Passat 1.8 90кс RP протекла рейка, как да придвижа колата
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Текнала рейка, как да предвижа колата.
Най-добрия вариант е друга.Досега оп моргите щеше да намериш за 100-тина лв.,нови маншони и при майстор да я сменя.С тия цени дето ги обявявате рециклажа не си струва,отделно,че ще глътне и доста време.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Това с добавката ще ти свърши работа, ако теча ти не е голям, както пишат колегите. Иначе си е рисковано наистина. Аз съм ползвал една добавка белгийска на Wynn`s и наистина ми спря теча, обаче при мен беше доста малък. Така, че трябва да си прецениш сам.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Виж тази обява колега, в София е.
Продавача предлага и монтаж на място.
Във Форума има обяви за рейки втора ръка и по 50 лв., състоянието е др. въпрос.

Във Форума има обяви за рейки втора ръка и по 50 лв., състоянието е др. въпрос.
- Iezekil
Еми за въпросните 170 лв. ще си купи дето се вика 4бр,все ще случи.Аз също съм се запасил с рейка,не можах да устоя на промоцията...
- Dpop
- Двигател:
Всеки си има глава, за да мисли и преценява.
И за да не звучи, като оспамване на темата ще добавя, че хората които ремонтират рейки в ТУ-София са добри http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=73627&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0+%D0%A2%D0%A3+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F , но не са факири. Зависи какво и до каква степен е износено.
И за да не звучи, като оспамване на темата ще добавя, че хората които ремонтират рейки в ТУ-София са добри http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=73627&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0+%D0%A2%D0%A3+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F , но не са факири. Зависи какво и до каква степен е износено.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Така е за 4-те броя ако си я сменя сам...иначе 4 по пари за смяна на рейката = колкото да я рециклира 
За хората в ТУ - последната им издънка спрямо мен беше, че ме убеждаваха, че крив прът на рейка всъщност си бил прав и видиш ли, нормално било да задържа при завиване винаги на едно и също място, защото не било от кривия прът, а били износени зъбите и трябвало да се наваряват зъбите и незнам си какво си и било по-евтино да се вземе друга рейка (тогава струваха по 250лв). Това е диагноза без дори да са я разглобили да я погледнат вътре. Гледаха я сумарно 5 човека + шефа на базата им там за сумарно 15 минути. Взех си рейката и я занесох при другия човек, където ме прати мой колега - човека я врътна един път от край до край и констатира еднозначно - крив прът. В крайна сметка я оправи и рейката стана като нова (за 160лв).
.Тези в ТУ просто ги мързи и ако не занесеш рейка,която тече,а някаква с по-засукан проблем, не им се занимава с теб. Иначе съм правил течаща рейка там и я направиха добре, ама ако и има нещо друго, няма да и обърнат внимание и ще си я сглобят така. 

За хората в ТУ - последната им издънка спрямо мен беше, че ме убеждаваха, че крив прът на рейка всъщност си бил прав и видиш ли, нормално било да задържа при завиване винаги на едно и също място, защото не било от кривия прът, а били износени зъбите и трябвало да се наваряват зъбите и незнам си какво си и било по-евтино да се вземе друга рейка (тогава струваха по 250лв). Това е диагноза без дори да са я разглобили да я погледнат вътре. Гледаха я сумарно 5 човека + шефа на базата им там за сумарно 15 минути. Взех си рейката и я занесох при другия човек, където ме прати мой колега - човека я врътна един път от край до край и констатира еднозначно - крив прът. В крайна сметка я оправи и рейката стана като нова (за 160лв).

- Iezekil
Сменях преди време и аз,беше прокапала.Тръгнах за смяна на маншони и бях неподготвен при констатацията,че маншона е пълен с течност.Та тогава взех втора ръка за 150лв/толкова вървяха и тук/,нови маншони и прочие.Старата мислех да я правя,но майстора ме разубеди-износване на зъби,падане на циментацията при всякакъв вид обработка...Даже за циментацията ми показа,как се надира и от пепелта и пясъка по пътищата.Не помня какво точно каза,но нещо от рода че именно по тея жлебове почва теча.Логично погледнато това не се оправя,но не помня наистина детайлите.После сменях пак маншоните,понеже на реглажа ги бяха усукали и скъсали некадърниците.Второто упражнение ми струваше 15 лв. труд,а това го пиша във връзка със сравнение с рециклираната.Пък и ква е базата за сравнение..4 е 3 пъти повече от 1.
.
При всички случаи ще му излезе по-евтино и бързо подмяната с друга рейка,това е от значение.Пък и едно е да дадш 1/2 заплата на куп,друго е във времето да речем...евентуално.

При всички случаи ще му излезе по-евтино и бързо подмяната с друга рейка,това е от значение.Пък и едно е да дадш 1/2 заплата на куп,друго е във времето да речем...евентуално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.8 90кс RP протекла рейка, как да придвижа колат
Здравейте, колеги!
Да кажа какво стана за сега. Налях една жълта добавка (при интерес ще видя точната марка), долях и масло и за сега вече 900 километра гледам,че не намалява нивото. Предполагам, че като съм оставил колата с навит волан, някоя семеринга е изтървала и така всичко е изтекло за 1 нощ. Не знам, дали тази добавка е помогнала и дали като се затопли няма да протече, но за сега това е положението. Поздрави!
Да кажа какво стана за сега. Налях една жълта добавка (при интерес ще видя точната марка), долях и масло и за сега вече 900 километра гледам,че не намалява нивото. Предполагам, че като съм оставил колата с навит волан, някоя семеринга е изтървала и така всичко е изтекло за 1 нощ. Не знам, дали тази добавка е помогнала и дали като се затопли няма да протече, но за сега това е положението. Поздрави!
- Dpop
- Двигател:

Гледах, че в наша стара тема се коментира една на STP http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=66079 , а из нета някаква руска, също и американска Cyclo.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще погледна в колата (държа я там заедно с литър масло за всеки случай
) и ще напиша марката. Иначе я взех от Симеон в София и доста пообикалях, докато я намеря. Не се намират лесно.