Поло 9N - Проблем с дясно огледало и стъкло
- Dobrin007
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поло 9N - Проблем с дясно огледало и стъкло
Здравейте! Наскоро забелязах, че дясното ми огледало е спряло да се нагрява. Заедно с това дясното стъкло спря да се затваря с едно натискане на бутона, като го задържа си работи, но иначе - не. Комфорт функцията и двете стъкла работи и в момента, лявото се затваря и се отваря с едно натискане на бутона, но дясното само се отваря. И огледалата, и стъклата работеха допреди месец безотказно. Проверих бушоните в таблото вляво от волана - няма изгорели. Вече махах клемата на акумулатора и обучих стъклата след това, но проблемът на дясното не се оправи. Странното е, че и огледалото и стъклото се прецакаха едновременно, т.е. някъде още трябва да има или предпазители, или нещо друго. Помагайте! Поздреви!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Фолксваген Поло 9N, проблем с дясно огледало и стъкло
Някъде да са се пречупили кабели , в предпазната гофрирана тръба?
- Dobrin007
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хм, отивам в гаража да погледна... 
Не, няма прекъснати кабели. Но ми направи впечатление, че ту се отваря с едно натискане джама, ту не се. Като го обуча - отваря се, след това не ще...
Къде се намират релетата, имам подозрение, че някое реле, което е отговорно за дясното огледало и стъкло, (ако има въобще такова), "залепва"...

Не, няма прекъснати кабели. Но ми направи впечатление, че ту се отваря с едно натискане джама, ту не се. Като го обуча - отваря се, след това не ще...
Къде се намират релетата, имам подозрение, че някое реле, което е отговорно за дясното огледало и стъкло, (ако има въобще такова), "залепва"...
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Защо не пробваш да свалиш тая пластмаса на дръжката дето са 4те копчета и това за блокиране на стъклата откъм бутоните по вратите и да почистиш всичко - букси и копчетата отдолу. при мене така се оправи- като купих полото започнах да си играя с каквото видя и натиснах това за блокаж на стъклата - и те блокираха , натискам пак- останаха блокирани и шах....
та свалих тая пластмаса почистих всичко, пръснах с един контактен спрей който ми даде един комшия и всичко сега работи.. при мен така се оправи пробвай и ти ако не стане по друг начин. пък за огледалото незнам - моето няма такава екстра - там разглобявай, вземай един мултисет и мери къде отива ток, къде не... и така. успех 

- Dobrin007
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе, аз нямам такива умения, май някой майстор ще трябва да отдели малко време. Поздрави!
Последна промяна от IvanMan на Съб 25 яну 2014 8:36, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Причина: Не цитирай предишното мнение!
- Dobrin007
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Докато бях на път, реших да си отворя прозореца и стана сакатлъка. Падна цялото стъкло във вратата, добре, че не се счупи, че бях в средата на нищото. Да поясня как си оправих проблема: поръчах си от Ибей цялата ламарина във вратата с проволката и релсите. 15 евро за нея плюс 7 евро доставка, (в Германия). Махнах старата - проволката беше скъсана, а пластмасовите водачи - счупени. Цената беше без мотор и говорител. Мотора е на три винта, говорителя е хванат с четири нита - след разнитването се прехвърля той и мотора на новата ламарина. Другото, както казват, е история. Ако някой ще търси в Ибей - на немски частта е "fensterheber".
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
Колега аз имах същият проблем, но си взех втора употреба директно с плаките за двете врати по 35 лв. парчето от поло 9н3 с монтажа всичко ми излезна 90 лв. На по-новият модел забелязах че колелцата са метални, а не пластмасови!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”