Може ли да се направи двигател 2е(115) на карбуратор
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
Re: Може ли да се направи двигател 2е(115) на карбуратор
А с карба трябва да е точно обратно. Ти що не каза ,че имаш газ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Намери си Вараджет.
Мисля че сам го споменал ,че имам газ в първите коментари . А иначе от къде мога да взема такъв карб Вараджет и некаква ориентировъчна цена ?
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
Опелите са с Вараджет ,но си търси от голям двигател.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Проблемът по-скоро няма да е с цената, колега, а с намирането на жив ОПЕЛ с голям мотор и то карбураторен. Повечето опели от тези години са претопени отдавна. 

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Стига сте мислили за екзотични карбове, същия от лада самара ще свърши перфектна работа. Може да се ползва и от 1.6, само трябва да се подберат подходящите жигльори.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да,от жигула с по-големи жигльори защо да не стане?Обаче не от тия с озона,а баш жигулски.
Поне няма какво да му се счупи.Но ще трябва да си направи и някъде смукач.
Поне няма какво да му се счупи.Но ще трябва да си направи и някъде смукач.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Вараджет от Опел 1.8 е със значително по-голям диаметър дросели от ладов 1.6. Упражнението само със смяна на жигльори не става, пробвано е многократно. На вараджет се преправя смукача на ръчен, ако ще се кара на газ.
Наистина, карбуратори вече се намират трудно, но не е невъзможно. Моите не ги продавам!
Наистина, карбуратори вече се намират трудно, но не е невъзможно. Моите не ги продавам!

- stefan4o
- Контакти:
При Опел Аскона ли се среща тоя Вараджет?
Не съм си играл с карбуратори и жигльори, но в литературата, на която съм попадал се отдава внимание и на дифузьорите на първа и втора камера - говорим тези, през които минава въздуха. Моето 2ее на кола 70 коня е с дроселова клапа съответно 22 и 25мм на двете камери. Същият карбуратор се слага и на 1.8 90 коня, но с други жигльори. Тия две дупки вероятно с големината си биха спъвали 2.0 кубиков двигател. Убеден съм на 100 процента, че с карбуратор от 1.6 няма как да върви колата като с инжекциона, с който дава 115к.с. на двигателя.
Не съм си играл с карбуратори и жигльори, но в литературата, на която съм попадал се отдава внимание и на дифузьорите на първа и втора камера - говорим тези, през които минава въздуха. Моето 2ее на кола 70 коня е с дроселова клапа съответно 22 и 25мм на двете камери. Същият карбуратор се слага и на 1.8 90 коня, но с други жигльори. Тия две дупки вероятно с големината си биха спъвали 2.0 кубиков двигател. Убеден съм на 100 процента, че с карбуратор от 1.6 няма как да върви колата като с инжекциона, с който дава 115к.с. на двигателя.

Приятел, ти чу ли се какво каза? Кой и кога е казал ,че с карбуратора върви като с инжекциона.... Казвам просто че не е много голяма разликата във вървежа, просто си станаха перфектни нещата... прочети първо какво сме писали всичките и тогава изказвай мнение

- stefan4o
- Контакти:
Извинявай, няма да ти цапам темата повече 

Не бе колега, разбра ме погрешно :) Всеки има право да си изказва мнението , но неможе да се сравнява инжекция със нормален карбуратор (оригинален, не пипан по него) и то от 1,6 :). Ако съм те засегнал по някакъв начин, извинявам ти се :)
- stefan4o
- Контакти:
Изобщо не може да ме засегнеш. Аз имам по-голям опит от теб в скопяването на мотор с по-малък за размера му карбуратор
Знам прекрасно за каква разлика идва реч, щото съм карал същата кола и с моноинжекция 
Ако сложиш карбуратор от мотор с повече коне и кубици драсни два реда, ей така, как е хавата, дали е малко по-добре или много по-добре с него

Ако сложиш карбуратор от мотор с повече коне и кубици драсни два реда, ей така, как е хавата, дали е малко по-добре или много по-добре с него

ако можеш да споделиш мнение за моното штото и аз мисля така да го права че ме умори пустото 2е и с ладов и с голфув и с какъв ли не карб сам пробвал и не иска да заработи като треааа