Казус(правен?) с Евроинс(доп. здр. осиг.)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Казус(правен?) с Евроинс(доп. здр. осиг.)

Мнениеот xploda » Пет 24 яну 2014 19:16

Накратко, доколкото е възможно - имам служебно допълнително здравно осигуряване към Евроинс. Декември месец ходих на профилактичен преглед. Зъболекарката казва "Нищо ти няма, ще ти премахна само зъбния камък с утразвук". Викам ОК, вие си знаете най-добре. Преди това съм се обадил в Евроинс и съм записал час, при самото влизане уведомявам, че съм към Евроинс, накрая в амбулаторния картон ми се записват данните от картата на Евроинс и някои от личната карта. Днес получавам писмо, че въпросната процедура не се покрива от плана, на който съм, но въпреки това Евроинс са платили на зъболекарката. С писмото ме "подканват" сега аз да им платя въпросната сума. В противен случай щели да внесат искане за принудително прибиране на парите от агенцията по взимания :screwy Оправданието им е, че в общите условия(амнайсе страници) било записано това. Е четох, като скъсан, никъде няма изрично упоменато, че тва нещо не се покрива. Има други глупости и най-вероятно въпросната процедура попада в някоя от категориите, като най-близко ми се струва да е "ортодонтски дейности". Проверих агенцията и доколкото видях се събират само публични и частни държавни взимания. В понеделник ще звъня или ще отида на място да се разбера, но главният въпрос е могат ли да запорират заплатата по някакъв начин и да си вземат колкото им трябва автоматично, без мое съгласие? С другите неща ще се справя, въпроса е да не се пипа заплатата.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Re: Казус(правен?) с Евроинс(доп. здр. осиг.)

Мнениеот alexx » Пет 24 яну 2014 19:23

добре дошъл в клуба :th_up
тия плащат единствено за престой в болница 20-30 лв и всичко друго отказват

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 24 яну 2014 19:49

Първото в което са те излъгали е че са платили на лекарката.Работим с тях /и други като тях/ и ако направиш нещо на пациент което те не покриват ...просто не ти го плащат- да си гледал каква е картата и какво покрива.
Второ - почти никой фонд не покрива профилактични прегледи на каквото и да е освен ако не си с някъква мега осигуровка при тях ...в което се съмнявам.Изключвам задължителните профилактични прегледи които са групови но и за тях фирмата трябва да е подписала че да ви ги правят.Говоря за преглед в който отиваш на лекар и казваш че искаш да видиш как си ...изследвания ехография и т.н Трябва да си се разболял и тогава да ходиш на лекар.Така че замисили се как се прави... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 24 яну 2014 21:13

mely написа:ако направиш нещо на пациент което те не покриват ...просто не ти го плащат

То тва беше нещото, за което се замислих най-много, като видях писмото. Не покриваш, пък плащаш и ме уведомяваш едва след това :screwy Мен най-вече ме интересува въпроса около прихващане на кинти директно от заплатата дали е валидно написаното :rolleyes

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 24 яну 2014 22:11

xploda написа: но главният въпрос е могат ли да запорират заплатата по някакъв начин и да си вземат колкото им трябва автоматично, без мое съгласие? С другите неща ще се справя, въпроса е да не се пипа заплатата.

теоретично могат, но след като те осъдят
за 50 лева няма да те съдят
това първо
второ надали въобще са платили на зъбаря
трето
наистина такива екстри като избелване на зъби, повдигане на бюст и корекция на нос се водят козметични и не се поемат от фондовете-принципно. Това го пише и в ОУ на твоята здравна осигуровка, вече застраховка

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 25 яну 2014 10:17

Почистване на зъбен камък - лечебно профилактична процедура, задължителна за всички хора и най-често включваната в здр осиг пакети, заедно с пломба и вадене. Не е точно козметична както пише пичагата по горе. :wink

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 25 яну 2014 11:06

може, не споря :mrgreen
но
колкото и пакети на мизерните здравни застрахователи съм гледал-това е изключено от пакета

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 25 яну 2014 11:50

Pichaga написа:може, не споря :mrgreen
но
колкото и пакети на мизерните здравни застрахователи съм гледал-това е изключено от пакета

Съвсем е прав Пичагата.
Това не се покрива никъде.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 25 яну 2014 14:22

Милослав написа:
Pichaga написа:може, не споря :mrgreen
но

Съвсем е прав Пичагата.
Това не се покрива никъде.

Кое - почистването на зъбен камък или избелване на зъби? Да направим разлика:
Почистване на зъбен камък /независимо от начина/ - лечение. Дали се покрива или не - зависи от пакета
Избелване на зъби - козметика - наистина не се покрива никъде.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”