По някога уж има искра,а всъщност е слаба.Така и аз преди 2 зими бях във филм.Накрая смених делкото и запали.
Виж и палеца да не е цъфнал.
Passat B3, 93г., ABS гасне от нищо
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Passat B3, 93г., ABS гасне от нищо
Гориво лесно се проверява,а и се разбира по миризма примерно от ауспуха.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Гориво си подава, сега върви и пали без забележки. Оглеждах всичко - маси и всички компоненти по запалването от акумулатора до свещите. Единствено палецът на върха е леко назъбен (0,5 мм или нещо такова, усеща се съвсем леко и с лек нагар). Ще покарам така, пък ако пак започне с номерата ще го сменя. Друго нередно не видях.
Като въртиш и не пали провери дали от ауспуха мирише на бензин. Ако мирише - горивото стига до цилиндрите. Казваш, че има искра ... Значи или не се засичат в правилния момент с газовата смес (центровка на двигателя) или искрата не е достатъчна да запали.
Emo написа:Със същия автомобил съм колега, като твоя, година мотор и прочее. ...
Поздрави и успех.
Като въртиш и не пали провери дали от ауспуха мирише на бензин. Ако мирише - горивото стига до цилиндрите. Казваш, че има искра ... Значи или не се засичат в правилния момент с газовата смес (центровка на двигателя) или искрата не е достатъчна да запали.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Палеца ако мирише на бакелит направо го сменявайте, може все още да работи, но е замирисал веднъж е нещото което обича да ебава комутатори и датчици на хол, мрът от раз некой път.
Емо, смени капачката, щото искрата може да я има и да е силна, но ако нещо капачката е батисана фърля искрата вътре из делкото и ако ти требва на първи цилиндър това я мета на четвърти и нема палене. От конденз се получава същото и като казах конденз, провери картерната вентилация, маркуча от капака до моното да не се е затиснал с майонеза, че ако е затиснат също е възможно да не запали.
И последно, покрай колата мирише ли на запъртъци /развалени яйца/, ако има катализатор и мирише, разкарвай катализатора и ще запали. Можеш да пробваш като махнеш гумената тапа на пръчката дето стърчи от изпускателния колектор май е за газ анализатор тая тръба
Емо, смени капачката, щото искрата може да я има и да е силна, но ако нещо капачката е батисана фърля искрата вътре из делкото и ако ти требва на първи цилиндър това я мета на четвърти и нема палене. От конденз се получава същото и като казах конденз, провери картерната вентилация, маркуча от капака до моното да не се е затиснал с майонеза, че ако е затиснат също е възможно да не запали.
И последно, покрай колата мирише ли на запъртъци /развалени яйца/, ако има катализатор и мирише, разкарвай катализатора и ще запали. Можеш да пробваш като махнеш гумената тапа на пръчката дето стърчи от изпускателния колектор май е за газ анализатор тая тръба
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
"Оправи се." Да, ама не! Изгасна 10 секунди след като запалих. Влиза в сервиз и ще пиша какво е било.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Проблмът е решен! След като форумният майстор Жоро я прегледа и кара доста километри се оказа, че проблемът е в плюсов кабел на инжектора, който дава на късо и съм се разминал на косъм с възпламеняване в движение. Да е жив и здрав Жоро и Пасаторът да не ме предава! Благодаря на всички!

Здравейте колеги! И аз имам един проблем почти като на колегата ... имам пасат В3 90 та година .. за паленето пали обаче от 2-3 дена ми прави проблем .. в движение гасни. има един клапан от сервото към моноинжекцията мислех си че той прави проблеми ... но се оказа че не е той .. дайте съвети какво да правя 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може да са много причините за внезапно гаснене. За съжаление ако го прави само понякога е доста трудно да се хване откъде е без да има някакви признаци, които да послужат като жокери 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Опиши по-подробно кога го прави, какво става, токове има ли и т.н. , всичко, което се сетиш. Може да е от всичко.