Поло 1W 1991год. - Лампата за подгрева продължава да свети ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 1W 1991год. - Лампата за подгрева продължава да свети ?
Здравейте колеги. Отдавна не се беше налагало да пиша. Ситуацията е следната : колата не беше палена от около седмица, от 1-2 дни температурите паднаха и мислех, че трудно ще запали, и влизам в колата давам на контакт, чакам подгрева, угасва(направи ми впечатление, че има все пак някаква слаба светлина от лампичката, но не му обърнах внимание, но също така ми направи впечатление,че подгрева угасна малко по-бързо от нормалното) и запалих колата. Изчаках 4-5 мин. да загрее, тръгнах и по-пътя вече се загледах, че лампичката за подгрева свети доста бледо, но все пак има светлина. Стигнах докъдето трябваше, угасих колата и след около 2 часа, се качих в колата , на контакт - подгрев- запалих, но тази същата светлина от подгрева отново остана. Чакам съвети. Поздрави 

- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поло 1W 1991год. - Лампата за подгрева продължава да све
здрасти данко...най-после някой да пише за нафтовото бъги 1W
както по-рано съм ти писал,електроника има само в радиото на бъгито...ето защо утре след като отвориш капака и свалиш предпазната кора/ако изобщо има/над вентилатора на парното,издърпваш релето на подгрева на свещите и почистваш до блясък контактите...има еди шпрей за почистване - G20/G22 или нещо подобно...хубаво е да се напръска и цокъла на релето...да не "свети" слънцето директно в таблото от някоя дупка и да те лъже...
... 

както по-рано съм ти писал,електроника има само в радиото на бъгито...ето защо утре след като отвориш капака и свалиш предпазната кора/ако изобщо има/над вентилатора на парното,издърпваш релето на подгрева на свещите и почистваш до блясък контактите...има еди шпрей за почистване - G20/G22 или нещо подобно...хубаво е да се напръска и цокъла на релето...да не "свети" слънцето директно в таблото от някоя дупка и да те лъже...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за бързият отговор :) и аз за това мислех първо да огледам релето и утре точно това ще направя ( кора над релето и парното имам, а за светлината, че може да ме заблуждава и аз така помислих в първият момент , но като изгася колата и тази лека светлина изчезва ) Поздрави :)
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
угасна ли лампата,данко? ...дано не се наложи да правиш проверка на всяка една подгревна свещ на бъгито,щото много ще се изнервиш
това е единствения мАтор на VW,на който захранването на подгр. свещи не е с обща - "твърда" медна шина ,а на 3/три/ отделни "гъвкави мостчета" по 8 кв.мм - като монтажа/демонтажа е за механици-фокусници

това е единствения мАтор на VW,на който захранването на подгр. свещи не е с обща - "твърда" медна шина ,а на 3/три/ отделни "гъвкави мостчета" по 8 кв.мм - като монтажа/демонтажа е за механици-фокусници

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах резервно реле и след смяната, проблема изчезна :) Благодаря
Върни се в “Дизелови агрегати”