Пералнята е Аристон - комбинирана със сушилня. Явно комбинираните уреди не са добра идея, още по-малко новите такива. Не си купувайте!
Търся сервиз за битови перални.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Търся сервиз за битови перални.
Моля, препоръчайте ми сервиз, от който имате много добри лични впечатления или приятел, защото ми обявиха много "забавна" цена за ремонт на пералнята, която току-що излезе от гаранция! А и техникът не изглеждаше никак убеден, че знае какво прави и каква е повредата.
Пералнята е Аристон - комбинирана със сушилня. Явно комбинираните уреди не са добра идея, още по-малко новите такива. Не си купувайте!
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Търся сервиз за битови перални.
не си казал какво и има, но обикновенно трещи триака или 1 мощен 5Вт резистор . провери първо тях.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Крис, нямам никаква представа за какво говориш. Зная какво е резистор на теория и дотам. Другата думичка я чувам за сефте.
- byi
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AHF
На мой колега миналата седмица му изгорял програматора на пералня като твоята. От сервиза му обявиха със 80 лв. по ниска цена за програматор от някакъв "експерт". Съвета ми е да се обърнеш към сервиза въпреки, че не е в гаранция. Успех 

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
byi написа:за програматор от някакъв "експерт".
Eксперта е пробван. Някакъв факир е този. И на мен ми взе 70лв. за програматор по-миналата година, но не работи с крайни клиенти. Майстора, който ми демонтира/монтира програматора и го игра посредник ми каза, че в цяла София електрониките се носят при този, даже от цяла България. В някакъв оторизиран сервиз ли кво работел. Но им нямам телефоните. Павел ли Пламен ли нещо с П беше. Всеки майстор на перални го знае този.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Все още се търси. Дотук предложените не могат или не желаят да се занимават с Аристон.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
И аз имах подобна драма преди няколко месеца.
Моя майстор в крайна сметка се оказа БЕКО за 479лв. с взимане на старата, щото не се намери кой да я отремонтира.
Моя майстор в крайна сметка се оказа БЕКО за 479лв. с взимане на старата, щото не се намери кой да я отремонтира.
-
fighter-interceptor
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Здравейте колеги!Пералнята ни не може да центрофугира.На нито едно от местата,където в програмите има центрофуга,не може да заработи.Това не стана изведнаж,известно време сработваше след втори,трети опит,или на друго място,но вече не може никъде,дори и след много опити.Някакви идеи,или сервизи,майстори?Иначе всичко останало си работи,пералнята е Бош.Благодаря!
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
myrshavija написа:Все още се търси. Дотук предложените не могат или не желаят да се занимават с Аристон.
Далече си ми много. На платката има 1 бял резистор дълъг около 5см х 8х8мм -5Вт.Повдигнат е от платката на около 6-8мм да не я опича. При скокове в мрежовото напрежение прекъсва. Може да има и прегоряла диря около него / преди /след/.
Ако не е той пробива триака за управлнеие на мотора. Слагаш минимум на 600В и над 15А. Оригиналния е на 400 В
-
fighter-interceptor
Kris,а нещо по моя проблем по-горе?Благодаря!
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
fighter-interceptor написа:Kris,а нещо по моя проблем по-горе?Благодаря!
не знам какъв ти е Боша, но дефекта прилича на изфирясал кондензтор. /със силно намален капацитет/
-
fighter-interceptor
Боша е WMV 4250,благодаря,че се отзова.kris11 написа:fighter-interceptor написа:Kris,а нещо по моя проблем по-горе?Благодаря!
не знам какъв ти е Боша, но дефекта прилича на изфирясал кондензтор. /със силно намален капацитет/
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
а дали има някой доверен форумен техник за хладилник? Индезит е, но модел никъде не намирам и имам съмнения относно термостата
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”