Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Мнениеот sportul » Нед 26 яну 2014 21:35

Това го знаем колега :biggrin
Да наблегнем на техническата част
Само аларма ще спаси колата като забави крадците или ги изнерви
Тя трабва да има: скачащ код , автономна аларма , двузонов шоков сензор ,изход "откл-N/C"

Другите блокировки по CAN ,релета ,имоболайзери са танто за кукуриго .

Потребителски аватар
kals79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kals79 » Нед 26 яну 2014 22:30

след прочетеното до тук няколко пъти стигнах до следният извод;
краденето на ТДИ автомобила ви би се свело до минимум ако;
-си махнете патроните на вратите.
-скриете буксата на компа.
-монтирате допълнителна аларма.
-използвате заключване на волан или скорости...
остава крадене с бутане или паяк......
колегите да кажат дали съм прав?????????

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Нед 26 яну 2014 22:40

забрави ключ маса, и че пак могат да я избутат с друга кола

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 27 яну 2014 9:17

Кода на алармата е плаващ (променлив) на технически. Скачането е съвсем друго понятие, което не се ползва в термините при алармите.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Вто 28 яну 2014 23:07

Едно и също е

matev92
Автомобил: Golf 5
Двигател:

Мнениеот matev92 » Сря 29 яну 2014 8:01

kossis написа:Ми значи си Ти Човекът ! :Mr Green Fun

Но темата е как да предпазим, а Не как да откраднем ! :Mr Green Fun

Да не говориме че всяка заготовка за конкретна ключалка може да се превърне в шперц след адекватна обработка от специалист. Имал съм случай, когато ключ от една брава ставаше след малко чупки в китката ми за катинар на ел. табло.

И на този клип които си постнал се показва как със специализиран инструмент-ламелен се отключва ключалката.
https://www.youtube.com/watch?v=oUr88cI1IVc

Този инструмент може да отваря най различни ключалки като вид. Няма нищо общо с Шперц-заготовка за конкретна ключалка !

Но зада отваряш с такъв инструмент ключалките и то по бързо както ти твърдиш, е необходимо познаване на конкретната ключалка-от какъв тип е-ламелна, пинова и тнт, както е необходимо да знаеш как да си "движиш" китката за да стане нещо изобщо. Иначе по вероятно е да не успееш изобщо да я отключиш.

Ето ти сайт от който можеш да закупиш и ти и всеки друг такива специални инструменти за ключари и за конкретни марки коли. Не е нещо тайно.

http://www.klyuchar.org/klucharski-instrumenti/

Колега , не съм казал че имам амбиции да крада коли , нито пък че шперцовете са нещо тайно :exclaim А шперца от този клип е точно за VAG Ключалки , не става за никакъв друг вид!Ако става въпрос и ключа за гаража ми отваря патрона на входната ми врата вкъщи , но това не го прави шперц-заготовка за конкретния патрон :) А и отделно започнаха да се развиват теории как крали ключалките и правели ключове по тях , което е абсурдно..Или с шперц , или направо се разбива патрона... Аз си купих капачка от морга и си махнах патрона на шофьорската врата , ако ми падне акумулатора ще влизам през багажника :biggrin

Колеги с каква цел влизате в такива детайлни подробности около шперцове,типове ключалки и т.н.?Ще дойде момент в който тази информация ще е с обратен ефект!!!
Колега , единствения ефект е че може да предпазим някой колега от форума , тъй като крадците отдавна знаят всички тези тънкости относно нашите коли!

Въпрос към колегите - на пасат б5.5 има ли някакъв вариант да си откача/преместя жилото на предния капак , или да добавя някаква ключалка за предния капак , да не може да се откачи акумулатора? А и отделно си мислех - комфорт модулите са ни под мокета , дори да се разсвири алармата им трябват точно 10 секунди да срежат мокета и да откачат комфорт модула , имате ли идеи за някаква защита от това, че категорично отказвам да си сложа aftermarket аларма?
edit: http://poolhem.se/gps-tracker/ ето за колегите които разбират от андроид , и имат стар телефон който са прежалили :)

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 29 яну 2014 10:05

Че се крадяха капачки за резервоари от Пасат В3 и В4 които имаха ключалка и правеха от тях шперцове не е тайна и е напълно възможно.

За предният капак ти трябва да си направиш нещо- блокирай лостчето за отваряне примерно.
Аз блокирах едни други работи така. Да е по интересно. И сега ме подсещаш за този блокаж на капака да го погледна. :Mr Green Fun

Ако искаш да имаш някаква реална защита е добре да сложиш друга по надеждна аларма.

=======

Интересно е това със Смарт фона. Дали някой го е правил тук ?
В крайна сметка с това може да се открие къде е колата след "разместването от добрите джуджета" ? Но не разбрах с какво устройство става местонамирането на "обекто" :Mr Green Fun

Интересно ми е с GSM модул и обикновен ГСМ телефон към него, дали може да се открие колата ? Тоест без намесата на Оператора. Щото те не се занимават с такива услуги освен ако "загубеният обект" е човек.

matev92
Двигател:

Мнениеот matev92 » Сря 29 яну 2014 10:57

Използва се андроид смартфон и му се слага някаква предплатена карта или на план за Интернет, качва му се приложение за проследяване, криеш го някъде в колата пуснат към зарядно за запалка вързано на 12в и готово :)
Реално оператора не се намесва тъй като всички андроид телефони имат гпс и просто си се логваш в програмата за проследяване която ползваш и виждаш къде се намира телефона

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 29 яну 2014 11:03

Логваш се чрез компера в нета ли ?

matev92
Двигател:

Мнениеот matev92 » Сря 29 яну 2014 15:17

Компютър , таблет , смартфон , лаптоп , кой каквото има :biggrin :th_up Може да се направи при изключване от контакт ( + на зарядното да се хване от + на контакт ) телефона да се изключва , а при даване на контакт - да се включва , макар че така малко се обезмисля идеята от gps проследяване , пък който не го притеснява допълнителния разход кум акумулатора - телефона може да си стои постоянно включен :th_up

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 29 яну 2014 15:21

Преоткриваш GPS тракера. С тая разлика, че тракерите ги има по 60 до 80 лева добре работещи (от китай) и поддържат екстри подходящи за кола - примерно сирена и реле за прекъсване на тока към двигателя, дистанционно за активиране. Отделно са с външна антена която е доста по-чувствителна от тази на дълбоко скрит телефон :) .

Другите разлики могат да се покрият с наличните софтуерни тракери за телефон.

matev92
Двигател:

Мнениеот matev92 » Сря 29 яну 2014 16:17

За някои е така, просто вметнах идея която не е обсъждана досега, пък и лично аз имам няколко стари андроид телефона и ми е по изгодно да използвам тях, но принципно си прав :)

Потребителски аватар
x.user1992
Автомобил: Golf IV 1.9
Двигател:

Мнениеот x.user1992 » Нед 23 фев 2014 12:36

И аз да споделя горчив опит, снощи бях на гости в един по-крайните квартали на варна. Колата ми Golf 4 е с Габровска регистрация, но аз си уча във Варна. Не знам дали заради регистрация или какво ама моята кола са си харесали. Отворили я ама не намерили буксата за компютъра :twisted :twisted И аз отвреме на време поглеждах колата през прозореца и по едно време ми стана много депресирано, изключително гадно и викам ще слезя до колата и забелязах, че жабката на колата отворена и реших, че пасажера нещо е търсил и така я е оставил и влязох от пасажерската врата и я затворих до моята врата не съм стигал. И качих се пак постяхме още малко, слязохме, качих се в колата и тъкмо спрях пред квартирата и забелязах, че пеплника ми е отворен, а никой не пуши, капачето за буксата го няма, плафона не светва като отворих вратата и вече излязох и видях, че патрона липсва ама то не знам с длето или с какво са го вадили ама много зле и полиция виках, каско, много неприятна работа.

Изображение

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 23 фев 2014 13:50

Ако беше си прекодирал фабричната аларма с vds pro,поне щеше да попищи малко и да ги разгодни!
Жив късмет,че си скрил буксата....Хубаво е и един прекъсвач на к линията!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 23 фев 2014 14:06

Е все пак тая тема е помогнала :th_up

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”