Здравейте момци,
следя форума от доста време , но днес ми се наложи да попитам за един проблем.
Та колата не я карам много и си седи в гаража , отидох вчера да я припаля малко да зареди и се оказа че акумулатора е паднал , свалих го и го качих горе да го заредя.
Днес като го закачих и се оказа че не ще да пали , а винаги е палела от раз , дори и след дълъг престой!След няколко неуспешни опита реших да дам газ когато я паля (това никога не съм го правил преди) и тя взе че запали от раз но се появи един проблем - нямам празен ход , като пусна газта и гасне.Помислих си че е нещо от температурите и изчаках да загрее , но проблема си остана и след като загря!Пали само с газ и като пусна педала гасне.Прегледах всички куплунги на датчици и пр. , но не открих нещо нередно.Наложи се да дръпна малко кожуха на жилото за газта за да може да се кара , като го нагласих на 800-900 оборота при загрял двигател.
Колата е ПАСАТ Б4 1.6 101к.с. AFT - 1996г само бензин и километража показва 120000 , до сега не е правила проблеми!!!
Дайте съвет или кажете къде да ходя да я видят.
ПАСАТ Б4 1.6 101к.с. AFT - празен ход
- Johnny_Brawo
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: BWA
Re: ПАСАТ Б4 1.6 101к.с. AFT - празен ход
Дросел. Потърси някой сервиз, където могат да го обучат. Според мен, най-вероятно от откачането на акумулатор-а, дросела се е ошашавил.
До сега съм откачал поне десетина пъти акумулатора и не е имало такива проблеми!!!
Ако няма идеи как да се справя сам , посочете ми сервиз в София където могат да свършат тази работа.
Ако няма идеи как да се справя сам , посочете ми сервиз в София където могат да свършат тази работа.
- Johnny_Brawo
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: BWA
Не казвам, че си я счупил, колега. При мен се получи от нищото. Сутринта се качвам, завъртам и същия ефект, който описваш. Може да се заслушаш, тя си чатка. Даваш само на контакт, отваряш предния капак и ( надявам се занеш кое е дроселовата клапа ) се заслушваш. Много характерно леко почукване се чува. Моята я оправи едно момче, в някакъв гараж, немога да ти кажа къде обаче. Заведе ме навигацията. Бях си взел още 2 дросела от тук-там и .. така. Успех и дано да не съм прав!