Челюстни спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stranger
Автомобил: Astra GSi V6
Двигател: X30XE
Контакти:

Челюстни спирачки

Мнениеот Stranger » Чет 28 дек 2006 18:50

Става въпрос за следното:
На голфа му се скърши ( в буквалния смисъл ) вътречният лагер на главината.Свалих барабана, избих стария пръстен , набих новия, гресирах всичко топ и тръгвам да вкарвам пак барабана и опааа, не рачи.Пречат му челюстите които са се отворили прекалено много и не пасва барабана.Сигурно е щото баща ми реши да напомпа педала да види дали е блокирало спир. цилиндърче... не беше блокирало... та въпросът ми е как да ги събера пак тия пусти челюсти че да пасне барабана?Чуках с чука, не става, разместват се само...идеи?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 28 дек 2006 19:02

Огледай се около цилиндърчето за една конусна пластина ,насочена с върха надолу и вързана с пружинка(не е "яка"като останалите пружини по механизма)Та мисълта ми е ,с една отверка бутни леко на горе пластината и ще видиш как челюстите се прибират :wink: Ако нещо не си разбрал насреща сме ! :lol:

Потребителски аватар
Stranger
Контакти:

Мнениеот Stranger » Пет 29 дек 2006 15:50

Благодаря ти за съвета, точно това беше решението на проблема:)ама сега пък възникна следващият проблем... и тои е че лагера не влиза, много му е малък вътречният диаметър...имате ли идея дали при голф 3 1.8 75к.с. има два вида вътрешни лагери или аз съм олигофрен и бъркам нещо при монтажа, ама не виждам тоя лагер как ще влезе там където трябва,просто е много малък, а в два магазина ми показаха този лагер който аз имам и твърдят че няма друг вид лагери...

kaskadi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaskadi » Пет 29 дек 2006 16:45

значи ако е заден там има 2 лагера да не си ги обарнал

Потребителски аватар
Stranger
Контакти:

Мнениеот Stranger » Съб 30 дек 2006 1:51

оправих нещата, бях се много отвеял и въобще не съм обърнал внимание че черупката на стария лагер е останала като втора кожа на оста:) е избих я и нея и сега всичко е ОК:) мерси за помоща

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”