Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.

Мнениеот DaDiablo » Нед 09 фев 2014 9:41

Никога няма да стане по-добро положението в България, докато българина разбира от всичко .. от политика, от коли, от .. да не изреждам всичките му компетенции.
Такъв закон трябваше да има от много време, за да може дребните тарикати като вас да се осъзнаят малко.
Мисленето "след като мога аз да си сменя маслото на улицата, защо да ходя в сервиз" трябва да се избие с чук и глоби от главите на всеки един.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 09 фев 2014 10:00

ПраФ си айде у лево едър тарикат. Бих добавил никога няма да е оправи България докато всеки работи това дето не разбира. Това се отнася и за сервизите за автомобили.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 09 фев 2014 10:48

За разливането на масло и други чорби съм съгласен, че трябва да има санкция, ама едва ли някой си сменя маслото, легнал под колата пред блока. Работата е там, че според този закон съм 1000 кинта назад ако примерно реша да си сменя свещите, което нито пречи на някой с шум, нито цапа. Все се надявам тази простотия да не мине в този си вид.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Нед 09 фев 2014 10:50

Относно смяната на масло пред блока и всякакъв вид замърсявания от ремонти - трябва да има глоби. Но ако няма замърсяване, шум и др., не виждам причина да се забранява ремонта. И как ще ги класифицират много ми е интересно :screwy Дребен - едър ремонт хмммм :question

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 09 фев 2014 10:59

Много правилно Аз не съм съгласен някой счетоводител да си сменява накладките пред блока и после да се движи редом с мен Първо обаче трябва да почнат от сервизите защото 70% от майсторите изобщо нямат диплома за това което вършат

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Нед 09 фев 2014 11:08

До колегата drmilendd : ела в Германия в някой град и пробвай да си смениш маслото пред блока. Аз ти давам не повече от 15-20 минути и вече ще си много неприятно глобен с една още по-неприятна сума в европейци. Изцяло подкрепям този закон. Амо искаш да си ремонтираш сам , вземи си гараж или на село в двора .

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 09 фев 2014 11:13

Аз от години не съм виждал някой да сменя масло и натифриз пред блока и не трябва. Съдейки обаче по адекватността на законописците ще го напишат така, че ако вдигнеш капака на колата и си улетял. Така ще го издраскат, че и за проверка на нивото на течностите и доливане на стъкломиячна течност ще трябва да си в сервиз. После ще има 5 протеста и 4 поправки на закона както обикновено страва.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 09 фев 2014 11:23

Айде пак поредната журналистическа глупост. :mrgreen
Колкото и за газовите уредби и карането с 30 км/ч в града и т.н.Тва е поредната глупост на някой недоразбрал тъп журналист дето си прави сензации в нета.Нищо няма да излезе от цялата глупост :wink

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Нед 09 фев 2014 11:28

Дано накрая се окаже,че е много шум за нищо.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 09 фев 2014 11:36

Така и ще стане,само вкарват смут из хората.Аз по-принцип не ремонтирам пред блока,щото идват разни нахалници да ме разсейват.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 09 фев 2014 11:38

Стига с тея германии, смених си генератор и разпилях колата на главна улица в Сарбрюкен мирно и тихо.
Брат ми на А8 смени хидравлична течност на паркинга на болница в Мюнхен.
Ами разбира се че няма да пуснеш пробката на земята и да тече...

Bai Sando написа:не ремонтирам пред блока,щото идват разни нахалници да ме разсейват.

точно бахтън...пускам вратата на гаража и край.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 09 фев 2014 11:42

Имал си късмет и комшии от сърбия и турция ( или др. балкански страни ) :wink Аз прахосмукачка не можах да си пусна и довтасаха :mhihi

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 09 фев 2014 11:42

Естествено че ,смяна на масло и всякакви токсични течности да е забранено,но смяна на филтър,крушка,дреболии от интериора и екстериора не виждам да е проблем,поредната недомислица,как ще се дефинира "РЕМОНТ", знам ли,гледаме и ние нещо от запада, само доходите не са ни същите,аз лично ако имах техните доходи за всичко бих си ходил в сервиз,ние се мъчим да оцеляваме в България и от зор сме се принудили всичко да можем и знаем(похвално),тия само искат да ни до затъркат......едвали, за удоволствие ще се мъчи човек за едри ремонти пред блока без никакви машини

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 09 фев 2014 11:46

Що се впрягате за глупости ! Има толкова много по-фрапиращи неща за които се полага глоба ,но никой не ги отразява вие сте седнали за това да се притеснявате ! И за миене на кола на улицата май има такава глоба,но да познавате някой глобен,щото определено хората не са спрели да си ги мият там :mhihi

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 09 фев 2014 13:03

Vizor написа:
По-интересно е обаче предвиденото в проекта в един от членовете. Според него 1000 лева ще плащат физическите лица и 3000 лева юридическите, които извършват ремонт и техническо обслужване на кола извън обектите, посочени в удостоверението му за регистрация.

Това нещо не го разбрах.. някой може ли да го преведе?

Аз това го разбирам така-тези които се занимават със ремонт на коли си имат регистриран сервиз/и.Ако механика прави ремонт извън тези сервизи които е регистрирал т.е. в които работи ще има глоба.Или ако познат механик го викнете да дойде да погледне колата ви то той подлежи на глоба ако го направи пред блока или където и да е освен в сервиза му.Така го тълкувам това според мен :rolleyes

Върни се в “ОФФ-Топик - други”