Въпрос за филтър на пищялките

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Въпрос за филтър на пищялките

Мнениеот G-HELL » Пет 07 фев 2014 16:30

Здравейте колеги имам едно питане. Значи имам едни налични пищялки, които са ми подарък и ги вързах, но нещо не ми допада май как свирят или по-точно като поусиля. Чудех се, ако им сложа кондензатори какво ще излезе. Значи пищялките са горе на таблото, вързани са към кабелите които отиват към говорителите на вратите (мисля че успоредно се води). CD-to e Sony CDX-GT35U, предната линия е част от рядката заводска система на Blaupunkt (Car 215 затапени джобове на корите с бас рефлектори) и говорителите са заводските Блаупункт. Пищялките са тези
$(KGrHqRHJCQE-dQs2DQ5BPo-glE6lg~~60_57.JPG
Не знам дали нямат някакъв кондензатор вътре но няма как да ги отворя понеже са залепени (капсуловани). Пък и не го знам какви се водят пиезо ли са какви са... не им разбирам :gruebel Та ако слагам кондензатори с какви стойности трябва да са понеже имам разни кондензатори вкъщи, след малко ще ги потърся да им погледна стойностите. Или ако сте на мнение че тези пищялки не стават дайте съвет за не много скъпи пищялки които що годе стават :beer

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Re: Въпрос за филтър на пищялките

Мнениеот Espero » Пет 07 фев 2014 16:37

На тези пищялки им трябва филтър.Но какъв незнам.Не мога да си спомня.Фабрично нямат слага се допълнително.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пет 07 фев 2014 16:58

Аз имам някакви 3.3μF на 100V с поляритет са + и - демек електролитни :gruebel забравил съм дори как се наричат смятай ужас :no Един приятел ми каза, че такива се слагали за средни а не за високи

VAG_MANIA
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: asz 1.9TDI 131

Мнениеот VAG_MANIA » Пет 07 фев 2014 17:04

Това май са пиезо пищялки и трябва освен кондензатор, който би трябвало да има вътре в тях, да се сложи и резистор. Не помня точно каква стойност. Не очаквай чудеса обаче от тези пищялки, самия факт, че струват 2-3 лева е показателен.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Пет 07 фев 2014 17:22

На колата съм с пищялки само с кондензатори 4,7 микрофарада. Имам наблюдения на подобни пищялки като твоите и не съм доволен - много слабо се чуват. Имам едни други пак от евтините, от тия дето са насочени на ъгъл 45 градуса и за разлика от първите, цъкат по-силно. Най-добре като си купуваш пищялки, да ти ги демонстрират, че повечето от евтините не са добри. По принцип за CD плеър ти върши работа филтър от първи ред (6db/октава само с кондензатор), но за по-качествени и мощни системи се слага филтър поне от втори ред (12db/октава с бобина и кондензатор).
http://www.amp2000.hit.bg/temi_komentari/filtri2.htm

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”