Здравейте колеги.Интересува ме тази центровка дали е добре.Колата е голф 4 тди 110 ахф. Нямам оплаквания освен че върти повече когато е топла за да запали.Но искам да знам дали всичко е точно поне откъм центровка.
Милиграмите играят от 3.0 и 2.8!А това където пише actual start Варира от 1.5,1.8,2.0 BTDC. Дали трябва така да играе не знам. Просто го мени.
голф 4 тди 110 ахф помощ за центровка
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: голф 4 тди 110 ахф помощ за центровка
Добре е. Проблема с топлия старт е обичаен.
-
blajetoo
- Автомобил: Golf 4 1.9TDI
- Двигател: AHF 1998
Софтуерна намеса и си свиркаш:wink
какво имаш впредвид под софтоуерна намеса?Чип ли да и слагам?
- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
Мисля, че има предвид да го препрограмираш да бъде автоматик, ако греша да ме поправят.
А най странното е че лятото ми настройваха пропорцията за милиграмите и оставихме на 3,2 а сега е както се вижда 2,8 даже и спада и на 2,6.това как е станало немога да си го обясня.Като болчета на капака на помпата не са охлабили!странна работа
-
blajetoo
На автоматик може да почне да трупа грешки компа и колата е по мудна
.Софтуерно имам на предвид да се пипне картата на впръскване на горивото(start of injection).Старият чип се разпоява и прочита,коригира където трябва-ако не иска човека повече мощност само това се прави,всичко друго си остава сток.Поздрави
.Софтуерно имам на предвид да се пипне картата на впръскване на горивото(start of injection).Старият чип се разпоява и прочита,коригира където трябва-ако не иска човека повече мощност само това се прави,всичко друго си остава сток.Поздрави- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Това директно през OBD не става ли ?
Колеги никой нищо не каза за снимката.правилна ли е центровката на колата.Нека който знае да каже какви са оптималните стойности за този модел двигател!!!Моля ви!!!!!!!
-
blajetoo
Коя година е колата и кой мотор.Но най точно става като ми кажеш номера на ЕКУ-то(За твоя мотор колега не става през ОБД)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Последна промяна от blajetoo на Пон 03 фев 2014 22:09, променено общо 1 път.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Правилна е бре,защо ,проблем ли имаш или просто си ровичкаш по колата!??
При всяка кола е различно,зависи от много неща.
Аз така ги оставям и работят добре.
При всяка кола е различно,зависи от много неща.
Аз така ги оставям и работят добре.
Колата е голф 4 1.9 тди 110к.с. AHF е кода.дата на първа регистрация 12.05.1999г.
Колата няма проблем ама ми стана интересно че лятото я настроиха на 3,2мг а сега гледам че е 2,8 даже пада на 2,6 как така ще се промени от само себе си.там където пише ACTUAL START беше 1,5 и не мърдаше а сега варира от 1,5 до 2,0 пак незнам защо който има идея нека сподели!! 

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Центровката ти е добре,не е пипай повече и не се занимавай с нея.Проблема с топлия старт не е от там,а както вече са ти писали е софтуерен проблем който си идва с времето.За софтуера ми пиши на лични къде да отидеш,че ако го напиша ще проличи като реклама на колегата,който си разбира от работата.А милиграмите са ти добре.Били са ти малко по-високи,защото тогава колата ти не е била загряла до 90гр.-просто
предполагам.Друго обяснение просто няма.
предполагам.Друго обяснение просто няма.
Колеги а някой от вас случайно да знае какви са оригиналните стойности за този голф.и дали няма да е по добре ако сваля actual start и specified start дано съм ги написал правилно та мисълта ми е да ги сваля и двете на 1.3 BTDC няма ли да е най добре?и изобщо какви са най оптималните стойности за голф 4 тди ахф.който знае нека пише.МОЛЯ 

Върни се в “Дизелови агрегати”