Здравейте колеги и фенове на марката, имам голям проблем с загуба на антифриз на моят Голф 4 1.6 АГУ 99 година. Сменяна е гарнитурата и е шлаифана главата, по принцип беше проблемен и 3-тия цилиндър който беше пълен с вода и можеше да направи ''воден чук'' (колата тогава придърпваше и гаснеше на студено,но от както смених гарнитурата проблема с придърпването изчезна). Маслото в момента е пресечено и се е качило нивото.
Някакви идеи имате ли? Колата си върви перфектно по принцип, но тъй като съм с червен антифриз в последно време давам повече пари за антифриз от колкото за гориво. Помагайте колеги
Загуба на антифриз - Голф 4 1.6 SR АГУ
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Загуба на антифриз - Голф 4 1.6 SR АГУ
Дефинирай "Пресечено" - като боза ли, каша по капачката ли, защото ако е боза, познай как са ти направили гарнитурата. На късо ли я караш, пуши ли бяло, свещите наред ли са - измити има ли, маслото мирише ли странно итн?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Ако ти е пресечено маслото въобще не я карай докато не го смениш, а щом си сменил гарнитура погледни от някъде да не тече.Но първо смени маслото 

snupeca написа:Дефинирай "Пресечено" - като боза ли, каша по капачката ли, защото ако е боза, познай как са ти направили гарнитурата. На късо ли я караш, пуши ли бяло, свещите наред ли са - измити има ли, маслото мирише ли странно итн?
Свещите са наред но има каша по капачката, по принцип колега и аз съм от гр. Смолян и 3 пъти ходих до Пловдив за 1 седмица и долях около 200-300 грама, а сега за 3-4 дена градско само по града на къси разтояния и доста изтивания около 1 литър. Поздрави благодаря предварително
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Кашата си е нормална за сезона и късите разстояния. Първо търси теч - възможно е да се изпарява и да се забелязва трудно, или пък капачката да ти е скапана. Маслото предполагам не мирише на бензин/газ?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Загубата на антифриз и покачването на маслото дали са свързани?Ако е така то маслото е станало боза и си личи.И принципно няма от къде другаде да ги меси освен от гарнитура или /понеже не съм запознат с модела/ако има охладител за маслото-от там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имaх проблем с охлaдителa.Aко е спукaн се пaлни кaзaнчето зa водaтa с мaсло
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На атмосферните 1.6 има ли маслен охладител? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
използвзм темата да питам и на мен ми се губи антифриз за 200км пробег нивото спада от макс до мин на казанчето! къде да търся проблема ? маслото е чисто/ маркучите са меки. видимо не откривам теч никъде
колата е голф3 90к.с 1.8 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
А аспуха гледал ли си го ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
гледал съм го , няма да излиза много пара!освн кондез , имам газова 

- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Доста количество ти се губи.
Огледай радиатора. Тройника също...Няма как да не забележиш все нещо, ако е теч.

Огледай радиатора. Тройника също...Няма как да не забележиш все нещо, ако е теч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
гледам ама от никъде не се вижда теч! остава
да е гарнитура но не съм сигорен! иначе двигателя не прекъсва работи добре и държи постоянни обороти! 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ако е гарнитура ще го праща към маслото или към цилиндрите.Маслото е добре викаш-отвий свещите и провери за измита,въпреки да ми се струва,че имаш теч.
Провери си всички снадки и маркучето за подгрев към колектора,може да е сцепено и да хвърля и съответно изпарява на колектора.Но с това количество явно дупката е съвсееем малка.
Провери си всички снадки и маркучето за подгрев към колектора,може да е сцепено и да хвърля и съответно изпарява на колектора.Но с това количество явно дупката е съвсееем малка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз това си мисля че имам някъде малък пропуск и затова не мога да го открия! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”