След обслужване на колата се появи дразнещо виене, което не мога да го открия от какво е, ще съм благодарен на малка помощ от разбирачите.
голф 4 странно виене - видео
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Re: голф 4 странно виене - видео
В какво се състои обслужването?
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Отпуснете малко ангренажа,много е оптегнат затова вие!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата над-мен е прав, или ан. ремък е натегнат много, или някоя ролка е дефектна! Но според мен, проблема не е фрапиращ!
По-скоро е дразнещ! Иди на канал и я прослушай отдоло, няма начин да не го хванете! А постоянно ли шуми така, или когато загрее спира?

- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
Ами цялостно обслужване, ролки, ремъци, водна помпа и т.н.
Ремъка го отпусках, но пак си вие и го прави постоянно без значение дали е топла или студена.
Не мога да определя точно шума от къде идва, но - най го усещам по ангренажа някъде /водна помпа/ и от другата страна ниско долу от към съединителя.
Ремъка го отпусках, но пак си вие и го прави постоянно без значение дали е топла или студена.
Не мога да определя точно шума от къде идва, но - най го усещам по ангренажа някъде /водна помпа/ и от другата страна ниско долу от към съединителя.
- genchovw
- Автомобил: Golf 4 Variant
- Двигател: AGR
Аз съм почти сигурен, че проблема ти е във водната помпа. Ако знаете напоследък какви ментаци са се появили. Скоро имах рекламация на помпа HEPU, нищо че това е една от най-добрите марки за водни помпи, масово фирмите произвеждат вече в китай и препакитират. Проблема с помпата беше същия виеше като пребит вълк. 

- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Да и най странното е, че на мой приятел в официалния сервиз, след смяната на ремъци му се появи същия шум. Два пъти ходи за рекламации и пред него сменят всичко наново, но до решение не се стигна, кара си така, шумът си стои...
някъде имаше подобни теми...
някъде имаше подобни теми...
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Може просто ремъкът да си вие и без да е пренатегнат. Поне на двойката ми 1,3 е така, само че при определени обороти около 1000 ми се получава. Двигателя ми е без ролки, само водната помпа обтяга ремъка и виенето не беше от нея, защото и с новата е същото. Единствено от ремъка е при мен, ама това е ефект а не дефект.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен на Jetta-тa така вие водната помпа.
Колега аз имам Джета и имам същият проблем и почти съм 100% убеден че е водна помпа или оптежната ролка, но сам сигурен че е помпата.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Колега я пробвай като намокриш с вода пистовия ремък дали ще изчезне шума 

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
прилича на лагери на динамото.
Не е динамото, защото специално за моят случай купих ново динамо и пак същият шум вадеше. Това поне според мен е причината- Водна помпа
- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
Излиза, че трябва да правя ново обслужване и пак няма гаранция, че ще се оправи, един от майсторите ми каза, че ремъка не е монтиран правилно, в което не намирам логика и мисля, че просто иска да ми вземе парите...
Или водната помпа или ремъка е поставен грешно...ремъка трябва да е поставен така ,че да върти всичко по посока на часовниковата стрелка...http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=388751 разгледай тук
Върни се в “Дизелови агрегати”