Passat B5 JR r17 18" - Кораб
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Re: Моят Кораб Б5
Добре се развива. Винаги ми е било мерак за Туле ама ме е страх да не го гепят. Много готини джанти !
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Както всички притежатели на джанти с борд зимата почват да ги стягат, аз реших да освежа моите с малко промени от миналата година. Първо изхвърлих гумите защото бяха за мъгла.
Почнах от изправянето, закарах джанти при майстора, на следващия ден ги прибрах и почнах с разглабянето, понеже бордове имат нужда от освежаване и няма как да се полират без да се махнат болтовете се наложи да ги разглобя.
В эдин руски форум прочетох стара рецепта с подръчни средства за освежаване на болтове и гайки. За целта болтове и гайки трябва да се варят в тенжера с лимонтозо 2 часа разбърквайки и доливайки изкепяла вода и след това да се почистват с Доместос свеки болт и всяка гайка отделно.
Реших да се заема с тази задача.

Почваме процеса, тези който ще решат да се заемат с подобна задача трябва да предупредя да го правят на отворен прозорец и на пуснат ширм защото миризма не от най-приятните. И купете си евтина тенжера за да няма скандали в семейството
1. Сипваме гайки в тенжера.
2. Наливаме вода поне 1см над гайките.
3. Сипваме 5-6 пакета лимонена киселина.
4. Нагласяме на среден огън.
5. Първите 5 мин бъркаме неприкъснато, след това по рядко и така продължаваме 2 часа.
6. Когато водата изкипи доливаме по малко + 1 пакет лимонена киселина

След 2 часа процедурата свършва, заливаме гайки (или болтеве зависи кое варите първо) със студена вода и тука почва следното. Единия вариант е да сложете гумени ръкавици и с доместос и четка за зъби чистете една по една гайка .
Пробвах една гайка и видях че така ще мине вечност. След това реших да ги преваря пак с лимонена киселина заедно с 2 супени лъжици досместос. Там почва адът - страшна миризма при която сълзят очите почва да мирише непоносимо, ОБАЧЕ тази гадна смес направи чудо. Не ми се е наложило да бърша едно по едно. След като изваждате варени гайки слагате ги в памучен парцал (стара тениска използвах аз) и ги клатете здраво, така падат мръсотийте и резулата е следния

Много важно е да не оставяте варените детайли мокри, защото много бързо ще хванат ръжда за ради лимонена киселина.
Това е цялата процедура надявам се да съм бил полезен
Почнах от изправянето, закарах джанти при майстора, на следващия ден ги прибрах и почнах с разглабянето, понеже бордове имат нужда от освежаване и няма как да се полират без да се махнат болтовете се наложи да ги разглобя.
В эдин руски форум прочетох стара рецепта с подръчни средства за освежаване на болтове и гайки. За целта болтове и гайки трябва да се варят в тенжера с лимонтозо 2 часа разбърквайки и доливайки изкепяла вода и след това да се почистват с Доместос свеки болт и всяка гайка отделно.
Реших да се заема с тази задача.

Почваме процеса, тези който ще решат да се заемат с подобна задача трябва да предупредя да го правят на отворен прозорец и на пуснат ширм защото миризма не от най-приятните. И купете си евтина тенжера за да няма скандали в семейството

1. Сипваме гайки в тенжера.
2. Наливаме вода поне 1см над гайките.
3. Сипваме 5-6 пакета лимонена киселина.
4. Нагласяме на среден огън.
5. Първите 5 мин бъркаме неприкъснато, след това по рядко и така продължаваме 2 часа.
6. Когато водата изкипи доливаме по малко + 1 пакет лимонена киселина

След 2 часа процедурата свършва, заливаме гайки (или болтеве зависи кое варите първо) със студена вода и тука почва следното. Единия вариант е да сложете гумени ръкавици и с доместос и четка за зъби чистете една по една гайка .
Пробвах една гайка и видях че така ще мине вечност. След това реших да ги преваря пак с лимонена киселина заедно с 2 супени лъжици досместос. Там почва адът - страшна миризма при която сълзят очите почва да мирише непоносимо, ОБАЧЕ тази гадна смес направи чудо. Не ми се е наложило да бърша едно по едно. След като изваждате варени гайки слагате ги в памучен парцал (стара тениска използвах аз) и ги клатете здраво, така падат мръсотийте и резулата е следния

Много важно е да не оставяте варените детайли мокри, защото много бързо ще хванат ръжда за ради лимонена киселина.
Това е цялата процедура надявам се да съм бил полезен

- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Браво, доста полезна информация.
Ще променяш ли цветът на средите?
Ще променяш ли цветът на средите?

- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Станали са
Браво 

- yarek
Цветът остава същия, само бордове, гайки и болтове се освежават.
- yarek
Топката за скоростен лост беше се захабила, а и беше ми умръзнала, днес пристигна другата. Според мен добре се съчетава със дръжките, емблемата на волана и копчето на пайнера

- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Ееее доволно е застанало
me like.

- yarek
Най сетне, реших този сезон да пробвам тези goodyear

- Apokaliptiko
- Двигател: 1998 AFN
Колко скромно казано.....тези Goodyear. Убиваш ме.
- yarek
Разгледах една камара сайтове, тестове, мнения и реших да рискувам, никога не съм карал тази гуми. Знам само че им трябва кратък пробег за да загреят иначе добре се държали на сухо, мокро, и не са шумни. Ще видим.... да се маха сняг че да минавам на летния пакет.... то не се издържа вече 

- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
А защо 215 ?
- yarek
Лек стреч, че 225 седят като мекици малко. На 8.5 джанта трябва да се стречнат, ама не прекалено освен това съвсем леко ще слезим долу 

- Apokaliptiko
- Двигател: 1998 AFN
Почваш да си играеш с огъня.....
- yarek
Игра с огъня беше когато сложих 195\45 на 8j железарка, тогава направо се опарих дори
Сега е допустим компромис. Ето и снимка с разликата.