Работа в Лондон и заплащане

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа в Лондон и заплащане

Мнениеот maxpayne » Вто 04 фев 2014 11:39

lion_heart002 написа:Взима преди данъци около 180 000 на година. Данъците му и таксите обаче са към 120 000 и му остават чисти около 60 000

По твоите сметки говориш за данък от порядъка на 67-68%, какъвто няма. Нещо си се объркал или не си разбрал добре.

Income tax: taxable bands and rates 2013/2014
Taxable income rate of tax
0 - £2,790 10 per cent (starting rate for savings only)
0 - £32,010 20 per cent (basic rate)
£32,011 - £150,000 40 per cent (higher rate)
Over £150,000 45 per cent (additional rate)
Basic rate

Tax is payable at the basic rate of 20 per cent on taxable income up to £32,010.
Higher rate

If you have taxable income of more than £32,010 but less than £150,000, you will have to pay a higher rate of 40 per cent tax on the amount above £32,010 and below £150,000.
Additional rate

If you have more than £150,000 you will have to pay an additional rate of 45 per cent tax on the amount above this level.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 04 фев 2014 12:47

apa6o написа:Работя в България, но фирмата е международна.
Наскоро стана един разговор на тема заплати и се оказа, че колеги в чужбина (същата фирма, същата позиция),

И аз съм в такава ситуация, но нашите колеги взимат двойно...

Е да де, ама с двойна заплата могат да си позволят 1/3 от това, което мога да си позволя аз тук !! :eek

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 04 фев 2014 12:57

xploda написа:Ти прочете ли аз за какви хора с какъв опит съм ги писал тези 100к или си говориш наизуст колкото да не заспиш :screwy

Във просъница нещо ми се привидя...... :mrgreen Само да кажа за последно нещо.....Много наши специалисти са си повярвали че са голяма работа и навън просто не ги взимат.Голяма част не са на нивото което търсят там и обикновено не минават даже интервюто.Даи боже всекиму такива заплати ама..... :th_up

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 04 фев 2014 14:06

има и друг момент, там много гледат за различни тапии, курсове, сертификати които представяш преди интервюто. Та ако ще и да си най-големият спец, не си ли подготвиш добре документите (стига да ги имаш) може изобщо да не те извикат на интервю. Има страни където дори участието във всякакви доброволчески акции и организации нямащи нищо общо с конкретната позиция, също се броят за плюс. Лондон точно едва ли е така, но при всички положения, за да разчиташ на някакъв успех трябва добре да си провериш и подготвиш представянето на интервюто.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 04 фев 2014 14:33

Пак повтарям,толкова му е данъка и таксите на моя роднина,но пък и много от тях отиват и за пенсия явно. Приципно е около 45 процента данъка,но той явно заради работа и пенсия плаща 66 процента-проверено!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Съб 08 фев 2014 23:43

Аз работя за горе долу толкова, колкото колегата е питал - 48К + бонуси (ама не съм ги виждал още), но не в Лондон, а около Манчестър. Простата сметка след данъци е че получавам чисто около 2500 паунда. Преди това, смятайки по сайтове, мислих, че ще получавам 2900 ама дърво (дано е данъчна грешка, случва се често). Та с тези пари мисля да си доведа и семейството тук. Току що наех, или почти наех апартамент за 820 паунда на месец, сметката ми е да имам още около 400 - 450 паунда комунални сметки и застраховка (имай предвид, че застраховката за колата тук е УЖАСНО скъпа, в момента плащам по 140 паунда на месец за кола на стойност 1000 паунда). Освен това council tax е много висока. Та като сметна, остават едно 1200 паунда за живеене тук. На първо време жената няма да работи, така, че това е. Смятам че ще ми стигат засега. Но.... това е Манчестър. Лондон е друга бира и там всичко което споменах е по-скъпо. За тези пари не бих отишъл в Лондон.
На друго място в Англия - да.
А и да ти кажа, опита от БГ ще ти е малко от полза, а и 6 години не са толкова много. Това, че в БГ работим в международни компании и си мислим че сме велики и много знаем и можем, е само на хартия. Търпят ни защото сме евтини. Казвам това от опит - имам зад гърба си почти 7 години в Софтуер АГ БГ. Така, че се цели в реални неща и си имай едно на ум, че ИТ балона в БГ лъже и дава необосновано самочувствие. не че не можем, ама не сме и на светлинни години напред, както си мислим.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”