The yelloW One 16V 9A ! lock

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
kazakstaneca
Автомобил:
Двигател:

Re: Проект Голф мк2 GTI 16V 9А ..

Мнениеот kazakstaneca » Съб 01 фев 2014 17:10

iliankocov написа:Ако присъстваш на някой от съборите с удоволствие ще те повозя, за да видиш, че не всички мк2 дрънкат по този начин. :wink

Абсолютно съм съгласен, съдя по сегашната и старата ми Мк2 :th_up
...Предната ми беше 87', а тази в момента 86' и вътре няма нещо, което да гъкне.

Потребителски аватар
Jouzev94
Автомобил: Golf MK II GTI
Двигател: 9A+KR+ABF....

Мнениеот Jouzev94 » Съб 01 фев 2014 18:53

Проблема при мен идва от скапано окачване и резултатите от него в момента карам с setup : червени пружини кони на амортисьори ITN отзад пружини Fk с амортисьори монро...това говори само по себе си,че возията е ужасна 1 ден в Пловдив и като се прибрах всичко се беше разтропало неравности от порядъка на 1-2см се усещат като комплексни удари все едно минавам през легнал полицай с 70-80... замислям се за друго окачване в момента.Ще сваля тази седмица арматурното табло да видя как мога да го вържа ЗДРАВО и така другото което е идва от пропадналата врата... и прочие.

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Съб 01 фев 2014 18:59

Съвет от мен, ако не искаш да подскача така и да не е толкова ниска:
Амортисьори Билщайн - Газови
Пружини Eibach pro kit 30/30
За мен това е перфектната комбинация като съчетание визия, возия, устойчивост.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Съб 01 фев 2014 19:13

Благодаря за съвета,но за мен една двойка трябва да е свалена или поне до толкова колкото е в момента..но така да я карам е убииство... при най малката дупка при скорост 60-70 км и имам чувството,че някой с чук ми удря по предния мост...За сега ще търся решение като хвана всичко здраво да не мърда а после и окачване...мислех за койловъри но цената за хубави и не Fk е към 600 (което си е много за мен трябва да стоя пак гладен а това се случва вече 7-8 месеца) та ще търся друго алтернативно решение ...

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Съб 01 фев 2014 21:03

За да се чува този звук все едно някой удря с чук по предния мост, значи нямаш грам амортисьори. Сдалите багажа тампони на макферсона също допринасят.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Съб 01 фев 2014 21:05

С тея китайските боклуци няма как да не ти блъска.
Купи си качествени амортисьори,тези от Евро07 и камо ли китайските боклуци ITN не стават

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 02 фев 2014 1:37

Weezy написа:За да се чува този звук все едно някой удря с чук по предния мост, значи нямаш грам амортисьори. Сдалите багажа тампони на макферсона също допринасят.

Преди има няма 3 месеца са сменяни тампоните на целия преден мост (включително на макферсоните дори ти беше писал някакво изказване пак )

Последна промяна от Jouzev94 на Нед 02 фев 2014 2:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 02 фев 2014 1:43

Хора много се дразня,когато пишете само глупости...проблема отдавна съм го диагностицирал,не е нужно да ми се повтаря,че нещо е боклук при факт,че знам за какво става на въпрос.....другото което е имам от кого да пазарувам и това НЯМА да е евро07... няколко пъти съм изтъквал от къде взимам абсолютно всички части,консумативи и прочие !!!

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пон 03 фев 2014 13:50

Jouzev94 написа:Хора много се дразня,когато пишете само глупости...проблема отдавна съм го диагностицирал,не е нужно да ми се повтаря,че нещо е боклук при факт,че знам за какво става на въпрос.....другото което е имам от кого да пазарувам и това НЯМА да е евро07... няколко пъти съм изтъквал от къде взимам абсолютно всички части,консумативи и прочие !!!

Да,ама въпросната марка ITN е на Евро07.Следователно твоя човек внася от там,което не е по-различно от това,да купуваш от там.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 03 фев 2014 19:34

toshara написа:
Jouzev94 написа:Хора много се дразня,когато пишете само глупости...проблема отдавна съм го диагностицирал,не е нужно да ми се повтаря,че нещо е боклук при факт,че знам за какво става на въпрос.....другото което е имам от кого да пазарувам и това НЯМА да е евро07... няколко пъти съм изтъквал от къде взимам абсолютно всички части,консумативи и прочие !!!

Да,ама въпросната марка ITN е на Евро07.Следователно твоя човек внася от там,което не е по-различно от това,да купуваш от там.

Не,че нещо,но никога не съм купувал амортисьорите просто такива ми попаднаха такива сложих ! Има се вече нещо в предвид с окачването,но да кажем,че е изненада :)

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 03 фев 2014 21:40

Какво не е наред в двете снимки...
Прикачени файлове
20140203_213509.jpg
20140203_213419.jpg

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 03 фев 2014 21:47

Така още лоши новини относно купето,след зимното приключение завършило с крив вътрешен кормилен накрайник,се показаха други изненади,а именно от "прекрасното" окачване и от моето нехайство относно разпънка над единия от ботушите има пукнатина в момента съм на прага да започна да си търся друго купе .. :rolleyes много неща се насъбраха..пукнати греди,пукнат ботуш,пропаднала врата.. много кофти се получава :no

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пон 03 фев 2014 22:21

Е как го изкриви така тоя накрайник :icon_lol Ако пода, праговете и ботушите нямат ръжди не се занимавай с други купета.А разпънката как е монтирана та се е сцепило там, пусни повече снимки да се знае :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 03 фев 2014 22:29

push написа:Е как го изкриви така тоя накрайник :icon_lol Ако пода, праговете и ботушите нямат ръжди не се занимавай с други купета.А разпънката как е монтирана та се е сцепило там, пусни повече снимки да се знае :Mr Green Fun

Не бе виж сА :Mr Green Fun пода е перфектен,праговете също,задните ботуши са почти перфе единия има леко избила ръжда(почти не се забелязва)
Разпънка нямам за това се е пукнал отгоре.. :( Винаги съм казвал,че няма нищо непоправимо..)
А накрайника,накрайника е друга тема :Mr Green Fun Както си карах в снега и едно такова си се заигравах с ръчната да ама пустимо и скапана работа тъкмо тръгнах да се прибирам и задницата почна да си поднася викам е са ще се заиграя както и да е всичко точно,но дойде момента да изправя..в този момент дърпам ръчната едното жило се къса и леко подпрях един тротоар .. (първо бях притеснен за рейката,но днес и направих някой друг тест за луфтове и тем подобни,само накрайника си го е изял удара) Накрайник имам в почти перфектно здраве на 80-90% утре монтирам и съм пак на пътя,като си дойде баща ми ще се посъветвам с него как най-бързо да оправим проблема с пукнатините.

Потребителски аватар
spears
Автомобил: VW VENTO
Двигател: 2.0 16v ABF

Мнениеот spears » Пон 03 фев 2014 22:51

toshara написа:

Много се дразня като почнете така да говорите значи :exclaim Тоше аз моите като ги купих от Евро07 кфо им стана да не са изпуснали карах ги около година и ги продадох и още ги карат :mhihi и всеки купува според джоба си не всеки е като тебе да го раздаваш като патрон :scare3 Ти какво купуваш само оригинални части ли ? :mhihi :mhihi

Върни се в “Моят Volkswagen”