имам една дилема - автотапицер или седалки втора ръка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
golf_td
Автомобил:
Двигател:

имам една дилема - автотапицер или седалки втора ръка

Мнениеот golf_td » Пет 24 яну 2014 14:32

Колеги, чудя се какво да правя, проблема като цяло не е спешен, нито сериозен, но все пак искам да се взема някакво решение, а се колебая.Става дума за голф 2 , 91г , с оригиналния си салон , но лека полека всичко взе да става доста дрипаво. Шофьорската седалка се прокъса - точно борда от към вратата, зад нея задната седалка също се сцепи , точно до прозореца вероятно след дългогодишно прегаряне от слънцето, отделно и кората на шофьорската врата се разпра едно парче плат... А между впрочем шофьорската седалка я бях сменил преди 2,3 години с друга от наш колега от форума,но ето че пак същото стана - и то при положение че колата се кара с калъфи почти през цялото време...Та според вас дали си стува да търся пак втора ръка седалки и кора в същата разцветка като моята .. или направо съм за автотапицер. Най евтиния вариант би бил да скрия всичко с едни тъпи китайски калъфки , а да си намеря само кора от някой колега например, но това за мен не е най-доброто решение. Колко би струвало "обличането" с нов плат на всички седалки и кори - голф 2 , двуврат? Ако някой знае горе-долу цените към днешна дата да каже, за да си направя сметка какво да правя.В крайна сметка всеки голф 2 е на над 22 години плюс... едва ли ще намеря толкова запазен екземпляр за донор.. :yahoo_09 , но пък знае ли човек..

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: имам една дилема - автотапицер или седалки втора ръка

Мнениеот dlug » Пет 24 яну 2014 14:36

Аз лично съм за тапицер. Със стара седалка ще го играеш този филм през година (то зависи и колко време мислиш да караш колата де)

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 24 яну 2014 14:43

Не мисля да я продавам , доволен съм много , а и колата не е тип "работническа" - доста е карана , но и доста поддържана. Преди време ми се въртеше една сума около 400 лв за цялостно претапициране с плат , но дали е актуална тази сума не знам..Тогава бях далече от тази мисъл, но ако е такава цената може би през лятото ще мога да отделя такава сума.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 24 яну 2014 16:15

вземи си цял салон от голф 3 за 50-60лв и ги монтирай в твоята

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 24 яну 2014 17:01

преди 1 година бях и аз пред същата дилема и се спрях на тапицер,като сам си разглобих всичко и му занесох само проблемната част -тапицерията на облегалката и човека ми я оправи за 30 кината icon_idea

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 24 яну 2014 18:46

Не ми харесва да са от друг модел кола , пък било то и голф 3, сбирщайн няма да правя. Не бях се замислял за ремонт на прокъсаните бордове, но за тази цел пак си трябва донор, ако ще се подменя борда от горе до долу, да речем от пасажерска седалка - хем тази част няма да е била много прегоряла ос слънцето, защото се пада вътрешна страна... ама трябва да е много кадърен въпросния автотапицер за подобна задача...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 24 яну 2014 18:49

ако ти донеса преправени тройкови седалки много ще разбереш какви са ама айде...
посъветвах те да си намериш от 3ка щото са евтини и се намират по-лесно - ти си знаеш - колата е твоя

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 24 яну 2014 19:27

ооо , разбирам аз , до такива подробности съм я "изледвал" тази кола за 10 години.. че специално за визуалния облик на нещата не могат да ме преметнат лесно, разбира се има много преправяни голф 2-ки , не само седалки , а и табла от голф 3 и какво ли още не , всеки си има право на избор и нищо против нямам :beer , но аз се кефя на оригиналния вид поне в общи линии :wink , иначе излиза по-евтино спор няма, все пак мерси за мнението.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Съб 25 яну 2014 10:23

Колега, аз не разбрах какво те притеснява, след като имаш калъфи (сменяема тапицерия). Моята кола също беше с разпорена и захабена седалка. Купих калъфи, сложих ги, няма проблеми - всичко е чисто и прегледно. От време на време ги свалям за пране. :wink
Не разбирам какво те притеснява. :gruebel

П.П. Корите са друга бира.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 25 яну 2014 17:07

ами притесняваме ме факта , че под калъфите има забележки доста.., то вече и дунапрена е сплескан на шофьорската и самата облегалка стана твърда...

Потребителски аватар
Emo19888
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH TDI

Мнениеот Emo19888 » Нед 09 фев 2014 14:32

Добре колеги, колко излиза претапицирането на една седалка (предна да речем) ако примерно имаш материала нужен за операцията (плат, кожа)?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 14 фев 2014 20:38

Аз ходих при един тапицер в Бургас. Каза ми около 200 лв ще е ремонта на всички бордове - на предните и задната седалка (като включим и това, че на шофьорската седалка ще има повече играчка понеже направо до желязо смачкана меката част на най-външния борд на облегалката) , но нямаше никакъв подобен плат за съжаление . Прати ме в един склад "Зодиак" да видя там , но ми каза , че там имат по-малко разцветки от него и се оказа прав. Сега пуснах тема, в която си търся кора за шофьорската врата, пък като се намери плат ще правя този ремонт на седалките. Това реших.Ако някой знае по-богата цветова гама от платове да каже къде мога да намеря. На пръв поглед е един най-обикновен сив цвят, но като се сравни да се види дали съвпада - нищо не ставаше , то даже аз нямам толкова големи претенции , но и самия тапицер каза, че не му допада никой цвят, въпреки многото мостри , които имаше, той затова ме прати и до складовете - но уви и там нищо.. :confused

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”