Бяла, Русенско - с повишено внимание!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Бяла, Русенско - с повишено внимание!

Мнениеот hooligans » Нед 09 яну 2011 3:12

Anelia написа:Това кръгово е велика простотия. Най-правилното решение за това място е да се направи пътен възел. А,сегашният ефект, дори по-добър (имайки предвид изпълнението, наклона и видимостта на това кръгово), за далеч по-малко пари можеше да се постигне, ако просто бяха поставили всички тия знаци,светлинни сигнализациии и патрулката, дето виси там на кръстовището в стария му вид.

Да, ама нямаше да могат да усвоят толкова много пари :lol:
Предполагам един знак струва 500-1000лв :lol:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 яну 2011 10:24

Всички май пропускат основното предназначение на кръговото - да спрат самозабравилите се тираджии и други муджахидини, които искат да профучат от там с 300. Ако човек намали и приближи кръстовището със съобразена скорост (а там ограничението е 40, което не означава, че трябва да минеш точно с толкова, може и с по-малко, някой да внимава да не се прекара), преминаването от там е съвсем безпроблемно.

Потребителски аватар
Anelia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anelia » Нед 09 яну 2011 16:38

Не, не пропускам какво е предназначението на кръговото. Въпроса е какъв е ефекта, който се постигна с него. А, те самозабравилите се шофьори продължават да си съществуват. И, ако преди не са спазвали ограниченията, няма да ги спазват и сега. Просто мисля, че това кръгово не беше решението на проблема. Най-безопасния вариянт си е пътен възел.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 09 яну 2011 22:43

В цял свят има кръгови движения. Целта им е именно да улеснят трафика, да предотвратят настъпването на ПТП. А на това място пътен възел е доста под въпрос дали и как може да стане, при наличието на реката и т.н. За момента според мен това е добро и сравнително по-евтино решение от какъвто и да е пътен възел.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 09 яну 2011 23:18

Абе няма какво да си кривим душите понеже нямаме култура на пътя затова са повечето ПТП-та. Плюем Румънците обаче там си карат както трябва.Колкото пъти съм ходил във Букурещ като си пусна мигач чакам не повече от 5 сек и ме пускат. Точно като във България mhihi :screwy
Тук майката на тоя дето си е пуснал мигача я нямаме за нищо веднага ти напомнят че имаш майка,а докато някой благоволи да ти даде път може да ти излезе решението за пенсия нищо че вчера си станал пълнолетен :banghead:
Та във Румъния както си караш по главен път ( Гюргево -Букурещ ) стигаш до кръгово и който е във кръговото той е със предимство и така няколко пъти.
Тук основният проблем е че всеки се прави на ербап "аааааа за кво да карам със 40 като мога със 70" и във следващият момент свирят гуми и псуваме АПИ че не си вършат работата.
Това е манталитетът ни е такъв ако ще и магистрала да направят пак ще се избиват по пътищата. България е единствената държава в която дори и във насрещното да караш пак ще се намери някой идиот да те удари отзад :evil:

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Пон 10 яну 2011 19:21

Напълно съм съгласен с колегата.

Потребителски аватар
draconian
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E GTI 1993
Контакти:

Мнениеот draconian » Сря 17 апр 2013 23:23

Здравейте колеги! Темата е стара, но чак сега я виждам. Та това въпросно кръгово в родния ми град наистина се оказва голям проблем и до днес. Няма месец в който да няма някой качил се на ливадата. Не знам и не мога да разбера тия хора, какво точно се опитват да направят... Да минат напряко през ливадата или да прелетят отгоре и :gruebel . Колкото до знаците, които Вие споменахте:
1. Много са;
2. Мигат светлини поставени над самите табели;
3. Големината на табелите е метър на метър и половина;
4. Цвета им е ярко зелено (Електриково);
4. На всеки 70м са (Започвайки малко след Лукойл).
... и все пак хората се оправдават, че нямало предупредителни знаци. Аз почти всеки ден минавам през това кръстовище и не виждам къде е проблема в него.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 18 апр 2013 2:29

Проблема е, че ти си го знаеш това кръгово и дори да няма кьорав знак около него пак ще си минеш безопасно. Но оттам минават страшно много коли, които изобщо не подозират какво ги чака, а шофьорите им благодарение на огромното количество нелогични знаци в Бг са свикнали да не им обръщат внимание - нещо като приказката за лъжливото овчарче.
Няма как да стават толкова ПТП-та и вината да е само в шофьорите.
ПП Преди да ме нахранят да си кажа, че поне от 5 години не съм минавал през Бяла.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 18 апр 2013 6:11

Ми те за тва са много знаците и почват един километър преди кръстовището и друсачки има,ама тоя убавия баир как да не го пускаш на "шус" :screwy :screwy Идиота можеш да го спреш само с изстрел в тиквата. :death:
Като минах от там, от толкоз предупреждения, се зачудих дали да не сляза и да мина пеша :mrgreen

Последна промяна от bayspiro на Чет 18 апр 2013 7:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Чет 18 апр 2013 6:31

докато не спрат да се купуват книжки.... докато някои шофьори не разберат какъв е смисъла на знаците отстрани на пътя. естественият подбро ще взема своето :a045 :a045 :a045

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 01 фев 2014 11:30

Това кръгово не е проектирано правилно. Когато се спускаш о Русе то ти изниква изведнъж независимо от всички предупреждение.По навик шофьорът гледа пътя 30-50 метра напред и спускайки се ти виждаш пътя зад кръговото и губиш реално представа къде точно почва самото кръгово. Просто трябва да се направи в центъра на кръга един пилон или да се насипе пръст поне 1 метър за да се прекъсне визуалната линия на пътя. Неслучайно в чужбина ги правят със цели тумби цвета ,на поне метър височина. Или поне дървена ограда да сложат.

Потребителски аватар
vovo6808
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vovo6808 » Съб 01 фев 2014 16:22

Като няма нищо между ушите ти и палми със маймунки по тях да сложат все тая.

Върни се в “Пътеводител”