Здравейте колеги. Имам следният въпрос, на който все още не мога да намеря решение. Та ето казусът:
На мой приятели от Гърция, техен приятел който е грък, има регистрирана фирма в България и си е регистрирал колата на фирмата, с български номера. Колата е лека ( не е ползвал данъчен кредит за нея), а не товарна. Сега иска да я продаде в България и тук идват въпросите:
1. След като колата е фирмена, може ли да бъде продадена само с фактура и договор който да не минава през нотариус? ( такива неща ми казаха някои)
2. Необходимо ли е да се издава документ за актуално състояние на фирмата?
3. Само с фактура може ли да се регистрира в КАТ, без нотариално заверен договор?
4. Би ли излязъл проблем, че колата не е регистрирана в София, а идеята е да се прехвърли именно в София?
Попитах нотариус за документи и ми казаха, че трябва да има и заклет преводач от гръцки, в случай, че собственика не говори български ( или една още по-сложна история за която в момента не ми се пише). Идеята е да дойдат хората до България за един един ден и да се извърши цялата дейност по прехвърляне от нотариус до номера в КАТ, без да се налага вече бившият собственик да изважда като документи.
Ще съм благодарен, ако някой може да даде съвет за последвщи действия!

Регистрация на кола от друг град със собственик чужденец
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”