългите са ми с обикновенни крушки и светят жълто. Много точно се вижда докъде свети бялото и в далечината се жълтее, преди не правех разлика докъде са късите
Много съм доволен, само дано остана доволен от животеца на крушките
Много съм доволен, само дано остана доволен от животеца на крушките
Аз не твърдя че е Китайско менте. Просто мразя този цвят за лошо време.
Ти как ги определяш на мокър асфалт-черен и в мъгла ? По добре ли виждаш с тях ?
Отсрещните водачи имат ли проблем със заслепяване, защото очевидно тези крушки са и по мощни. Няма как иначе да светят по мощно.
Ти как ги определяш на мокър асфалт-черен и в мъгла ? По добре ли виждаш с тях ?
Отсрещните водачи имат ли проблем със заслепяване, защото очевидно тези крушки са и по мощни. Няма как иначе да светят по мощно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно слабата светлина на лупите-зад лупата също има ХРОМИРАН РЕФЛЕКТОР!Ако рефлектора е изгорял и да сложите лампа за 200лв,пак няма да осветява достатъчно!Ще го видите хубаво чак след разглобяване на лупата.
Помътняването на самата лупа и поликарбонатното стъкло на фара също влияят,но в по-малка степен от един изгорял рефлектор.
Помътняването на самата лупа и поликарбонатното стъкло на фара също влияят,но в по-малка степен от един изгорял рефлектор.
- 110afn
kossis написа:Аз не твърдя че е Китайско менте. Просто мразя този цвят за лошо време.
На мокър асфалт черен в мъгла, забравил си да кажеш и без маркировка няма какво да ти помогне
Става въпрос, че са по-добри от обикновенните крушки. За какво заслепяване говорим ? Фара си е регулиран, светлината отива по-далече, а не по-високо
Еми тогава, карайте си ги тия крушки щом ви харесват.
Аз при нормални атмосферни условия си виждам екстра и с нормалните, които и без това също горят и не са без пари !
Аз при нормални атмосферни условия си виждам екстра и с нормалните, които и без това също горят и не са без пари !
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
На единия фар съм с найтбрейкър от първите когато излезнаха, на другия съм с куул блу от първите когато излезнаха-те са оцелелите от 2 комплекта. И двете са на по година и половина ползване. Почти няма никаква разлика в силата на светене между двете за цвета пак няма разлика/на тъмно се гледат, на светло всички жълтеят/.
Фаровете са стъклени.
Фаровете са стъклени.
Вчера сравних night breaker plus и night breaker unlimited. Има очевидна разлика в светенето. Личното ми мнение е, че unlimited в момента е най-доброто на нашия пазар.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Да но пише, че са още по-бели, за това се замислям за Philips.
- 110afn
А какъв е проблема, че светят по-бяло?
Филипс са по-скъпи
Филипс са по-скъпи
- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
E чак бяло не светят