Покупка на голф с неплатени данъци?
Покупка на голф с неплатени данъци?
Така значи харесах си един голф, който според мен е перфектен модел-4 1,8т 150hp всичко е както трябва, въпроса ми е обаче следния, момчето не плащало данъци 3 години, обесни ми че имал нутариос негов човек който може да прехвърли колата и изгарят всички неплатени данъци, дефакто аз нямам нищо да плащам след като се прехвърли колата на мое име, каза че ако я регистрирам в следната община в която се водя, то тогава ще си плащам новите данъци, но ако не я няма да плащам нищо. Но искам да знам ако се прехвърли самата кола ще изгорат ли тези данъци или ще дойдат на моят гръп ?
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
Re: Покупка на голф с неплатени данъци?
Колега данъка е за пред нотариуса и за Общината, ако е вече платен за текущата година, ако ти е харесала колата действай.
- Vlado1111
- Автомобил:
- Двигател:
Тази тема май няма да остане отключена дълго.....
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Старите данъци се водят на стария собственик. Те не те интересуват. Важното е когато колата стане на твое име да си плащаш твоите.
При мен беше по същия начин- стария не бе плащал 4 години. Отиде в банката,плати си само за последната година и с платежното при нотариуса и всичко беше 6. После другия да си го търсят,теб вече това не те интересува.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ако имате нотариус който да го прехвърли няма да имаш ядове с данъците
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Теб не те касаят данъците, докато колата не е била твоя. За сметка на това обаче като се прехвърли колата от един на друг собственик може в общината да се сетят да си търсят дължимото от стария собственик.
Направо когато отидете да я прехвърлите при нотариуса той ще иска да удържи на стария собственик данъците.Така ,че трябва той да си ги плати.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
и един познат така си купи кола и после в данъчното не искаха да му я регистрират защото нямаше бележка за платени данъци на предходните години,естествено с връзки си я регистрира и си плаща данъци само от когато той е купил колата.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
И все пак в нормална държава с нормални служители не би било възможно да стане това което искаш 

Разбирам, естествено че всичко е много овъртяно, въпроса е да не изгора аз, защото аз какво съм виновен, пък и той каза че няма намерение да ги плаща... Не знам какво да правя в крайна сметка, до колкото разбрах варянт има само въпроса е да мине през нутариоса, той си каза че си има човек, но като отида да регистрирам да не стане така че да изгоря дет се вика с 4 бона ...
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Няма как да търсят задължения от теб за кола, коят не е била твоя собственост.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега Nick3_777, това че той не си е плащал данъците теб не те касае.
Придобиеш ли собственост, отиваш и си я регистрираш на твое име в общината.
АКо някоя от лялките се заяде - да си търсят парите от този, който не ги е платил.
Аман от келеши, които си купуват 1.8Т и после се циганят за единия данък
Придобиеш ли собственост, отиваш и си я регистрираш на твое име в общината.
АКо някоя от лялките се заяде - да си търсят парите от този, който не ги е платил.
Аман от келеши, които си купуват 1.8Т и после се циганят за единия данък

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Както казаха колегите, мине ли през нотариуса вече няма проблем, ти дължиш данък от момента в който я придобиеш и не носиш отговорност за стари задължения, нямат право да ти откажат регистрация в данъчното при редовен договор и регистрация в КАТ. Имам познат с кола 2005 г., 136 к.с., не я беше декларирал и плащал данъци, което стана проблем за минаване на ГТП и за продажба. Намери си подходящ нотариус и фиктивно я продаде на приятелката си, която я регистрира без проблем на свое име и сега всичко е ОК, колата е с платен данък, преглед и могат да я продадат.
След като минеш през КАТ задължително я регистрирай в данъчното и си плащай данъка, че вече не може да се мине преглед без него.
След като минеш през КАТ задължително я регистрирай в данъчното и си плащай данъка, че вече не може да се мине преглед без него.
Аз въобще не бих взел кола, чийто собственик не й е плащал данъците - щом за това не му са се давали 200 лв на година, какво да говорим за поддръжката.. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”