Здравейте колеги значи проблема е следния пасата е 1,9 тди автомат 2001г.АВФ, с типтроник колата си върви нормално на директна на 4,3,2, както съм на директна бутам лоста за да превключи на типтроник (ръчния)режим и нищо не се случва.Изчетох доста теми но единственото което разбрах е че магнитчето може да го няма и за това да не преминава в този режим.Днес отворих лоста извадих платката но видях,че и двата магнита са там,паразмърдах ги доближих иг до платката, но пак нямаше резултат.И вече не знам от какво може да е моля запознатите да дадат мнения.Всички други скорости работят както трябва,няма претрисания,предърпвания и т.н.
Забравих да спомена, че на ваг ком няма записани никакви грешки на кутията
Ако някой знае с ваг ком дали може да се направи нещо или някаква кодировка или друго нека сподели.
Пасат б 5.5 проблем с типтроник
- kopsa
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Пасат б 5.5 проблем с типтроник
Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем,да не би да е изключено от някъде или с ваг ком
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Мисля, че типтроника не може да се изключва през ваг-а... Вземи един ВАГ и гледай под ред на нещата - първо дали кодинга е както трябва (като отвориш кодинга,там си пише кой знак какво значи и какво трябва да бъде според другите параметри - примерно 1 е Европа, 2 е САЩ , 3 е другаде и т.н, друг знак ти определя бензин или дизел и т.н.....това е описано във ваг-а ако ползваш читав кабел и можеш да си провериш дали всичко е както трябва). Ако кодинга е ок, тогава виж дали кутията дава някакви грешки и какви. Ако няма грешки, тогава отиваш в живите данни на ваг-а и гледаш в коя група има информация за положението на селектора на предавките. Там можеш да видиш дали компютъра въобще отчита, че си минал на ръчно управление и какво се случва. Ако не го отчита, имаш проблем или с датчика, който е на платката и отчита положението на ръчно превключване или с буксите и кабелите до компютъра (за там вече трябва ел. схема и така наизуст трудно мога да помогна).

- kopsa
- Контакти:
Отчита ми всички други скорости освен като превключа от D на типтроник управлението иначе другите P,R,N,D,4,3,2 си ми ги показва на таблото ,и с вак ком виждам същите показания,както и на таблото.Ваг кома се вижда че няма реакция като се даде лоста на типтроник. И да попитам запознатите трябва ли като преместя лоста на типтроник на таблото където показва скоростите да се променя нещо примерно да показва 1,2,3,4,5 питам защото за пръв път карам автомат и не знам как трябва да е.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Аз карах типтроник до преди 2 години и мисля че на ръчен режим изкарваше на на таблото от 1 до 5 за да знаеш на коя си.КОгато минеш на D се показваше стандартното.
- s7151kv
- Автомобил: VW Passat automatic
- Двигател: ATJ 2000
Привет,
На ръчен режим показва на коя скорост си в цифри, а за другото идея си нямам.
На ръчен режим показва на коя скорост си в цифри, а за другото идея си нямам.
- kopsa
- Контакти:
Значи да се насочвам към друга платка явно от там е проблема
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
И аз така смятам.Иначе щеше да имаш отчитане на таблото,че си минал на типтроник и да го видиш и във ваг-а. Варианта е или платката да има проблем или кабела,който отговаря за това,да има проблем.Само че не съм детайлно запознат с ел. инсталацията на автоматика,за да мога да бъда полезен нататък.

- kopsa
- Контакти:
Благодаря ви колеги проблема е решен,оказа се че има два изгорели резистора на платката под лоста.Сменихме ги и всичко е перфектно,сега типтроника си работи повече от идеално. 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Резистора трябва да види зор, за да изгори...би трябвало да има външна причина да се случи това (т.е. нещо по кабелите) .Проследи ги по платката за какво са и виж по кабелите и буксите да няма някаква драма