RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Stealer
Автомобил:
Двигател:

Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!

Мнениеот Stealer » Съб 08 фев 2014 10:50

Здравейте, преди няколко седмици си закупих Пасат б6 2008г., в него има интегриран RNS510 1Т0035680 А, SW1020. Попитах колегата Павел Андреев с коя версия е най-добре за системата да се ъпгрейтне firmware, той ми препоръча модифицирани 3990 и 3980. Немога да намеря актоален линк да ги дръпна. Някои ако има възможност да помогне с линк или съвет, че прочетах за "А" версиите най-опасно било ъпгрейтването!
Предварително благодаря!

pehota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pehota » Вто 11 фев 2014 10:40

Stealer написа:Здравейте, преди няколко седмици си закупих Пасат б6 2008г., в него има интегриран RNS510 1Т0035680 А, SW1020. Попитах колегата Павел Андреев с коя версия е най-добре за системата да се ъпгрейтне firmware, той ми препоръча модифицирани 3990 и 3980. Немога да намеря актоален линк да ги дръпна. Някои ако има възможност да помогне с линк или съвет, че прочетах за "А" версиите най-опасно било ъпгрейтването!
Предварително благодаря!

Колега, виж тук.
Като цъкнеш ня някой от 3ххх линковете ще ти се отвори нова страница, на която има описание на съответната версия на firmware-a и линк за теглене.

Потребителски аватар
Stealer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stealer » Вто 11 фев 2014 18:37

Благодаря за помоща, а случайно да имаш фаил със спиид камерите в България?

pehota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pehota » Вто 11 фев 2014 19:35

Имам, но не мога да го кача тук защото е по-голям от лимита.
Дай имейл на лично и ще ти го пратя.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Нед 23 фев 2014 12:38

към колегата pavel andreev,
колега искам да инсталирам софтуера 4020,но понеже единицата ми е 35680B версията,на всякъде пише че,при бета версията има опасност от повреда и малко ме е страх.
та въпроса ми е коя версия е най подходяща за мен :question
най вече искам да я ъпдеитвам,за да ми показва ограниченията на скороста и за по добра работа разбирасе.
благодаря ти предварително :beer

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Нед 23 фев 2014 21:01

и така колеги след инсталацията на ъпдеит 4020 се появи следният проблем,
инсталирам картата и всичко тръгва супер,обаче след престой и повторно включване картата така да се каже изчезва,по точно пътищата :screwy
като задам дестинация навито.ми извежда съобщение че,от това място не може да калкулира пътя,луда работа :banghead
но след поставянето на диска в RNS510 всичко се оправя,махамго и пак изчезват пътищата.
да ли проблема е в картата или в ъпдеита.
даите някакви идей :bowdown

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Нед 23 фев 2014 23:57

Съжалявам, на някой хора обещах някокй неща и се забавих - бях в командировка, а после болен.
Бърз отговор за borri:

След инсталацията на firmware по някаква причина не е завършила инсталацията на картата. Ако няма диск в устройството би следвало от RNS-a да се раздват тежки вайкания за навигационен диск. Сложи такъв и му кажи да копира върху вътрешният HDD. Проследи дали завършва това копиране!!! Ако оставиш колата "самичка" навигацията ще се самоизключи след няколко минути и копирането ще замре до там -би следвало да продължи, ако не извадиш диска след това ама нали и "навигация" и "кола" са в женски род - непредвидими са ... :mhihi

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пон 24 фев 2014 22:25

да колега и аз така предположих,и за това инсталирах версията V9 И С нея за сега няма проблеми :bishop
по натам пак ще пробвам V10 да видим какво ще стане.
иначе намирам доста подобрения сравнение със старата версия,която май беше 0920.
доста работи се промениха към положително,в общи линии съм доволен :th_up
ако има нещо в последствие ще пиша :th_up
и не на последно място ти благодаря за бързия отговор :th_up :beer
и бързо оздравяване :beer

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 03 мар 2014 18:44

Продават ли някъде навигационен диск за МФД2 ? Знам, че за БГ няма карта, но за Гърция, Сърбия и Западна Европа има, което пак ще ми свърши работа... ?

mboss08
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mboss08 » Вто 04 мар 2014 8:43

Здравейте!
Може ли някой да качи работещ линк с камерите за България.
Благодаря Ви

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 08 мар 2014 17:44

Я да попитам - имам навигация в пасата (B5), от тия по-простите (4D0 919 887 D). Дето навигацията е в багажника (там се бута диска и е закачен GPS антената), под радиото има панел с 5 копчета и говорител, а дисплеят е в самото табло (full FIS).

Мога ли да ползвам тия новите карт (от торент лика на предишната страница, дето са по 4.2GB) на тази навигация? И ако не мога - кое е удачно да се ползва на нея?

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Вто 11 мар 2014 22:49

Към Brum:
За съжаление нищо не можем да направим колега. Картите са абсолютно несъвместими с това устройство. Ако е 2DIN устройство - мисли за смяната му с някой от китайските екземпляри изцло произведени за VW или универсално такова.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Вто 11 мар 2014 22:53

Audi_RS* написа:Продават ли някъде навигационен диск за МФД2 ? Знам, че за БГ няма карта, но за Гърция, Сърбия и Западна Европа има, което пак ще ми свърши работа... ?

За това устройство все още VW произвежда нови версии карти - и там е 10-та версия. Много трудно се копират дисковете, защото има скъпа защита наречена "лазерна дупка". Има обаче никому не нужни дискове от малко по-стари версии, които се продават евтино в ebay. Може и в България някой да има изостанал такъв диск.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 12 мар 2014 1:38

pavel_andreev написа:Към Brum:
За съжаление нищо не можем да направим колега. Картите са абсолютно несъвместими с това устройство. Ако е 2DIN устройство - мисли за смяната му с някой от китайските екземпляри изцло произведени за VW или универсално такова.

1 DIN е, самата навигация е в багажника както казах. От пред има само някакъв панел с копчета и говорител. Ама то и интерфейса му е толкова дървен, че е далеч от представата ми за навигация.

Ще си намеря барче без навигцията и ще я разкарам от там. Струва ми се най-удачното решение.

stayko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stayko » Сря 02 апр 2014 23:58

Здравейте,
Имам Passat B7 (11.2010) highline с RNS510 с карта на западна европа- http://www.satnavsystems.com/main/wp-content/uploads/2011/07/Navigation-RNS-510-Navigation-System.jpg. Колата е с Bluetooth модул, MFA цветен дисплей и optical parking system.

Не мога да видя коя е версията на firmware/software/карта – като натисна и задържа Setup бутона ми излиза само FM/AM. Предполагам това означава, че е стара версия на firmware-а и затова не го показва.
Не мога да си свържа телефона (iPhone 5) към RNS510 – като дам в навигацията търсене ми намира телефона, давам next и ми дава код за свързване на двете устройства. В този момент телефона не ми намира RNS510 и няма къде да го вкарам този код за да ми ги свърже. Разбрах че евентуално може модела на Bluetooth модула да е проблем – гледах под седалката и видях на металната планка номер IK0 035 883 C – не знам дали това е номера.

Това което се боря е:
1. Да си подкарам карта на източна Европа
2. Да подкарам VIM (Video in motion)
3. Да си подкарам телефона да се pair-не с RNS 510
4. Да си кача версията на firmware (ако ще ми донесе някакви ползи, без да има рискове)

Вариант 1
Да отида при някой и да си платя/ да го черпя/ да намеря вариант да му се реванширам …. и той да ми направи нещата. Ако някой добър човек се наема да го направи или ако ми кажете идея за фирма където да отида за да ми го направят ще съм много благодарен.

Вариант 2
Да се оправям сам :smile Планът ми е:
1. Да подкарам VIM. Мисля да го сваля от тук: http://www2.robpol86.com/guides/US-RNS-510-Video-In-Motion/. Това до колкото разбирам ще проработи на всяка версия на firmware и след като го подкарам като допълнителен бонус ще може да видя версията на firmware.
2. Да кача последната версия на карта на Източна Европа за която има линк в тази тема - http://thepiratebay.se/torrent/9350435/VW_Navigation_DVD_East_Europe_V.10_CD_8049_iso_for_RNS_510
3. Да видя версията на firmware и да видя какви “екстри“ имат по-новите версии и да преценя дали си заслужава риска (не знам дали това няма да прецака комуникацията с камерата и дисплея в колата.)
Относно това защо телефона не може да ми се свърже с RNS510 – нямам никаква идея какъв е проблема и как ще го реша. Евентуално може би ще могат да помогнат в http://www.toyaga.net/

Ще съм благодарен за всякаква помощ и идеи!

Поздрави,
Стайко

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”