Проверка на N75

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Re: Проверка на N75

Мнениеот lz2aii » Съб 25 яну 2014 21:53

stefan_mil4ev написа:Утре ще го сваля и ще видя как е. Тази кола няма угодия - първо беше високо налягане, а сега ниско налягане :screwy Логове на кои канали трябва да направя? - не съм правил до сега, само съм чел как става :biggrin

Дано не те подвеждам с мнението си. Нека и други колеги изразят такова. Най-логично е проблем в студената част. Въздушния филтър кога си сменял? Виж той в какво състояние е. Не съм толкова вещ и не мога да ти кажа на кои канали трябва да направиш логове, но първо направи елементарното.

stefan_mil4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_mil4ev » Съб 25 яну 2014 21:59

Сменян е скоро. Минал съм 4000км от както я взех. Обслужена е напълно, всичко беше BOSCH по изискване на майстора, разклати ми джоба, ама каза, че е най - доброто. Ядец ми е защото като я вземах мина през сервиз и ми казаха на 100%, че на колата нищо ама абсолютно нищо и нямало. Вземах я и... вземи си! Обадих се на майстора да му кажа, че ми трака предницата, ел стъклото завърши упражнението, термостата и той и турбината нещо ме играе, каза, че си въобразявам щял да звънне и повече не го чух, сменил сервиза и телефона.

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Нед 26 яну 2014 9:39

Приятел, като за начало намери читав майстор! Ако нямаш някой приятел, виж форумните ,едни от най-добрите майстори са във форума! Експериментите ,некадърните майстори, обикновено излизат скъпо удоволствие.
По принцип една добра диагностика от човек, който разбира и знае как да направи логовете и още по-важното да ги разчете ще ти реши проблема от веднъж. По-ефтино ще ти излезе така , отколкото пак да попаднеш на някой фалшив майстор и да ти каже че БОШ е най-доброто! Най-доброто ама не от кварталния магазин , а от официялния вносител , може и да е ,но има и други добри марки на доста по-стойностни цени! Това ми е втория съвет- намери си приятел който е в бизнеса с авточастите, той знае кое е най-доброто спрямо цена/качество. :)
Майстора е длъжен каквото му занесеш,това да сложи :)

Успех ! Ще я оправиш,но кофтито е че трябва да минеш през всички тези глупости. :)

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Нед 26 яну 2014 11:01

Колега, не видях да си писал от къде си. Може да има някой колега близо до теб и да помогне за едни логове. Там ще се види какво става, а тук във форума има достатъчно мозъци, които биха дали конкретни предположения, които да ти спестят нерви и пари. Успех !

stefan_mil4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_mil4ev » Нед 26 яну 2014 15:59

От Бургас съм. Драмата с въпросния майстор, е че ми е познат и му имах пълно доверие. В последствие се оказа, че ме излъга за един куп неща, ама както и да е, всичко се връща. Замислям се да ида на VAG Service, да ми треснат една диагностика и да кажат къде е проблема.

P.S.
Днес оставих колата в сервиза, актуатора работи, има съмнение за N75, но той е нов. Като цяло нямало вакум в системата. По - късно като разбера какво е ще пиша.

stefan_mil4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_mil4ev » Пон 27 яну 2014 21:33

Така колеги, най-сетне реших проблема с колата. Оказа се, че някакъв клапан който управлявал изключването на мотора (поне до колкото разбрах)е дал фира. Клапанчето беше ревизирано и проблема отстранен. Вече колата наистина е като малък изтребител. Ако има колеги от Бургас които се чудят къде да отидат на сервиз , горещо препоръчвам инж. Деян Делев - Vag Service. Доста приятно момче с наистина големи познания по автомобилите. Относно цените там, бих казал, че кварталния сервиз на 'бай Пешо' ми изръси доста по-висока цена.

stefan_mil4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_mil4ev » Съб 24 май 2014 20:42

Колеги минал съм не повече от 2-3 хиляди километра след чистенето на турбото и пак се повтори проблема. Пак дава грешка, че пренадува, давайте идей какво може да е този път?

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Съб 24 май 2014 20:47

турбина колкото и да нети се вярва

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Съб 24 май 2014 20:52

Колко ти е разхода на масло?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Съб 24 май 2014 21:04

Направете логове в движение и ще се разбере откъде е проблема!
Инженера от ваг-сервиза какво казва за проблема???
Нещо не е донаправено както трябва . :rolleyes

stefan_mil4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_mil4ev » Нед 25 май 2014 9:57

Не съм ходил още там. Сега гледам, ако мога сам да се справя, ако не тогава ще ходя.
Между другото "прави ли са ми колата" е силно казано. Просто изтърваше вакума и ходих да видят какво става.

P.S.
Открих проблема. Оказа се, че N75 е дал фира, новичък беше ама изкара само няколко месеца :censored2

tofo_86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tofo_86 » Пон 12 авг 2019 18:44

Здравейте, може ли някой да ми каже къде точно се намира клапан н 75 на туаран 1.9 101 коня. Благодаря

Върни се в “Дизелови агрегати”