Passat Alltrack - за какво да внимавам преди да го купя?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
alltrack_fan
Автомобил:
Двигател:

Passat Alltrack - за какво да внимавам преди да го купя?

Мнениеот alltrack_fan » Пет 24 яну 2014 12:40

Здравейте на всички! Много ценен и полезен форум. Научих страшно много неща от вас, за което благодаря.

Отдавна чета, но сега за пръв път се решавам да пиша. По същество:

Никъде не намирам тема за Passat Alltrack. Не знам каква е причината. Нямам против ако темата се дублира да бъде преместена или обединена.

Въпросът ми е следния - Предстои ми покупка на нов Alltrack 2.0 TDI BMT, 4MOTION, DSG 6, 177 к.с., автоматик. Без да изпадам в детайли и емоции, казвам какво ме привлече най-общо. Това е комбинацията от следните 4 неща това: данъчен кредит, нисък разход, 4х4, автоматик, дизел. За последното не съм категоричен фен на дизела, но така ме съветват до момента от Порше ... До седмица вече трябва да платя капарото. От вчера взе да ме човърка нещо под лъжичката - дали правя верния избор, наистина ли харчи толкова малко (изчетох pavel_andreev), как ли ще ме цакат после в сервиза като им падна веднъж. Сега само звезди и четки получавам, но то е ясно, че всичко е докато ме прилапат за клиент.

Като екстри съм се спрял на: камера при заден ход, отопление на предното стъкло, безконтактно заключване, ел. багажник, отопление на пр.седалки и дюзи на пр.стъкло, щори на стр.задни стъкла, премиум дисплей, блутут, прибиране на стр.огледала, допълнителни странични в.възглавници отзад, темпомат, Би ксенони, шумоизолирани предни стъкла.

Колебанието ми е за:
1.Пакетите: Адаптивен круиз контрол и Адаптивно ел.регулиране на окачването-Комфорт-Спорт. И двата са по 1856 лв. От първия пакет ме изкушава само Аварийната спирачка в градски условия, другите неща не ме впечатляват. Питането ми е, струва ли си да поръчам целия пакет само заради нея? Ако някои може да ми отговори върши ли работа и дали не е опасна, предвид това някои заден автомобил да ми се натресе при едно неочаквано спиране. От втория - Да, готин е Комфортния режим, но разликата е що годе чувствителна само при сравнение със Спорт режим. Иначе Нормал е нещо посредата и също е приятен. Ползвате ли го често, струва ли си парите? Впечатления??
2.Вярно ли е че заради нагряването на предния джам махат инфрачервения протектор и лятото таблото и шофьора се опичат от слънцето. Питам защото съм с гараж и тази екстра ще я ползвам само когато съм на ски в планината. Т.е. мога да се откажа от нея...
3.Вярно ли е, че сензорите за дъжд са толкова "умни" че прибират забравени отворени прозорци, дори при заключен автомобил? А перата на чистачките се накланят при изгасяне на мотора, за да не залепват през зимата.
4.Индикатора за мъртвата зона в стр.огледало? Струва ми се полезна екстра, но докато правих тест драйвите, ходих и до Мазда. При CX-5 ми направи впечатление, че индикатора си мигаше и пищеше за щяло и нещяло, без да има кола зад мен. Дали и тук е така???

Имам още дребни въпросчета, но за сега не искам да натоварвам повече поста. Ще очаквам като цяло всякакви други съвети, оплаквания и впечатления за Passat Alltrack. Сега за мен е много важен този момент, докато все още не е направено плащането. А пък после обещавам и личните си впечатления. Благодаря предварително!

alltrack_fan
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat Alltrack - за какво да внимавам преди да го купя?

Мнениеот alltrack_fan » Пет 24 яну 2014 18:12

Забравих да пиша, че освен Alltrack-а минахме през тест драйв на много коли: Мазда 6, Мазда CX-5, Nissan Кашкай, Волво XC-60, Range Rover Evogue, Mitsubishi Outlander, Хонда CRV, Chevrolet Orlando, Chevrolet Captiva, Ford Galaxy и C-Max, даже и до Mercedes Вито стигнах. Като цяло първо ме е движел данъчния кредит, икономичността, разумно съотношение цена-възможности, просторен семеен автомобил и не на последно място проходим, защото живея сред лунни пейзажи, зимата е ад, а и обичам да ходя сред природата. Накрая ми остана двуумене м/у него и Волвото. Вярно, че според специалистите не са в еднакъв клас, и ценово не са в един клас, но за мен СА.

Тези щори отзад ако са келяви и афиф работа, хич да не се занимавам с тях. Отзад ще возя две халапета и именно за да не им пече докато спят ги поръчвам. Но от друга страна си представям как двамата бандити веднъж само ще видят как се отварят или прибират тези щори и от там нататък ще им разкажат играта.

Последна промяна от alltrack_fan на Пет 24 яну 2014 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 24 яну 2014 19:31

колега съвет от мен гледам че ще поръчваш с подгрев на предното стъкло все пак няма да я държиш само в гаража, освен него или вместо него прибави като екстра и печка WEBASTO с дистанционно да си я пускаш когато искаш и в купето за 10 мин става баня, колата загрява много по-бързо все пак е дизел и няма нужда да държиш колата запалена имаш :c020 според мен си струва всяка стотоинка.

alltrack_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alltrack_fan » Пет 24 яну 2014 22:53

Мерси колега, ще я погледна тази печка.

Попрочетох, върши работа. Но много пари струва. Дават я към 2500 лв. Отпада. :icon_sad

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Съб 25 яну 2014 20:48

ти си знаеш но според мен след кожата,ксенона и навигацията това е следващата по важност екстра.

alltrack_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alltrack_fan » Нед 26 яну 2014 13:39

Какви ще са недостатъците, ако си купя най-добрия GPS пред това да имам вградена навигация? :redface

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Нед 26 яну 2014 21:35

Ше трябва да се занимавате с допълнителен кабел за захранване, нещо на стъклото, сваляне и слагане на всяки оставяне на автомобила.
Няма по-удобно от вградената навигация, интегрирана в аудио системата. Освен това мисля че вградената навигация индикира посоката на следващия завой на таблото между инстументите или се лъжа?

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Нед 26 яну 2014 21:37

ако не ти се дават пари като поръчваш колата можеш после да си сложиш пак оригинална в интернет излизат на доста ниски цени,много по различни от тази в магазина.Според мен разликата е огромна найстина RNS510 е много добра.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 26 яну 2014 22:16

kambone написа:Ше трябва да се занимавате с допълнителен кабел за захранване, нещо на стъклото, сваляне и слагане на всяки оставяне на автомобила.
Няма по-удобно от вградената навигация, интегрирана в аудио системата. Освен това мисля че вградената навигация индикира посоката на следващия завой на таблото между инстументите или се лъжа?

вградената навигация гони 5 хил лв , и се краде като топъл хляб, за кола която стои на улицата понякога не е добра инвестиция.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Нед 26 яну 2014 23:57

Ще следя темата с интерес харесвам автомобили 4х4.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пон 27 яну 2014 10:50

Вградената си е супер, но... Къде ще я позлваш? Ай разбирам по-чужбина да я ползваш - тогава добре. Ама, ако ще си основно в града и от време на време ще отиваш на почивка, тогава какъв е смисъла? Особено, ако гони 5 хилки :eek Или си купи отделна, която ще ползваш при нужда или примерно може с някой смартфон. Някоя хубава Nokia Lumia с безплатна доживотна навигация. Брат ми ползва такава като е на командировки и е много доволен.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 27 яну 2014 22:21

Всички телефони имат вече вградена навигация. Да се дават такива безумни пари е неоправдано според мен.
Иначе Пасат Олтрак и за мен е добър избор по изброените от колегата причини.
Един съвет - гледай всички пакети, които се предлагат, защото понякога в един пакет са включени екстри, които поотделно струват двойно, че и повече. Така могат да се спестят пари.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 29 яну 2014 21:28

Аз бих препоръчал на колегата, да сложи на първо място печката, а след нея да нареди навигации, кожи и каквото се сети там друго. Дизел без печка, не е добре за самият дизел. За удобството и комфорта да влезеш в топла кола зимата и да не ти зъзне задника на студената кожа, не отварям въобще дума. Пък ако трябва да съм хептен честен, бих препоръчал Audi Allroad пред тоя Пасат.

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Сря 29 яну 2014 22:13

Относно печката колегите преди мен са прави, много по добре е да имаш печка отколкото кожи, вградени навигации и т.н. Това лято 2 пъти се губихме по пътя като следвахме уж добра навигация! Сензорите за дъжд най-вероятно са "умни" наистина, преди година карах Ситроен Ц5 2002 година на мой приятел и стъклата се вдигаха автоматично когато завали :biggrin Успех при покупката :th_up

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 29 яну 2014 22:26

ALESYZ написа:бих препоръчал Audi Allroad пред тоя Пасат.

На цената на Пасат?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”