HAPPY13, оказва се, че имаш същия проблем като при мен. Ето
тук можеш да видиш как беше в началото при моя Г3 1.9D
След като съм писал това по-горе, работата тръгна към по-зле. Смених още 2 пъти термостат (всички след свалянето работеха, с изключение на BEHR, който беше блокирал в затворено положение). Общо съм сменил 4 термостата за 3 месеца, +последния път промивка + нов антифриз
При всяка смяна имаше тест на място - от студен ДВГ до пускане на перката всичко беше перфектно. Тръгна ли обаче да карам и вдигна обороти, стрелката отива до 100C, слизам, пипам долния маркуч - лед, горния - горещ. Радиатора точно до средата по същия начин - отгоре горещ, надолу лед. Оставям на обороти, парното на 4 и си смъква на 90C, даже по-надолу. Слизам, пипам долу при термостата - отворил
Преди 2 седмици водната помпа почна да вие, от 3-4 дена и да чука направо (чувам я в купето), утре ще я сменям и после ще има тест на извънградско. Ако проблема продължава - гарнитура или по-лошо - спукана глава
Няма симптоми за гарнитура - нивото на масло и вода са нормални, парно има перфектно, не прави налягане или да връща в казанчето, утре вечер след смяната на водна помпа ще напиша какво е положението.