Колеги проблема е следния ,че след смяна на задни накладки протече едното цилиндарче смених го с старо, и след 1500км протече и другото! Напрво купих 2 цилиндърчета МЕЛЕ за 32лв и 1л дот4 и смених и двете,регулирах ръчната както е описано в тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=327416&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD , и сега не знам проблем ли е нормално ли е но при натискане на спирачка се чува стържене отзад от барабаните.Преди смяната на накладките се чуваще стържене но примерно при първите 2-3 натискания на педала за деня!! Сега педала не е много ниско , а ръчната държи на 7-8 зъб и дясното колело влачи, шума се чува и при дръпната ръчна! До средата на Февруари трябва да мина преглед и там ще разбера как са спирачките, но все пак:;
1-Този шум нормален ли е, ще улегнат ли ?
2- И при драпната ръчна трябва ли да завлачат колелата?
Пасат б3 Шум барабани
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Шум барабани б3
Барабанните спирачки на В3 са малко скапана работа по начало :) .Ако дръпнеш ръчна в движение, колелата няма да се заковат на място,както на нормалните коли,дори всичко да е изправно. Шансът да стане така е,ако си на хлъзгав терен....иначе на мокро или сухо,ако са ти прилични гумите - няма шанс.
За шума,зависи какво точно имаш предвид. Моите във влажно време винаги са стържели отзад поне 7-8км след като тръгна и не съм я карал 2-3 дни.После изжулва ръждата от барабана и всичко е ок. Така беше и на стария ми Пасат. Ако постоянно си чегърта и не се оправя като покараш повечко - имаш си проблем или си сложил скапани накладки (някои накладки са си такива - гадни) :)

За шума,зависи какво точно имаш предвид. Моите във влажно време винаги са стържели отзад поне 7-8км след като тръгна и не съм я карал 2-3 дни.После изжулва ръждата от барабана и всичко е ок. Така беше и на стария ми Пасат. Ако постоянно си чегърта и не се оправя като покараш повечко - имаш си проблем или си сложил скапани накладки (някои накладки са си такива - гадни) :)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не помня как се казваха накладките, иначе преди това и при мен беше същото като при теб стържеше само първите натискания, а сега съм минал някъде 200км в София и си стърже.А за завлачването при дръпната ръчна да не го чакам!?! Иначе прочетох и това http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=47269&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD но като моито постоянно стържене не намерих!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
отвори колелото и виж дали нямаш откачена или счупена пружина....имал съм такъв случай...иначе провери дали правилно си закачил пружините...Това за ръчната е вярно с пасат не можеш на сухо да блокираш гумите затова не се прави рацър...най много да скъсаш някое въже...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще свалям барабаните да огледам! А днес на място по натисках яко педала на спирачката и дърпах ръчната, и по едно време в движение при натискане на спирачка се чуваше яко трескане от зад от дясно колело, после забелязах че и барабана е топъл след това отхлабих ръчната до край и спря да тряска и да грее колелото, и утре ще свалям да гледам!
Иначе как трябва да процедирам; отхлабвам ръчната, дърпам рибката на долу и слагам барабана и трябва да се върти свободно след това натискам веднаж два пъти спирачка и реголирам ръчната!??
Иначе как трябва да процедирам; отхлабвам ръчната, дърпам рибката на долу и слагам барабана и трябва да се върти свободно след това натискам веднаж два пъти спирачка и реголирам ръчната!??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б3 Шум барабани
Преди малко сглобих колелото, видимо нищо не редно! Трудно излезе барабана много бяха отворили накладките взех за 20лв комплект пружини и ги смених на въпростното колело сглобих и сега пак си има шума при натискане на педала!
Единственото което е по не обичайно е че малкия лагер (външния)трудно влиза на оста и трудно излиза и при стягане не може да се стегне за да има лек луфт, след като се стегне няма никакъв луфт!
Единственото което е по не обичайно е че малкия лагер (външния)трудно влиза на оста и трудно излиза и при стягане не може да се стегне за да има лек луфт, след като се стегне няма никакъв луфт!