Vw Bora 1.9TDI Спукан маркуч

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
rozeneca
Автомобил:
Двигател:

Vw Bora 1.9TDI Спукан маркуч

Мнениеот rozeneca » Вто 04 фев 2014 20:40

Здравейте колеги. Нормално ли е над горивният филтър да има малко дизел или се е спукал маркуча. Понеже филтъра го почистих идеално и след едно каране имаше отново дизел по него. Също така маркуча, който съм оградил със син цвят е напукан и е леко влажен и ме съмнява да не изпуска от него. Също така ако е в него причината ако може да ме ориентирате колко струва горе долу. Между другото снимката не е от моята кола, а случайно попаднах на нея от един колега от форума. Благодаря предварително.
Прикачени файлове
IMAG10466.jpg

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Спукан маркуч

Мнениеот IvailoOo » Вто 04 фев 2014 21:14

Не трябва да тече. Смени го най-малкото за да не смърди отдалеч на нафта като стар опел,а и ще си спестиш ядове.

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Вто 04 фев 2014 21:19

Вече Ви са чудя дали можете да пускате още по - глупави теми с извинение.... Та колега не знам дали разбираш , че питаш пълни простотии... Толкова прост и елементарен проблем.... Изобщо какво очакваш да разбереш от нас ? Как да ти помогнем ? Та това е един тъп маркуч... Оглежда се от къде тече намира се проблема и се лекува къде с нови части , къде с побългаряване..... Малко креативност....

rozeneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rozeneca » Вто 04 фев 2014 21:35

Извинявай колега, но работата и интересите са ми много далеч от тази насока. Просто забелязах този проблем и поисках малко разяснение и помощ (нали все пак за това сме колеги). Между другото забравих да спомена, че става въпрос за Vw Bora 1.9TDI. Ако може да ми кажете как точно се води този маркуч и горе долу ориентировачна цена.

Потребителски аватар
KadROo

Мнениеот KadROo » Вто 04 фев 2014 21:57

Ясно... Разбрах те какъв типаж си :Mr Green Fun Колата за теб е нещо което се движи и караш :D и не ти пука особено :D изненадан съм че знаеш че това е филтър :D
шегата на страна :D маркуча дето е нацепен мазен ли е ? Ако не е проблема е от пластмаската която влиза във филтъра и връща излишната нафта в него. По принцип може и въздух да дърпа от там. Някои премахват тази опция на филтъра и си купуват обикновенни филтри. Други сменят о- пръстенчетата и се лекува. Ако пък е нацепен маркуча което е малко вероятно иди на сервиз щото сигурно няма да можеш сам да го смениш ;)

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 04 фев 2014 21:59

Имах абсолютно същия проблем на моята 4-ка. Първо смених леко напукания маркуч ограден от теб но ефект нямаше. После смених филтъра и ефект нямаше , накрая смених клапанчето но преди да монтирам новото съвсем леко духнах с компресор в маркуча който отведжда нафтата в резервоара с отворена капачка да чувам дали бълбука ... и в първите 3 секунди не се чу нущо но може би защото все още е бил пълен с нафта .... но крайна сметка проблем вече нямам . Или клапана е бил пукнат или съм имал частично запушване във връщащата нафта .

daimen
Автомобил: Octavia 3
Двигател: CKFC

Re: Vw Bora 1.9TDI Спукан маркуч

Мнениеот daimen » Сря 05 фев 2014 11:26

Пресен, пресен пример от този уикенд. Имах абсолютно същия проблем на 1.4 ТДИ, с тази разлика, че при мен докато се усетя изхвърли доста нафта. Филтъра беше нов на една седмица и абсолютно не съм предполагал,че проблема може да е от него.Преди да разбера какво точно се случва, смених всички горивни маркучи,проверих клапана... Какво се оказа - няма да коментирам марката на филтъра, но самата отливка(или легло на клапана,не съм много технически грамотен)позволяваше на клапана да има свободен ход 2-3 мм нагоре надолу и оттам е хвърляло яко нафта.Клапана се закрепя с една фиба(скоба), която според отвора на леглото трябва да няма луфт като се вкара изцяло. Смених си филтъра с нов на по-добра марка, проблема изчезна всичко е сухо и няма помен от сълзене или течове, като ми направи впечатление, че вече клапана си лягаше супер в леглото и нямаше никакво мърдане. В този ред на мисли да попитам - колеги старателно подсуших навсякъде, където беше текло нафта, но все пак остава някакво минимално количество по повърхностите,трябва ли да ме е страх от евентуално възпламеняване от самата температура на двигателя или евентуално искра отнякъде?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 05 фев 2014 11:37

Не , но съвет от мен , използвай Меглио и топла вода, да махнеш всякакви следи от нафтата по маркучи и т,н, Тя е мн агресивна и скапва изолации по ел.кабели и маркучи по охл. система .

Потребителски аватар
KadROo

Мнениеот KadROo » Сря 05 фев 2014 18:18

трябва ли да ме е страх от евентуално възпламеняване от самата температура на двигателя или евентуално искра отнякъде?

:h020 :h020 :h020 Вас с конкурс ли ва избраха в таз тема :h020 :h020

Потребителски аватар
ka4o_pi4a
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ASV 2002

Мнениеот ka4o_pi4a » Сря 05 фев 2014 20:19

Що бе, почваме да приличаме все повече на европейска държава. Там си има хора за всичко, а не като тук - всеки да разбира от всичко :screwy

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 05 фев 2014 21:07

Точно :th_up Познавам хора , много интелигентни и професионалисти в сферата си , но ако им отворя капак на кола трудно ще намерят къде точно е скоростната кутия примерно . Той си знае къде е капачката за бензина и как се кара кола , но нищо повече . За мен това не е срамно .

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Сря 05 фев 2014 21:15

KadROo написа:...пластмаската която влиза във филтъра и връща излишната нафта...

Въпросната "пластмаска" се нарича клапан, и ми е интересно теб с какъв конкурс те пуснаха тук.

daimen
Автомобил: Octavia 3
Двигател: CKFC

Мнениеот daimen » Чет 06 фев 2014 11:01

Конкурси монкурси, не знам. Споделих какъв се оказа при мен проблема, дано сме помогнали на колегата.

Потребителски аватар
KadROo

Мнениеот KadROo » Чет 06 фев 2014 18:05

mitko85 написа:
KadROo написа:...пластмаската която влиза във филтъра и връща излишната нафта...

Въпросната "пластмаска" се нарича клапан, и ми е интересно теб с какъв конкурс те пуснаха тук.

ехе честно ли ?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 фев 2014 18:59

последно неофициално предупреждение на KadRo
следващо такова-вече официално със съответните последици!
Преди да пишете тъпи постове помислете-форумът е за ВЗАИМОПОМОЩ! :death

Върни се в “Дизелови агрегати”