Компания тип пирамида?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Компания тип пирамида?

Мнениеот maxpayne » Чет 06 фев 2014 12:18

Видео, на което едно от по-големите балъчета се опитва да зариби свой познат. Забележете заучените фрази и тоталната липса на собствена мисъл. Този човек е готов за политик!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 06 фев 2014 15:25

Абсолютно същото беше и при мен!Същите рисунки и същите обяснения!И при въпрос не е ли забранено поради факта,че основна цел не е продажбата или потреблението на стоки и услуги,а включването на други потребители в системата за продажба,при които потребителят плаща,за да участва,като получава възможност да си възстанови заплатената от него сума чрез привличането на други потребители в системата и....На презентацията ми казаха че е сейвкартата, а второто е само ефективен дистрибуционен канал, но ако се погледне съотношението на приходите от едното и другото,бързо става ясно коя е основната дейност.Или 90% на 10%!Чиста пирамида!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 06 фев 2014 17:29

Всъщност за сайвкартата доколкото разбрах след втората година имаш такса от 24лв за подновяването и. Ама какво са 24лв на фона на толкова нови бмв-та:-)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 06 фев 2014 18:01

какво е сегашното съотношение на бизнес партньори и крайни клиенти (такива дето само ще ползват) ?
от тази презентация единственото което разбрах, е че някакъв пловдивчанин с лъскав маникюр (най-вероятно и БМВ) се опитва да ме направи Бизнес партньор. Конкретни работи имаше само в 4, 9 и последната минута. През останали 10 минути само глупости. Но иначе презентацията и подхода и на изнасяне само могат да служат за пример, една страничка, 15 минути, стегнато и нагледно :) в това отношение са добри, спор няма. Ма нещо продукта липсваше, нито windows, нито нищо. Всъщност имат ВиртуаАален офис, който опреснявал на 1 секунда! wtf!? какво опреснявал - банковата сметка на фараона.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 фев 2014 18:35

k_garchev написа:И при въпрос не е ли забранено поради факта,че основна цел не е продажбата или потреблението на стоки и услуги,а включването на други потребители в системата за продажба,при които потребителят плаща,за да участва,като получава възможност да си възстанови заплатената от него сума чрез привличането на други потребители в системата и....

ЗЗП
Чл. 68ж. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Нелоялни търговски
практики са и следните заблуждаващи търговски практики:
14. създаване, използване или насърчаване на пирамидални продажби, чиято основна
цел не е продажбата или потреблението на стоки и услуги, а включването на други потребители в системата за продажба, при които потребителят плаща, за да участва,
като получава възможност да си възстанови заплатената от него сума чрез
привличането на други потребители в системата;

Обаче у нас това води до... нищо. Докато там, накъдето се е запътил нашенският Остап Бендер:

§ 16 Abs. 2 UWG:
Wer es im geschäftlichen Verkehr unternimmt, Verbraucher zur Abnahme von Waren, Dienstleistungen oder Rechten durch das Versprechen zu veranlassen, sie würden entweder vom Veranstalter selbst oder von einem Dritten besondere Vorteile erlangen, wenn sie andere zum Abschluss gleichartiger Geschäfte veranlassen, die ihrerseits nach der Art dieser Werbung derartige Vorteile für eine entsprechende Werbung weiterer Abnehmer erlangen sollen, wird mit Freiheitsstrafe bis zu zwei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft

води директно от глоба до две години затвор :mhihi :mhihi

lowdeep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lowdeep » Чет 06 фев 2014 22:28

Не мога да разбера защо сте се хванали толкова за тази фирма, то от самото начало си показваше че е тип пирамида, тука всички сте много примерни ама съм сигурен че 99% от Вас ако имахте възможност и акъл да направите същото - щяхте да го направите и нямаше да Ви пука толкова колкото сега, като гледате отстрани. Незнам завижда ли на господата собственици за предприемчивостта или се подигравате на наивността на ужилените. В този свят е така едни успяват - други губят, положение всички да са на плюс - няма.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 06 фев 2014 23:05

:eek :screwy :dummy

lowdeep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lowdeep » Чет 06 фев 2014 23:08

Какво лъжа ли е? Ако Ви падне възможност и имате достатъчно акъл няма ли да го направите? Много примерни се извъдихте всички тук. Всеки дава акъл кой какво как да направи и кой какво и как го е направил, всеки уж разбира от всичко и всичко му е ясно, ама си налягате парцалите и си мишкувате в дупките, или просто сте големи на думи само.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 06 фев 2014 23:12

lowdeep написа:Какво лъжа ли е? Ако Ви падне възможност и имате достатъчно акъл няма ли да го направите? Много примерни се извъдихте всички тук. Всеки дава акъл кой какво как да направи и кой какво и как го е направил, всеки уж разбира от всичко и всичко му е ясно, ама си налягате парцалите и си мишкувате в дупките, или просто сте големи на думи само.

Кое да направим? Да завлечем хиляди хора ли? Ми, не бих го направил.
Ти имаш възможност да крадеш, защо не го правиш? (поне така мисля)
Очевадно е, че и ти си от "бизнесмените" :h020

lowdeep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lowdeep » Чет 06 фев 2014 23:15

hooligans написа:Кое да направим? Да завлечем хиляди хора ли? Ми, не бих го направил.
Ти имаш възможност да крадеш, защо не го правиш? (поне така мисля)
Очевадно е, че и ти си от "бизнесмените" :h020

Според мен просто не ти стиска, или знаеш че никога няма да ти падне тази възможност. Има още една причина заради която не би го направил, ама няма да я пиша за да не се засегнеш а и ще излезе, че те обиждам и заяждам с теб затова ще си я спестя за да не ме санкционират. А при всички положения не е кражба, никой не са карали на сила да им дава парите си нали? Тук е риск печели - риск губи, а наивници които си мисля че ще си стоят в къщи с кръстосани крака и някой ще им работи и ще им върне за 2 седмици инвестицията и даже и на печалба ще излязат, не мислите ли ще в тях е проблема? Мързела, неграмотността , глупостта и наивността им са им изиграли лоша шега.
Защо някой не ме накара мен да им дам пари. Аз ще им дам, ама ще е един дълъг среден ;)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 06 фев 2014 23:21

lowdeep написа:тука всички сте много примерни ама съм сигурен че 99% от Вас ако имахте възможност и акъл да направите същото - щяхте да го направите и нямаше да Ви пука толкова колкото сега

Не говори глупости! Единственото, което се изисква, за да спретнеш такава схема е липса на морал, нищо друго. Психолозите определят такива хора като двамата от Пловдив като типични социопати - хора, които разбират понятията за добро и зло, но не им пука. Такива хора ще те прегърнат и ще те потупат по рамото, а после ще те завлекат със съответната сума. Както и правят ежедневно.

Силно се надявам да си още на възраст, на която нямаш право да гласуваш

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 06 фев 2014 23:25

Тоя е от повЕрвалите си "бизнесмени" остави го.
Я кажи, колко хилки вадиш на месец или все още разработваш "бизнеса" ти ?

lowdeep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lowdeep » Чет 06 фев 2014 23:28

maxpayne написа:Не говори глупости! Единственото, което се изисква, за да спретнеш такава схема е липса на морал, нищо друго. Психолозите определят такива хора като двамата от Пловдив като типични социопати - хора, които разбират понятията за добро и зло, но не им пука. Такива хора ще те прегърнат и ще те потупат по рамото, а после ще те завлекат със съответната сума. Както и правят ежедневно.

Силно се надявам да си още на възраст, на която нямаш право да гласуваш

Като си глупав, наивен и търсиш бързите и лесните пари, ще те завлекат. Аз лично съм на принципа ако не разбирам от нещо не се занимавам с него, отдавна съм минал границата имащ право да гласува и нямащ право да гласува , и от преживяното и изпатеното от мен , съм се научил че пари се вадят с труд и с пот, или с акъл какъвто явно двамата господа които Вие наричате "фараони" имат в изобилие. Нека им е зле, ще си платят глобите както го изисква закона, ако се наложи ще си излежат 2-3 години (което силно ме съмнява) и ще си изперат паричките, които после ще си харчат с кеф и това защото сигурно нямат акъл и не знаят как да го направят нали?

lowdeep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lowdeep » Чет 06 фев 2014 23:31

hooligans написа:Тоя е от повЕрвалите си "бизнесмени" остави го.
Я кажи, колко хилки вадиш на месец или все още разработваш "бизнеса" ти ?

Освен че обичаш да разтягаш локуми и да намираш кусури на всичко, явно си падаш и по клюките. Какъв съм и с какво се занимавам , най-малко ти влиза в интересите и в работата. Чети тука, цъкай и си представяй кой колко парички вади и къде по света си ги харчи, явно ти доставя ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 06 фев 2014 23:36

:bowdown :11

Върни се в “ОФФ-Топик - други”