В банята монтирахме две луни, доста големи, диодни по 12Вата всяка, светят повече от прилично. Чуденката ми е за останалите стаи - хол, всекидневна (които ги събрахме на едно), спалня, детска. Гледам из нета диодните решения и стоя и се чеша по главата. Не мога да открия в интернет информация за осветеност на ват при различните осветителни решения - само на халогенната лампа открих към 20 лумена на ват. Някой може ли да помогне при тези стандартните крушки с нажежаема жица какви са показателите за ват, понеже не искам в новото си жилище да имам осветителни тела 100Вата, все пак сме в 21-век

Това относно типа на осветителните източници. Също ме притеснява и въпросът със самите лампи, абажури и други подобни. Ще ми се да е нещо сравнително интересно като идея, разбира се да не струва много пари (замислям се сам да направя нещо с помощта на мебелиста

Приемам и всякакви съвети относно тази част, понеже не ми е слабост да се занимавам точно с такива работи, ама искам като си погледна тавана, да не съжалявам, че съм сложил точно там това "нещо" да ми свети. Стените и таваните са с гипсо-картон, ако има значение.

За такива решения говорим:
http://www.ebay.com/itm/E27-Corn-Warm-White-263-LED-Spotlight-Light-Lamp-Bulb-13W-Home-Office-/111268348549?pt=UK_Light_Bulbs&hash=item19e81c4285
Някой ако ползва подобни и има отзиви за тях - нека ги сподели.